Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flashka má mít 32 GB ale má jen 3,70GB

Od: indigo odpovědí: 5 změna:

Ahoj dostal jsem darem novou flashk, ještě v originálním balení a je tam psáno, že má mít velikost 32GB. Když jsem ji dal do PC, tak se mi ale ukazuje, že je volných pouze 3,70 GB. Nevíte jak je to možné?

Je to flashka se systémem souborů NTFS.

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Zcela určitě koupená v číně. Klasika. Pokud je jinak prázdná tak nic nenaděláš. Je to běžné.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Svého času jich kolovalo docela hodně. Luxusně se tvářící fleška a prakticky všechny s kapacitou 4GB, ať už na nich bylo napsáno cokoli. Prodávaly se přes inzerci nebo na Aukru. Dneska už to nikdo nekoupí (a málokdo si troufne je oficiálně prodat) a tak se ty zásoby nejspíš rozdávají jako dárky k různému zboží.

lmgify

Jestli k necemu takovemu opravdu dochazelo, tak asi nezbyde nic jineho, nez tu kartu opatrne rozdelat, opsat si cislo na tom cipu, co tam je a pak se na Googlu porozhlednout, jaka je skutecna kapacita toho cipu.

Nez to zacnes rozdelavat, tak to jeste jednou zformatuj a pred tim se podivej, jestli tam nemas nahodou vytvorenou tabulku oddilu ("MBR").

zdeneknovak
hodnocení

0x

Smiř se s tím, nic s tím nenaděláš. Měl jsem v ruce flešku "64 GB", kterou známý koupil "za výhodnou cenu" (cca o 1/5 levněji oproti fleškám renomovaných značek) v místní vietnamské všeprodejně. PC ji "viděl" jako ~6 GB (to číslo mělo pár desetin - už si přesně nevzpomínám), ale nešlo na ni nahrávat a obvyklé formátování nebylo nikdy úspěšné. Mně se podařilo ji naformátovat na FAT32 výborným prográmkem HPUSBDisk.exe (starý, ale pořád nejlepší - lze vygooglovat a stáhnout) - ten prográmek viděl kapacitu flešky taky ~6 GB. Fleška slouží známému dodnes, už ji lze formátovat i klasickým windousím nástrojem.

Zkoušel jsem několik utilit, kterými lze zjistit další podrobnosti o kvalitě flešky, ale naměřené údaje by se daly použít nanejvýš k případné reklamaci. Zásadní je, zda je fleška použitelná či ne - její parametry nijak vylepšit nemohu.

ondra750818
hodnocení

0x

Asi to bude flash s nastavitelným safe sektorem. Koukněte do manuálu, který vám to muselo nahrát do kompu, nebo je na samotné flash.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]