Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehrávat videa na hódně starém železe

Od: zdeneknovak odpovědí: 4 změna:

Vkládám proto, že by se někomu mohlo hodit, ale i s otázkou, zda někdo nezná lepší řešení :
Řešil jsem pro kamaráda problém, zda by se na starém nbooku (697 MHz, RAM 512 MB, vyr. r. 2001) přece jen nedaly přehrávat videa - samozřejmě se sníženou kvalitou. Žádný ze známých přehrávačů (VLC, GOM, KMPlayer, ...) se tam ani nerozběhl. Nakonec jsem našel free přehrávač Final Media Player ( finalmediaplayer.com/... který zde pracuje velmi dobře - má sice jen základní možnosti ovládání, ale přehraje snad jakýkoliv ze známých videoformátů (3GP, ASF, AVI, AVM, AVS, DAT, FLV, IFO, MKV, MOV, MP4, MPEG, MPG, NSV, OGM, RM, RMVB, TP, TS, VOB, WMV) i audioformátů (AAC, AC3, APE, DTS, FLAC, M4A, MKA, MP2, MP3, MPA, MPC, OFR, OGG, RA, TTA, WAV, WMA).
Na snížení kvality videí nevyhovuje dobře žádný ze známějších programů. Náhodou jsem našel téměř neznámý free "SUPER ´C´"( erightsoft.com/... ; má sice kuriózní nastavování, jeho popisky i Help (jen v EN) jsou málo srozumitelné, ale je schopen převést opravdu cokoliv do čehokoliv (včetně formátů pro mobilní telefony) a kvalitu videa i zvuku snížit až k nepřijatelnému minimu - jen neumí změnit hlasitost.
Za případné geniální návrhy "zahoď to staré železo, kup si nové"mám jménem důchodce, pro něhož jsem to dělal, předem poděkovat. On prý už dávno vypozoroval, že ti nejchytřejší lidé nemají lehký život, protože je mezi nimi velká konkurence.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Koukal jsem na ten "free prehravac"a neni to freeware, ale adware (v programu se zobrazuji reklamy). Ta licence je take nejaka zbytecne podrobna ( licence)

zdeneknovak
hodnocení

Naprosto NEsouhlasím, protože :
Na stránkách firmy NEvyskakuje žádná reklama, při instalaci se NEvnucuje instalace dalších programů (obojí je dnes běžné). A kdybyste se ten program obtěžoval nainstalovat, tak byste nemohl tvrdit, že (cituji) "v programu se zobrazuji reklamy". To už je nehorázná lež.
Final Media Player není adware (jak tvrdíte vy), protože se v něm NEzobrazují reklamy, ale 100% freeware. Asi se trochu pletete v typech licencí - doporučuji se trochu poučit třeba zde : cs.wikipedia.org/... . A když už jste dal odkaz na licenci toho programu - četl jste ji vůbec? Je v ní něco, co vybočuje z definice freeware? Nebo je jen zbytečně ukecaná?
V naší vzájemné diskuzi nebudu pokračovat ani zde (koho by to zajímalo?), ani nikde jinde, protože náš přístup k faktům se diametrálně liší.

lmgify

Narozdil od vas jsem tu licenci cetl, takze to nejsem ja, kdo tady placa nepodlozene nesmysly. Prekopiruji sem doslovne bod cislo 6 z licence, kdyz uz jste ho tam nenasel *sok*

6. Delivery of Advertising.

By downloading the Application and the accessing the Site, you hereby grant us permission to display promotional information, advertisements, and offers for third party products or services (collectively "Advertising") during product installation, within the product and on the Site. The Advertising may include, without limitation, content, offers for products or services, data, links, articles, graphic or video messages, text, software, graphics or other materials or services. The timing, frequency and placement of the Advertising is determined in our sole discretion.

Je to adware jak z definice!

zdeneknovak
hodnocení

to Imgify : V EULA k Final Media Player jsem to viděl, ale mně nezajímá, co ta firma píše, ale co a jak koná. Program jsem stáhl rovnou do Sandboxie (po několika špatných zkušenostech s programy nepodepsanými Microsoftem používám to pískoviště už přes 2 roky) a tam jej nainstaloval bez obtěžujících nabídek na něco jiného (a, promiňte, ale v programu jsem žádné reklamy neviděl, jak uvádíte). Důkladně vyzkoušel a teprve pak jej ze Sandboxie vypustil. - Jsem s Bitberry Software ApS momentálně v kontaktu, protože na svých stránkách vyzývají k připomínkám k onomu programu, já jim pár poslal a teď to diskutujeme. V důsledku naší výměny názorů těm Dánům asi navrhnu, aby své EULA trochu upravili, protože v něm lze vidět pohrůžku adware-m, a někoho by to mohlo od stažení odradit.
Můj závěr : Jak říkal Bajza, kdybysem to byl věděl, tak bysem sem nechodil. Už prosím tu pro mne tak trapnou výměnu názorů nějak uzavřete, já se hluboce stydím. Máte pravdu na 110%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]