Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl by jsem se zeptat zda-li u tohoto kabelu ( http:/ /interlink.tsbohe/...) bylo možné zapojit jeden HDD na dva počítače zároveň. Chci mít externí HDD napojené jak na stolním tak na notebooku zároveň a nevím jestli tento kabel dovoluje přenášet data na obě USB. Na stránce je napsáno že jedno USB je datová a druhé napájecí. Proto se ptám a jestli by existoval nějaký kabel mohli by jste mi poslat odkaz?
Předem děkuji.
Ten druhy konektor A bude mit zapojene jen draty pro napajeni. Je tam proto, aby mohl brat napajeni z dalsiho USB portu, aby to utahlo spotrebu toho externiho disku. Nekterym zarizenim nestaci maximalni proud, ktery muze dodat jeden USB konektor, protoze se pripoji paralelne jeste proud z dalsiho USB vystupu.
Nejlepsi reseni tvoji situace je pripojit ten HDD napevno k jednomu pocitaci a nastavit na nem sdileni dat pres sit pro pristup z toho druheho pocitace (at uz pres WiFi nebo kabelovy Ethernet).
Chci to pro seedování souborů přes torrent. A nejsem si jistý zda-li by jsem mohl seedovat soubory pomocí sdílení PC. Z vlastní zkušenosti vím že je docela těžké dát do sítě pc s win xp a win 7. Napadlo mě ještě to propojit přes usb hub.
Chci prostě aby jsem přes ntb seedoval a stahoval soubory 24/7 a pc ,jelikož 500W zdroj je trochu žrout na to aby jel pořád, by jsem zapínal jenom když by jsem ho potřeboval.
K zamýšlenému účelu by mohl vyhovovat tento přepínač. Nemám ovšem vyzkoušenou funkčnostr právě s HDD.
Další možnost, jak zpřístupnit externí disk ze dvou PC, by byla připojit HDD k routeru buďto přes LAN, nebo USB.
A ještě jedna otázka. Existoval by nějakej HW měřiš přijatých a odeslaných dat? Například že by jsem ho napojil přímo k routeru nebo modemu a on by měřil stáhnuté a odeslaná data všech počítačů v síti? Zatím mám pouze miniaplikace na pc ale už dýl přemýšlím zda-li něco takového existuje.
To se resi prave pocitanim dat na vystupnim zarizeni (tedy router nebo brana). Tezko prekonas nulovou cenu programu Jakekoliv zarizeni bude vzdy drazsi a ve vysledku je uplne zbytecne mit dalsi zarizeni, kdyz uz tam mas obecne, programovatelne zarizeni, ktere muze s prislusnym programem vykonavat libovolnou funkci (jako treba pocitac prosla data).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.