Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc, protože už jsem docela zoufalá. Mám problém s ukládáním dokumentů, když nějaký vytvořím ve Wordu a pak ho chci uložit, najednou se mi to zasekne a s tím i celý počítač tak, že ho většinou musím celý restartovat. Nedělá to jen Word, zkoušela jsem stáhnout i OpenOffice a dělá to to samé. Také nemůžu posílat žádné přílohy v mailech ani na FB, protože se mi opět zasekne celý počítač. Zkoušela jsem s tím dělat už kdeco, ale nic nepomohlo. Napadá někoho, co by to mohlo být a co s tím mám dělat?
Předem děkuji,
Katka
Jaký systém používáte a kolik máte paměti? Jak dokumenty ukládáte? Zkoušela jste místo "Uložit" použít "Uložit jako"? Vyzkoušejte ještě Libre Office, je to novější fork Open Office, přijde mi o něco svižnější než Open Office.
Ještě mne napadá (opět by to souviselo s velikostí paměti): Běží Vám vedle Wordu nebo Writeru další programy?
Mám dojem, že je nedostatočná kapacita pamäte. Samotný progam Open office je náročný na kapacitu. Niekoľko krát som ho inštaloval a potom aj vymazal. Pre bežnú prácu mám originál Word pad, foto cez Irfan View. A na dôležité dokumenty používam , externý hard disk , 500 GB, stále pripojený cez usb, ktorý mám po 5. rokoch užívania plný len na 20 %.
Zdravím,
co se týká ukládání dokumentů při jejich vytváření, doporučil bych si nastavit přímo v programu (Openoffice, Office - od Microdoftu a další) průběžné ukládání. Pro svoji potřebu využívám automatické ukládání po 3minutách. Sice to "žere" paměť, ale má to tu výhodu, že když PC z jakýkoliv důvodů uprostřed práce "spadne", to, co člověk už vytvořil, není ztraceno, ale uloženo. Takže otěvřu nový dokument, dám ještě než začnu něco tvořit "uložit jako", zadám požadovaný název a uložím. Pak už využívám právě automatické ukládání. Naučil jsem se tento postup kdysi dávno, když jsem právě jako vy zápasil s padáním pc uprostřed rozdělané práce. Zachránilo mi už mnohokrát mnoho hodin práce, když došlo třeba k výpadku el. proudu.
Co se týká "padání pc" při posílání příloh u e-mailů, mám vypozorováno, že to většinou dělá, když je příloha datově větší - velký obrázek, větší množství obrázků a pod. Takže to dělám tak, že obrázky buď datově zmenším, nebo - pokud jich potřebuji poslat několik, tak je posílám třeba po jednom. Příčinu těchto pádů pc ale neznám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.