Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit jak (tedy pokud to vůbec lze) vyčistit inkoustovou epsonku dx4400, kde mi dost vynechává černá a možná i nějaká barva. Ten standartní čistící cyklus jsem už dělal několikrát ovšem bez výsledku.děkuji
musíte vyndat tiskovou hlavu a ponořit jí do vody s kapkou jaru. Stačí tam nechat několik hodin a vyzkoušet. Já jí zkoušel vždy cca 12 hodin, nakonec jsem v mém případě musel počkat 36 hodin Použil jsem destilovanou vodu, pro jistotu.
Děkuji, nedokáži si ale moc představit jak se ta hlava vyndavá, to se musí tiskárna rozebrat? Jsem technický typ, pokud bych věděl jak na to tak to není problém...tu hlavu vyndám tím otvorem jako když dávám nové barvy, nebo musím demontovat horní část tiskárny? ještě mne napadá, nebude mít elektronika v hlavě nějaký problém s vodou? dík
stačí vyndat barvy a nějakou páčkou uvolnit tiskou hlavu (kousek plastu ve které drží barvy), určitě nic víc nerozebírejte a nepoužívejte žádný nástroj Když odklopíte víko měly by barvy najet do prostřed a bude tam místa pro manipulaci dost.
máš recht, na youtube je všechno... včera jsem tam našel jak vyndat zmuchlaný papír z tiskárny (mám ji 2 dny)
clayman:
tohle platí pro Canony, tiskárny Epson neznám, ale obávám se, že u nich není vyndání tiskové hlavy tak jednoduché, doporučuji si najít video na youtube, tam postup na demontáž tiskové hlavy nejspíš bude.
hejkal:
destilovaná voda, ještě ji lze ohřát, ale líh bych "unierzálně" nedoporučoval, už jsm se setkal s inkousty, u kterých se ve styku s lihem sráželo barvivo a to by mohla být pro tiskovou hlavu jistá smrt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.