Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde mám hledat disk D?

Od: hankas® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,ztratil se mi disk D, nevíte kde ho mám hledat? :)

Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Někdo ho ukradl ... Ale vážně, co je disk D? Část rozděleného HDD nebo optická mechanika. Co se událo mezi tím, co jsi ho viděla a co zmizel? Nějaká instalace něčeho?

doplněno 11.06.14 19:38:

Zkusila jsi restartovat? V Tento počítač ho vidíš? Nebo kde ho nevidíš?

doplněno 11.06.14 19:42:

Co ukazuje Správa disků? Tam by měl být vidět jako rozdělený Disk 0.

doplněno 11.06.14 19:58:

Jaký máš Windows?

hodnocení

Je to část HDD a nedělo se nic neobvyklého, pracovala jsem jako dřív ,většinou s fotkami na disku D.

doplněno 11.06.14 19:38:

Otevřela jsem program PICASA a fotky nikde. Nenašla jsem je ani v jiných grafických programech,ani nikde jinde,ani po restartu.

hodnocení

Zkoušela restartovat a v tento pc taky neni.

hodnocení

Já těmhle věcem moc nerozumím,myslím,že mám dva disky,C a D.

Posledních pár dnů se mi pc asi 3x kousl a disk mi zmizel, tak mi včera na dálku dal vše dopořádku jeden známý a dnes už to zase nejde,myslím tím ten disk D. Je mi hloupý mu zase psát.

11.06.14 19:59
hodnocení

Windows 7

ladinpraha*

Pravým tlačítkem na Tento počítač - Spravovat - Správa disků. Tam by se ti měly ukázat všechny disky, jejich velikost atd.

doplněno 11.06.14 21:35:

Ještě mě napadá podívat se do biosu. Asi nemáš PC bez krytů jako já, mně stačí sáhnout a vím, co který disk dělá nebo nedělá, domáčknout kontakty a pod.

hodnocení

Ano mám tam jenom disk C a DVD RW ( E )

ctb*
hodnocení

0x

Disk D je DVD NEBO CD

hodnocení

0x

Zkusil bych vrátit starší Bod obnovení.

hodnocení

Včera mi zrovna známý nainstaloval Ashampoo WinOptimizer, tak to to bych nechtěla zpět obnovovat.

ten slavný winoptimizer vám klidně mohl nadělat bordel v registrech.

Jak píše ladinpraha, tak mezi diskovými oddíly si najdi ten co se ti nezobrazuje (a lze jen doufat, že bude jinak OK bez ztráty dat a souborového systému), klikněte na něj pravým tlačítkem, dejte "Změnit písmeno jednotky a cestu" -> přidat, a vyberte zpět jeho písmeno, tedy D. Poté potvrďte a disk by měl dál normálně pracovat.

Kde mám hledat disk D?
hodnocení

Díky zkusím to,ale mě už se to jednou stalo a to jsem ještě winoptimizer neměla :)

doplněno 11.06.14 20:54:

Já to mám tady takto

Kde mám hledat disk D? #2

tak to je divné... pamatujete si, jak velké byly oddíly C a D? Protože oddíl C je přes celý disk a tedy pro oddíl D už ani nemůže být žádné místo.

Druhá možnost je, že oddíl D byl ve skutečnosti na jiném disku, který buď umřel, nebo může mít kabel jen špatný kontakt...

doplněno 11.06.14 21:04:

takže D byl na jiném disku, teď je otázka proč nefunguje. Platí možnosti co jsem napsal, buď došlo nějakým nedopatřením k jeho odpojení/povytažení kabelu, nebo "odešel do křemíkového nebe".

hodnocení

Tak C je asi 80 GB a D bylo 500 GB

hodnocení

Když už se mi to jednou stalo, tak tady někde musí být :) Určitě ho najdu :) Díky za radu :)

hodnocení

Tak jsem našla nejprve přibližné GB ,které by odpovídaly velikostí k disku D. Pak se mi objevilo u GB i označení disku "D"

Teď bych to měla zformátovat,ale je tam napsané , výchozí nastavení zařízení a to se bojím,že bych přišla o některé programy,hlavně o ten poslední. Mohu to zformátovat?

hodnocení

Kdybych obnovila systém, nepřišla bych o ten nový program WinOptimizer?

Pokud ho obnovíte do data před instalací, přijdete o něj. Osobně si ale myslím, že tady obnova systému nepomůže.
Když obnovíš systém na datum před instalací toho kouzelného programu, tak o něj příjdeš. Ale neboj se, nic strašného se nestane. Naopak. Vsadil bych se, že ta instalace udělala více škody než užitku.
Vybodni se na všechny programy co slibují zrychlení a zvýšení výkonu počítače. Většinou to dopadne přesně obráceně. Viz tvůj případ.

hodnocení

Myslím,že ztrátu disku D,nezpůsobil nový program,protože se mi to už stalo i před instalací,asi týden před tím.

Nechci se v pc moc "hrabat" moc tomu nerozumím,aby mě můj známý pak nevynadal,co že jsem to tu provedla,ale pro jednou to zkusím :) Zatím díky a dám vědět ,jak to dopadlo :)

doplněno 12.06.14 16:36:

Píše mi to tady,že přijdu o všechna data, tak nevím :(

U obnovení příjdeš o nainstalovaný programy. Konkrétně o všechny co se instalovali mezi datem obnovení a dneškem. Data zůstávají.
Kdoví kde a co s tím kompem děláš.
hodnocení

doplněno 12.06.14 17:26:

Tak už je to vpořádku i bez obnovení systému. Našla jsem to v optimizeru a po restartu se to samo obnovilo, je to 500 GB, tak to by mě mrzelo. Díky všem.

Kde mám hledat disk D? #3
praivo*
O tohle přijít je to nejlepší, co s tím můžeš udělat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]