Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba B200

Od: jomi* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám tiskárnu Canon iP4950,do dnešního dne fungovala naprosto bezvadně.Dnes jsem chtěl tisknout a vyskočilo hlášení:chyba B200 obraťte se na servis.Nemáte někdo s tooto hláškou zkušenosti?Tiskárnu používám cca.2 roky.Děkuji za odpověď.

P.S.Abych nenadával dětem že to třeba pokazili oni.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
hláška s chybou B200 je u tiskáren Canon doslova legendární záležitost. Co jsem se o to dočetl, tak v podstatě se jedná o nějaké vestavěné vnitřní softwarové počítadlo, které po dosažení určité doby ukáže uživateli tuto hlášku - takže lidově řečeno jedná se o vestavěné úmyslné "kurvítko". V diskusích na netu je popsáno spousta pokusů - více či méně úspěšných - o odstranění této hlášky a zprovoznění tiskárny.
Takže moje doporučení - pohledejte po netu vyhledávací frázi "chyba B200" či jen "B200" a čtěte. Pokud si troufnete, zkuste použít zvěřejněné pokusy o obnovení chodu tiskárny, ale spíš se připravte na to, že tiskárnu vyhodíte a koupíte si jinou.
Link na jednu z diskusí již byl zveřejněn o kousek výše, další diskuse snadno dohledáte.

hodnocení

2x

Ano, je to "kurvítko" a není náhodou, že se projevilo cca po dvou letech používání.

blechta:

kdyby ta tiskárna byla koupena zhruba před 14 lety, s největší pravděpokobností by taky fungovala dodnes :-D

nickya
hodnocení

0x

zcela prozrazuje příčinu závady, mimochodem já mám tiskárnu HP DeskJet 710C už asi 14 let možná více... A jede dodnes... Jen jsem nedávno nožem musel vydloubnout knedlík zaschlého inkoustu o velikosti většího pinpongoého míčku :D. nicméně jede furt jako vzteklá :) Akorát ji občas vyndám ze zásuvky... (až potom co se zamkne cartridge...)

praivo*
To já mám někde pár funkčních jehličkových LX-100. Bohužel ale před cca. 4 roky skončily sice asi v domě, ale neznámo kde, dodnes jsem je nenašel.
doplněno 22.06.14 21:49: 710C jsem odložil a pořídil 880C, která má USB (protože mi blbnul převodník z LPT).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]