Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prestaly mě fungovat některé klávesy na Samsungu Q530. Jedná se o levý SHIFT a CTRL, v horní rade "r" a "z" s háčkem, klávesa interpunkce a DELETE. V numerické části "krát" a PAGE DOWN (jsou nad sebou).
Můzete mi poradit, jak se to dá opravit, čím to asi je? Zádná tekutina mi do klávesnice nenatekla. A znáte nějakou opravnu v Praze, kde by to zvládli opravit? Díky, J.
Nemusí to být nedokonalý kontakt, může to být i přerušení spoje ná fólii pod klávesami, prostě jednoduše proťukaná uhlíková vrstva některou z kláves. Pokud je to klávesnicí tak tu nikdo opravovat nebude a rovnou vám jí vymění, ale buďte si jist že samotná klávesnice je několikanásobně dražší než klávesnice k velkému PC a to ještě nepočítám co si ti dopvedové naúčtují za práci
Klávesnice dovezená z Číny nebo z E-bay (poštovné zdarma) výjde kolem 300Kč, ale jen anglická verze a musí se polepit samolepkami jak za starých časů
Náhodou jsem se předevčírem pustil do opravy klavesnice na které nefungovalo už téměř nic. Vycvakal jsem všechny klávesy, vycvakal jsem všechny "pantografy", sloupnul jsem všechny silikonové "pupiky" a opatrně rozlepil kontaktní fólie. V jednom místě sem našel miniaturní zaschlou hnědou kapičku (cola nebo káva). Umyl jsem folie mokrým hadříkem a složil dohromady, "pupíky" nalepil silikonovým lepidlem, nacvakal pantografy a na ně tlačítka. Klávesnice chodí jako nová, je to piplačka, ale za večer bylo hotovo
Předpokládám, že se asi projevuje nedokonalý kontakt konektoru zabudované klávenice, i když může jít i o vadu klávesnice. Vyzkoušel bych také, zda připojená externí klávesnice funguje správně. Pokud jde o opravy NB v Praze, stačí zadat do vyhledávače výraz: notebook opravy Praha a pak si veberete vám nejbližší servis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.