Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB rozbočovač

Od: sealsmith* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.
Chtěl by jsem se zeptat zda-li u tohoto kabelu ( http:/ /interlink.tsbohe/...) bylo možné zapojit jeden HDD na dva počítače zároveň. Chci mít externí HDD napojené jak na stolním tak na notebooku zároveň a nevím jestli tento kabel dovoluje přenášet data na obě USB. Na stránce je napsáno že jedno USB je datová a druhé napájecí. Proto se ptám a jestli by existoval nějaký kabel mohli by jste mi poslat odkaz?
Předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Ten druhy konektor A bude mit zapojene jen draty pro napajeni. Je tam proto, aby mohl brat napajeni z dalsiho USB portu, aby to utahlo spotrebu toho externiho disku. Nekterym zarizenim nestaci maximalni proud, ktery muze dodat jeden USB konektor, protoze se pripoji paralelne jeste proud z dalsiho USB vystupu.

Nejlepsi reseni tvoji situace je pripojit ten HDD napevno k jednomu pocitaci a nastavit na nem sdileni dat pres sit pro pristup z toho druheho pocitace (at uz pres WiFi nebo kabelovy Ethernet).

sealsmith*
hodnocení

Chci to pro seedování souborů přes torrent. A nejsem si jistý zda-li by jsem mohl seedovat soubory pomocí sdílení PC. Z vlastní zkušenosti vím že je docela těžké dát do sítě pc s win xp a win 7. Napadlo mě ještě to propojit přes usb hub.
Chci prostě aby jsem přes ntb seedoval a stahoval soubory 24/7 a pc ,jelikož 500W zdroj je trochu žrout na to aby jel pořád, by jsem zapínal jenom když by jsem ho potřeboval.

lmgify

Tak ten HDD pripoj k notebooku a nastav si na nem sdileni pro to PC.

sealsmith*
hodnocení

To je taky možnost. Seženu ntb a budu zkoušet. :) Děkuji

hodnocení

0x

K zamýšlenému účelu by mohl vyhovovat tento přepínač. Nemám ovšem vyzkoušenou funkčnostr právě s HDD.

Další možnost, jak zpřístupnit externí disk ze dvou PC, by byla připojit HDD k routeru buďto přes LAN, nebo USB.

sealsmith*
hodnocení

A ještě jedna otázka. Existoval by nějakej HW měřiš přijatých a odeslaných dat? Například že by jsem ho napojil přímo k routeru nebo modemu a on by měřil stáhnuté a odeslaná data všech počítačů v síti? :) Zatím mám pouze miniaplikace na pc ale už dýl přemýšlím zda-li něco takového existuje.

lmgify

To se resi prave pocitanim dat na vystupnim zarizeni (tedy router nebo brana). Tezko prekonas nulovou cenu programu *smich* Jakekoliv zarizeni bude vzdy drazsi a ve vysledku je uplne zbytecne mit dalsi zarizeni, kdyz uz tam mas obecne, programovatelne zarizeni, ktere muze s prislusnym programem vykonavat libovolnou funkci (jako treba pocitac prosla data).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]