Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s ukládáním dokumentů

Od: battleroar odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc, protože už jsem docela zoufalá. Mám problém s ukládáním dokumentů, když nějaký vytvořím ve Wordu a pak ho chci uložit, najednou se mi to zasekne a s tím i celý počítač tak, že ho většinou musím celý restartovat. Nedělá to jen Word, zkoušela jsem stáhnout i OpenOffice a dělá to to samé. Také nemůžu posílat žádné přílohy v mailech ani na FB, protože se mi opět zasekne celý počítač. Zkoušela jsem s tím dělat už kdeco, ale nic nepomohlo. Napadá někoho, co by to mohlo být a co s tím mám dělat?

Předem děkuji,

Katka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Jaký systém používáte a kolik máte paměti? Jak dokumenty ukládáte? Zkoušela jste místo "Uložit" použít "Uložit jako"? Vyzkoušejte ještě Libre Office, je to novější fork Open Office, přijde mi o něco svižnější než Open Office.

Ještě mne napadá (opět by to souviselo s velikostí paměti): Běží Vám vedle Wordu nebo Writeru další programy?

isteron
hodnocení

0x

Mám dojem, že je nedostatočná kapacita pamäte. Samotný progam Open office je náročný na kapacitu. Niekoľko krát som ho inštaloval a potom aj vymazal. Pre bežnú prácu mám originál Word pad, foto cez Irfan View. A na dôležité dokumenty používam , externý hard disk , 500 GB, stále pripojený cez usb, ktorý mám po 5. rokoch užívania plný len na 20 %.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
co se týká ukládání dokumentů při jejich vytváření, doporučil bych si nastavit přímo v programu (Openoffice, Office - od Microdoftu a další) průběžné ukládání. Pro svoji potřebu využívám automatické ukládání po 3minutách. Sice to "žere" paměť, ale má to tu výhodu, že když PC z jakýkoliv důvodů uprostřed práce "spadne", to, co člověk už vytvořil, není ztraceno, ale uloženo. Takže otěvřu nový dokument, dám ještě než začnu něco tvořit "uložit jako", zadám požadovaný název a uložím. Pak už využívám právě automatické ukládání. Naučil jsem se tento postup kdysi dávno, když jsem právě jako vy zápasil s padáním pc uprostřed rozdělané práce. Zachránilo mi už mnohokrát mnoho hodin práce, když došlo třeba k výpadku el. proudu.
Co se týká "padání pc" při posílání příloh u e-mailů, mám vypozorováno, že to většinou dělá, když je příloha datově větší - velký obrázek, větší množství obrázků a pod. Takže to dělám tak, že obrázky buď datově zmenším, nebo - pokud jich potřebuji poslat několik, tak je posílám třeba po jednom. Příčinu těchto pádů pc ale neznám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]