Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám tiskárnu Canon iP4950,do dnešního dne fungovala naprosto bezvadně.Dnes jsem chtěl tisknout a vyskočilo hlášení:chyba B200 obraťte se na servis.Nemáte někdo s tooto hláškou zkušenosti?Tiskárnu používám cca.2 roky.Děkuji za odpověď.
P.S.Abych nenadával dětem že to třeba pokazili oni.
Zdravím,
hláška s chybou B200 je u tiskáren Canon doslova legendární záležitost. Co jsem se o to dočetl, tak v podstatě se jedná o nějaké vestavěné vnitřní softwarové počítadlo, které po dosažení určité doby ukáže uživateli tuto hlášku - takže lidově řečeno jedná se o vestavěné úmyslné "kurvítko". V diskusích na netu je popsáno spousta pokusů - více či méně úspěšných - o odstranění této hlášky a zprovoznění tiskárny.
Takže moje doporučení - pohledejte po netu vyhledávací frázi "chyba B200" či jen "B200" a čtěte. Pokud si troufnete, zkuste použít zvěřejněné pokusy o obnovení chodu tiskárny, ale spíš se připravte na to, že tiskárnu vyhodíte a koupíte si jinou.
Link na jednu z diskusí již byl zveřejněn o kousek výše, další diskuse snadno dohledáte.
Ano, je to "kurvítko" a není náhodou, že se projevilo cca po dvou letech používání.
blechta:
kdyby ta tiskárna byla koupena zhruba před 14 lety, s největší pravděpokobností by taky fungovala dodnes
zcela prozrazuje příčinu závady, mimochodem já mám tiskárnu HP DeskJet 710C už asi 14 let možná více... A jede dodnes... Jen jsem nedávno nožem musel vydloubnout knedlík zaschlého inkoustu o velikosti většího pinpongoého míčku :D. nicméně jede furt jako vzteklá Akorát ji občas vyndám ze zásuvky... (až potom co se zamkne cartridge...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.