Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s připojením k internetu (router?)

Od: moxa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

máme nějaký čas záhadný problém s internetem, léta nám v domě funguje menší síť bez problémů, ale poslední dobou se objevily výpadky. Nejprve se začal internet loudat na stolním PC, načítal dlouho nebo nekonečně dlouho, chvílemi šel a pak zas ne, až přestal úplně. Domnívali jsme se, že se nějak ukroutil kabel (vypadá místy dost unaveně). Když jsme ale připojili kabel k notebooku, vše fungovalo. Vyměnili jsme kabel a spojení sice funguje, ale nevím, zda to opravdu bude načítat webový obsah, ptž momentálně není nainstalován operační systém atd. Nedávno jsme ale zprovoznili jiný notebook a loudání internetu se začíná projevovat i na něm - ať přes kabel či wifi, hlásí připojení dobré, ale stránky jednou načítá normálně a jednou pomalu nebo vůbec. Teď jsem restartovala router a začalo to běžet zase normálně. Moje podezření tedy padlo na router. Moje otázka zní - je možné, aby bylo dobré spojení, přitom se nenačítal obsah stránek a bylo to způsobeno routerem? Co s tím? Podotýkám, že celou dobu jsou na stejný router připojené další tři počítače a fungují bez problému. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli 3 počítače jedou OK a problém je s jedním, tak bych nejdřív hledal problém u něho. Máš na routeru aktivní režim QoS? Zkus vše odpojit a vypnout a připojit a zapnout jen router a ten problémový počítač a nějakou dobu jen jeho testovat. Taky zkontroluj nastavení TCP/IP všech počítačů a jestli mají aktivní DHCP nebo ne. Taky napiš co je to z router?

moxa*
hodnocení

3 počítače jdou, ale nejde jeden PC, jeden notebook a internet v mobilu. Asi jsem to napsala zmateně. PC nešel původně vůbec, notebook jak přes wifi tak přes kabel se loudá a mobil má taky potíže. Jsem naprostý laik, ale popíšu to ze svého pohledu - přestože notebook hlásí dobré připojení, dobrý signál atd., stránky načítá pomalu nebo vůbec - je to velice proměnlivé. Na stolním PC není teď nainstalovaný žádný prohlížeč, takž nevím, jestli by stránky načítal (domnívám se, že ne), s novým kabelem také hlásí dobré spojení.

To ostatní, co píšeš, je pro mne španělská vesnice, navrhnu to bratrovi, až se na to zas přijde podívat, ten tomu rozumí lépe, ale ne zas tak, aby odhalil tu příčinu. On to vyzkouší. Děkuji :)

doplněno 12.06.14 11:32:

Ještě bych doplnila, že ten notebook, co se "loudá", tak jsem připojovala přes nový kabel, nikoli přes ten okousaný :(

kangaroo*

To, že notebook přes wifi ukazuje super signál, tak je druhořadé, protože spojení mezi router-pc může být ideální, ale data co jdou z venku do domácího routeru jdou pomalu a proto se loudá Internet na notebooku. Problém může být i proto, že máte víc počítačů a router je nezvládne obsloužit (QoS politika) nebo router ani nemá dostatečné nastavení pásm pro přidělování DHCP IP adres a proto je pak guláš s funkčností celé sítě. Prostě bych začal krok testováním od problémový počítačů (reinstalace OS, přenastavení TCP/IP hodnot) Taky bych projel nastevení routeru a hlavní je vše začít testovat přes kabel a kontrolovat LED diody, jiné LAN porty, zkoušet DHCP i pevné IP adresy v rozsahu routeru...

moxa*
hodnocení

Ano, to bude ono, data jdou pomalu, jen podotknu, že takhle to tu funguje léta, tolik počítačů, k žádné změně nedošlo a najednou to začalo blbnout. Určitě to vyzkoušíme, ty LEDky, porty atd. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]