Nejste přihlášen/a.
Prosím poradte mi, jaký koupit TV tuner USB do notebooku? Je jich mnoho, ceny od 150 Kc výš. V čem se liší, který nekupovat, jaký stačí? Sledovat tv pc není priorita, pouze se to obcas hodí kdyz neco delam, mít v rohu pustenou tv. Analogovou jsem mela, tu si dnes mohu akorat vystavit Diky za poradu!
Z vlastní zkušenosti doporučuji tunery od firmy AverMedia. Kvalita, spolehlivost, citlivost. A pozor na připojení antény. Ber jenom tuner, který kromě anténky bude mít v příslušenství tuhle redukci na anténu. Nikdy ne tuner, do kterého připojíš klasický antenní konektor napřímo. Je to pak náchylné na vylomení USB portu.
doplněno 22.06.14 12:28:Anténky, dodávané s tunerem, jsou často nedostačující a proto bývá nutné připojit anténu klasickou, ať už pokojovou, společnou nebo nějakou jinou. Firma AverMedia v návodu upozorňuje, že dodávaná anténka je pouze zkušební. Na některých místech stačí, ale při jejím umisťování rozhodují opravdu centimetry.
já to řeším tak, že tuner je na USB kabelu, pak vylomení nehrozí.Anténa dodávaná k tuneru je dobrá, určitě lepší než prut..Jáji dokonce používám pro všechny TV přijímače v bytě..
Ještě bych rešil jeden problém a to jak silný máte počítač a hlavně grafiku. Já mám noname Čína DVB-T tuner za 200Kč včetně poštovného už 5 let a jede super chytám i ORF programy, ale některé DVB-T tunery potřebují lepší HD grafiku s podporou HD kodeků a silnější CPU a s těma měl můj 12" core duo ultrabook občas problém s plynulostí Ještě doporučuji dokoupit ten multi dálkový ovladač a je to paráda nainstalován XBMC+DVB Viewer + Windows Media Center a není co řešit
PC mam perfektní Dell. Díky, koupim dle rad. Na zitra uz mam domluvene vysvetleni, toho se mi tu nedostalo. Ja rada vecem alepon trosku rozumim, nerada jsem za cvicenou opicku
Co chceš vysvětlit? Že AverMedia je osvědčená kvalitní značka, se kterou má řada lidí jenom dobrou zkušenost? Nejsou s ní problémy, ovladače pracují tak, jak mají. Pouze u hybridní karty se mi osvědčila místo originál Aver Media center aplikace Windows Media Center. Druhý tuner je prostě čínská hračka, které se nasekají miliony a prodává se pod různými značkami. Někomu funguje bez problémů, u někoho se mohou vyskytnout problémy s funkčností, citlivostí nebo s ovladači. Kvalita odpovídá ceně a s tím je nutno počítat. Nezavrhuji, ale musím počítat s tím, že když odejde, tak ji vezmu a vyhodím. Reklamace většinou nestojí ani za tu ztrátu času.
dobrý den , nasel jsem tento alza.cz/... , jestli se vam nelibi tak vam nic jineho nezbyde koknout se na alzu a koukat na tv tuner usb a cist recenze , preji hezky den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.