Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Ponecháme stranou, že jsem trouba. Potřeboval jsem napaječ a jiný konektor. Všechno by bylo OK, kdybych nepřehodil polaritu. Hned jsem to poznal a vytáhl. A protože se v pc tvoří z jednoho napětí několik dalších, modlím se, aby se to odehrálo jen v té napájecí části. Co myslíte? A zkušenosti s touto firmou? Děkuji.
Mnohokrát jsem se setkal s ochranou diodou, ale kombinovanou s tavnou SMD pojistkou. Takže pokud dojde k přepólování tak je notebook ochráněn, ale k znovu zprovoznění je potřeba vyměnit pojistku, ale měnit pojistku v SMD provedení to není zase zcela jednoduché. Nedivil bych se kdyby servis prohlásil, že to je na výměnu motherboardu. Dnes mi kolega sdělil, že v servisu mu tohle řekli na tablet s poškozeným mikro USB, jsou to prostě tydýti ![]()
no jestli došlo k vytržení USB i s cestami, tak se s tím toho moc nenadělá, to už jsem taky párkrát viděl
já jsem typ co by to za každou cenu dobastlil drátkama z nejbližších pájcích plošek, ale zrovna u micro USB to jde fakt blbě, mini se mi kdysi povedlo ![]()
a tu SMD pojistku... jo, přiznám se, že bych ji taky překlenul kouskem drátu a na příště si dal na přepólování sakra majzla, napřed proměřil zdroj a až potom zapojil
sice je to trošku prasácký zásah, ale zadarmo ![]()
naposledy, když sestře u EEE odešel napájecí konektor, jí to neuznali jako záruční opravu, ale že jí to za 1200 Kč opraví... tak jsem jim zavolal ať mi noťas hezky přivezou zpátky, z eBay objednal konektor za 40 Kč komplet a vyměnil si ho doma... frčí už pár let ![]()
mikihans:
nemusíš mi to vysvětlovat, minulý týden jsem mikro USB na tabletu dělal, samozřejmě že spoje byly poškozené a vytržené, ale asi tak 2 hoďky pečlivé piplačky a majitel je šťastný jako blecha ![]()
Aháá. Že by to vyřešila pojistka? Je fakt, že se mi okamžitě na zdroji rozpálil usměrňovač, což by ukazovalo na parádní zkrat snad přes nějakou ochranu.. Rozdělal jsem to, okoukl a očuchal a nic nesmrdí. Ale jen s obyčejnou kancl lupou si to netroufám pitvat, to chce hodinářskou. Kromě toho to nejde ani na baterky, což by v případě účinné ochrany mohlo, ne? Spíná se to mikrospínačem, zatlačením, což nefunguje a kdo ví, kam to ten signál posílá. Konkrétně se jedná o tohle:
Každopádně se obávám , jako vy, stanovení dražší opravy, než by ve skutečnosti byla. Kdo se dnes živí poctivě, když nemusí, že? Raďte rychle, v pondělí to musím odeslat, když to neopravím. Děkuju moc, pojistku bych opravdu předrátkoval, pokud ji ale poznám.
Věřte tomu, že v servisu nic opravovat nebudou, navrhnou výměnu motherboardu a cena bude minimálně 75% ceny nového notebooku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.