Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ztratil se mi disk D, nevíte kde ho mám hledat? ![]()
Děkuji
Někdo ho ukradl ... Ale vážně, co je disk D? Část rozděleného HDD nebo optická mechanika. Co se událo mezi tím, co jsi ho viděla a co zmizel? Nějaká instalace něčeho?
doplněno 11.06.14 19:38:Zkusila jsi restartovat? V Tento počítač ho vidíš? Nebo kde ho nevidíš?
doplněno 11.06.14 19:42:Co ukazuje Správa disků? Tam by měl být vidět jako rozdělený Disk 0.
doplněno 11.06.14 19:58:Jaký máš Windows?
Je to část HDD a nedělo se nic neobvyklého, pracovala jsem jako dřív ,většinou s fotkami na disku D.
Otevřela jsem program PICASA a fotky nikde. Nenašla jsem je ani v jiných grafických programech,ani nikde jinde,ani po restartu.
Já těmhle věcem moc nerozumím,myslím,že mám dva disky,C a D.
Posledních pár dnů se mi pc asi 3x kousl a disk mi zmizel, tak mi včera na dálku dal vše dopořádku jeden známý a dnes už to zase nejde,myslím tím ten disk D. Je mi hloupý mu zase psát.
Pravým tlačítkem na Tento počítač - Spravovat - Správa disků. Tam by se ti měly ukázat všechny disky, jejich velikost atd.
doplněno 11.06.14 21:35:Ještě mě napadá podívat se do biosu. Asi nemáš PC bez krytů jako já, mně stačí sáhnout a vím, co který disk dělá nebo nedělá, domáčknout kontakty a pod.
ten slavný winoptimizer vám klidně mohl nadělat bordel v registrech.
Jak píše ladinpraha, tak mezi diskovými oddíly si najdi ten co se ti nezobrazuje (a lze jen doufat, že bude jinak OK bez ztráty dat a souborového systému), klikněte na něj pravým tlačítkem, dejte "Změnit písmeno jednotky a cestu" -> přidat, a vyberte zpět jeho písmeno, tedy D. Poté potvrďte a disk by měl dál normálně pracovat.
tak to je divné... pamatujete si, jak velké byly oddíly C a D? Protože oddíl C je přes celý disk a tedy pro oddíl D už ani nemůže být žádné místo.
Druhá možnost je, že oddíl D byl ve skutečnosti na jiném disku, který buď umřel, nebo může mít kabel jen špatný kontakt...
doplněno 11.06.14 21:04:takže D byl na jiném disku, teď je otázka proč nefunguje. Platí možnosti co jsem napsal, buď došlo nějakým nedopatřením k jeho odpojení/povytažení kabelu, nebo "odešel do křemíkového nebe".
Myslím,že ztrátu disku D,nezpůsobil nový program,protože se mi to už stalo i před instalací,asi týden před tím.
Nechci se v pc moc "hrabat" moc tomu nerozumím,aby mě můj známý pak nevynadal,co že jsem to tu provedla,ale pro jednou to zkusím
Zatím díky a dám vědět ,jak to dopadlo ![]()
Píše mi to tady,že přijdu o všechna data, tak nevím ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.