Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych udělat se svým pc menší upgrade:Momentálně mám v pc,dva disky jeden 250gb rozdělený na 50gb-na system win xp a dalších 200gb na data a další 300gb též na data.
Mam zakoupený ssd disk 62gb na který bych chtěl nainstalovat win 7.A ostatní dva disky ponechat datové.
Chci se zeptat jak přesně postupovat.
Vím že ten nový ssd disk bych měl dát na master kšandu ale kdy a jak odpojit ten původní systémový,aby se to nějak netlouklo a tak.
Jestli by mi někdo poradil od toho okamžiku kdy nový ssd disk vložím do skříně,jak přepojit kabely,kdy vložit instalační dvd a pod.
Podotku ještě že původní systémový oddíl s win xp bych chtěl poté přeformátovat a používat čistě jako datový oddíl.
Děkuji za radu.
odpojil bych všechny stávající disky a zapojil jen SSD jako primární a nainstaloval na něj normálně win7 no a po nainstalování bych pc vypl a zapojil ty "datové",zapl pc a v systému je přeformátoval,já když do pc zapojim další disk tak ani nemusím do BIOSu nastavovat žádný MASTER,přehazovat jumpery,nic,systém mi normálně disk detekuje jako další uložiště
SSD disky, respektive nové disky už jsou se SATA rozhraním. Ty nemají žádné Jumpery a není tak třeba nic přehazovat. u SATA je tomu tak, že co jedno zařízení, to jeden kabel.
Nechápu jednu větu, cituji? "Jestli by mi někdo poradil od toho okamžiku kdy nový ssd disk vložím do skříně,jak přepojit kabely,kdy vložit instalační dvd a pod."To tam chcete disk dávat za běhu, nebo co? Disk prostě zapojíte (samozřejmě s vypnutým počítačem) na ten jeden kabel.
cs.wikipedia.org/...
Pokud vložíte instalační CD/DVD pak by to mělo nabídnout možnost některý z disků (resp. oddlílů) zformátovat a také si tam vyberete na který disk instalovat systém.
Pokud tomu však moc nerozumíte a neumíte to doporučuji si někoho zavolat a pokud možno se dívat jak to dělá (Pro příště). Případně zkusit vyhledat třeba nějaká videa na YouTube jak se to dělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.