Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit PC svítí kontrolka ale jinak ni

Od: theodor* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, hledal jsem snad už včude ale nikde se mi nedostalo odpovědi jen částečně.

jde o to že mám starší pc s Win XP SP2 profesional

dnes mi normálně celý den běžel a pak jsem ho vypnul když ho chce zapnout tak se rozsvítí kontolka že se spouští ale nic ani tuk. pak jsem se podíval do skříně a když je zapnutý pc tak na základovce normálně svítí dioda takže proud tam jde ale jinak se nic neděje. prosím o jakoukoliv radu co se dá s tím dělat.

Děkuji Theo

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj. Ten PC vyhoď a kup nový.

hodnocení

0x

Větráky se otáčí?

theodor*
hodnocení

zdroj sjem zkusil u jiného pc a funguje tak jsem ho dal zpátky vše zapojil dle fotodokumentace kterou jsem si zřídil a teď se točí jak větráky tak i hdd ale nic se na monitoru neukáže

hodnocení

0x

... a disk?

theodor*
hodnocení

ano disk načítá asi no prostě se točí .-D

Monitor nenabíhá? Jak je zapojený? Na integrovanou grafiku nebo na kartu?

doplněno 19.06.14 22:47:

Vyndej CMOS baterku ze základovky, počkej pět minut a pak ji dej zpátky a potom zkus...

doplněno 19.06.14 22:48:

Tak jako další krok zkus monitor napojit na základní desku.

theodor*
hodnocení

je zapojená na grafickou kartu přes VGA grafika má podporu i HDMI ale hdmi kabel nemám předtím fungovala na VGA grafika je matrox 7012-03 rev a

doplněno 19.06.14 22:55:

Tak provedeno ted se rozebehnou větráky zatočí se disk a je klid větráky běžej dál ale disk ne

doplněno 19.06.14 22:56:

a na monitoru furt tma

Tu baterku jsi vyndal? Disk se netočí? Jestli si nejsi jistej po sluchu tak to zjistíš tak, že ho vymotuješ z šachty a zkusíš ho v ruce naklápět. Jestli půjde na jinou stranu, tak se točí.

theodor*
hodnocení

ano baterku jsem vyndal byla mimo pc na dřevěném stole 6 minut a když pustím pc tak se rozočí vše větrky i disk ale pak se disk pomalu zastaví a je ticho a ani naklápění nepomáhá

theodor*
hodnocení

rád bych ale bohužel na základoove je pouze ten samý konec co mám na kabelu vga :(

A v čem je problém zapojit VGA kabel monitoru na VGA konektor na desce?

theodor*
hodnocení

identická koncovka s obrubou a drátky bohužel nemám jednosměrný vga kabel

No to není ale VGA ale DVI dual link. Dáváš mylné informace.

theodor*
hodnocení

ahha pardon omlouvam se omyl pletu si to

doplněno 19.06.14 23:32:

co mám tedy udělat ted? Nemam vga kabel mam pouze ten co jsi popisoval

No tak tam zkus připojit monitor přes VGA (svůj nebo jiný). Anebo ten svůj vyzkoušej na jiném PC.

doplněno 21.06.14 09:07:

Nějak té tvé poslední větě nerozumím, promiň. Šlo by to napsat polopatičtěji?

theodor*
hodnocení

odzkoušeno na jiném druhém pc muj oba funguji na mem pc ale tom o kterem se bavime ani jeden nejde odzkoušeno i více kabelu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]