Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Vysával jsem prach z notebooku a vysál im písmenko D.Přilepil jsem ho a už mě nejde tak jak by mělo.Musím na něj silou.Něšlo by to opravit nějak? Děkuji
Dobrý den, jak to vypadá při pohledu z boku? Není ta klávesa D výše, než ostatní. Zdravím!
doplněno 06.06.14 07:20:Těžko říci. Ale, problém bude v tom kontaktu pod tím plastem s D. Možná tam zateklo to lepidlo a "požralo" kontakt, možná je kontakt od lepidla ulepen a izolován (menší plocha).
Také se to mohlo stát už při tom vysávání, že je kontakt vyhnutý. Asi by to chtělo znovu se pod to D podívat.
Problém je v tom zalepení, předpokládám, že vysáváním se nic neulomilo, neměl jste nic lepit, ale tlačítko zase necvaknout. Ani si nedokáži představit jakým způsobem a k čemu jste písmenko lepil. Tlačítka notebooků mají v pod sebou malinký pantografový mechanismus aby se pohybovalo rovnoběžně k základně klávesnice, aby se zkrátka nekřížilo, zalepaním už nechodí jak má, takže se ani nedivím, že je potřeba vyvinout větší stisk. Mezi kontakty se lepidlo jen tak nedostane, to by jste jej musel na klavesnici doslova vylít. Kontakty klávesnice jsou dvě fólie na níchž jsou napařeným uhlíkem vyrobeny kontakní matice a tímto uhlíkem jsou orintovány k sobě, takže jsou chráněny a pokud se na ní něco nevyleje tak se do kontaktních míst nic nedostane. Na foliích je pak přilepen "pupík" se silikonové gumy, který nahrazuje pružinu a tlačítko vrací do klidové polohy.
doplněno 06.06.14 15:10:ben:
nic ve zlém, ale viděl jsi někdy rozebranou klávesnici? Ať už notebookovou, nebo externí k PC?
Zdravím.Neviděl jsem nic rozebraného.Asi bych to potřeboval vidět.Udělal jsem holt pěknou blbost
zwiki:
to že jste neviděl klávesnici rozebranou zde nikdo nekritizuje a s tím lepením se prostě stala chyba, poznánka, směřovala na bena, neboť musí za každou cenu něco poradit a přitom zjevně klávesnici uvniťř neviděl
Vám mohu jen poradit to, pokud by s tlačítkem byl velký problém tak to ještě uplně není beznadějné, dalo by se to prohlédnout kde přesně se s lepením stala chyba a možná by to šlo napravit, (jak a k čemu jste tlačítko lepil?) jinak je to na výměnu klavesnice, kolik si počítají v servisu nevím a radši vědět ani nechci, ale lze jí pořídit kolem 300Kč, bohužel jen anglickou verzi a málokdy jdou česká tlačítka ze staré klávesnice "přecvakat" na novou, ne vždy se jedná o totožné mechanické provedení. Takže pak zbývají české přelepky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.