Nejste přihlášen/a.
Ahoj jsem samouk a chtěl bych se naučit základy tvorby webových stránek. Na internetu jsou různé výukové programy a mám několik knížek podle kterých postupuji.
Já bych se chtěl zeptat jestli nemáte někdo uloženou nějakou stránku v PS PAD, kterou byste mi mohli zapůjčit a podle, které bych se trochu učil stylem, "co se změní když zmáčknu tohle..." Tento styl mi docela vyhovuje. Úplně mi stači primitivní stránka, kde je použito trochu barev, obrázek a odkaz. Nic víc
Nebo nevíte kde sehnat již vypracované stránky, na které bych mohl mrknout abych viděl co a jak je udělané?
Pokud by mi někdo vyhověl byl bych moc rád.
Co tak koukam, tak PSPAD je bezny textovy editor. V nem si muzes otevrit zdrojovy kod libovolne stranky.
Me se treba libi ta hlavni stranka webu pro ten projekt PSPAD. Je to napsane velice ciste. Stahni si ji k sobe na disk (prave tlacitko na strance a zvol "Ulozit jako") a zacni si s tim hrat a upravovat jednotlive parametry. Nezapomen, ze popis graficke podoby stranky je v jednom z tech .css souboru, na ktere je odkaz v tom zdrojovem souboru.
Řada knížek má na internetu ke stažení soubory/projekty, které sledujou to, co se v knížce píše.. možná i ty vaše.
Kteroukoli stránku si můžete stáhnout z internetu, přes prohlížeč, ctrl+S a uložit jako offline kopii na hraní.
Na zkoušení co by kdyby se dají taky velmi dobře použít vývojářské nástroje, v IE a chromu F12, ve ff a opeře ctrl+shift+i, v safari ctrl+alt+i. Případně ve stránce kliknout pravým na konkrétní prvek a zvolit Zkontrolovat prvek, Prozkoumat, Inspect apod. Dá se upravovat cokoli ve zdrojáku stránky/DOM, v jakémkoli načteném css/js, css pravidla, spouštět js příkazy atd. Změny a odezvu lze pozorovat okamžitě.
PSPad možná bude ze začátku stačit, ale je to takové nepohodlné, možná lépe rovnou vzít pořádné IDE typu Visual Studio, Eclipse, Netbeans, Aptana..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.