Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungují některé klávesy na ntb

Od: juras* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prestaly mě fungovat některé klávesy na Samsungu Q530. Jedná se o levý SHIFT a CTRL, v horní rade "r" a "z" s háčkem, klávesa interpunkce a DELETE. V numerické části "krát" a PAGE DOWN (jsou nad sebou).

Můzete mi poradit, jak se to dá opravit, čím to asi je? Zádná tekutina mi do klávesnice nenatekla. A znáte nějakou opravnu v Praze, kde by to zvládli opravit? Díky, J.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemusí to být nedokonalý kontakt, může to být i přerušení spoje ná fólii pod klávesami, prostě jednoduše proťukaná uhlíková vrstva některou z kláves. Pokud je to klávesnicí tak tu nikdo opravovat nebude a rovnou vám jí vymění, ale buďte si jist že samotná klávesnice je několikanásobně dražší než klávesnice k velkému PC a to ještě nepočítám co si ti dopvedové naúčtují za práci :)

Klávesnice dovezená z Číny nebo z E-bay (poštovné zdarma) výjde kolem 300Kč, ale jen anglická verze a musí se polepit samolepkami jak za starých časů :)

doplněno 12.06.14 11:55:

Náhodou jsem se předevčírem pustil do opravy klavesnice na které nefungovalo už téměř nic. Vycvakal jsem všechny klávesy, vycvakal jsem všechny "pantografy", sloupnul jsem všechny silikonové "pupiky" a opatrně rozlepil kontaktní fólie. V jednom místě sem našel miniaturní zaschlou hnědou kapičku (cola nebo káva). Umyl jsem folie mokrým hadříkem a složil dohromady, "pupíky" nalepil silikonovým lepidlem, nacvakal pantografy a na ně tlačítka. Klávesnice chodí jako nová, je to piplačka, ale za večer bylo hotovo :)

dzordz*

Taky myslím, zejména když to jsou takhle páry sousedících kláves.

hodnocení

0x

Předpokládám, že se asi projevuje nedokonalý kontakt konektoru zabudované klávenice, i když může jít i o vadu klávesnice. Vyzkoušel bych také, zda připojená externí klávesnice funguje správně. Pokud jde o opravy NB v Praze, stačí zadat do vyhledávače výraz: notebook opravy Praha a pak si veberete vám nejbližší servis.

juras*
hodnocení

externí klávenice funguje bez problémů. Doufal jsem, ze by to slo opravit nějak doma, levně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]