Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat video formát - nejlepší kvalita?

Od: pepyk93* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystám se stáhnout kamarádovo video z YT přes nejmenovaný downloader. Rád bych, aby bylo, pokud možno, v co nejlepší video i audio kvalitě. Který z uvedených video formátů mám vybrat? Některé jsem neuvedl, jiné jsem uvedl, přestože se zřejmě nejdená o nějak extra kvalitní video formáty. Chtěl jsem, aby Váš názor byl co nejméně ovlivněn tím mým. Něco jsem si o nich samozřejmě našel, ale těžko bych se rozhodoval, jestli je ten či onen kvalitnější než ten druhý. Děkuji.

AVI DivX MPEG4, AVI Stanadard ISO MPEG-4 (High quality), AVI Microsoft MPEG4v3 (VBR), AVI Microsoft MPEG4v3 - 1600kbps, AVI compatible XVID, DVD NTSC Standard, DVD PAL Standard, FLV Flash video, MKV MATROSKA, MP4 High Definition 1080p (1920x1080) 3600 kbps, MP4 Video 1200kbps, MPG1 Video (VBR), MPG2 Video (VBR), SVPD PAL Standard, VCD PAL Standard, RM Real Media Video (VBR), SVCD NTSC Standard, VOB MPEG-II Video, WMV (Windows Media Video V1 VBR).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, nevím, ale asi si moc vybírat nebudete. To, co Vám YouTube dovolí, tak to si stáhnete. Ta kvalita už musí být v tom nahraném videu a vyšší neuděláte. Vy zde vypisujete zřejmě možnosti toho programu, ale asi nebudou všechny na YouTube. Zdravím!

doplněno 29.05.14 11:50:

Toto je snad nejlepší možnost - MP4 High Definition 1080p (1920x1080) 3600 kbps.

doplněno 29.05.14 11:53:

To, ano. Z těchto možností je lepší AVI.

doplněno 29.05.14 11:58:

Pokud to půjde, tak si zvolte MP4. Ten rozdíl v těch AVI je, ale volil bych nějaký střed.

pepyk93*
hodnocení

Ano, je to nabídka z toho programu. Tomu rozumím, ale i tak musí být rozdíl, pokud to video z YT stáhnu v například ve formátu *.avi nebo třeba *.3gp nebo se mýlím? :)

doplněno 29.05.14 11:55:

Tak tedy zvolím MP4 High Definition 1080p (1920x1080) 3600 kbps :) Ani ty *.avi formáty nejsou tak kvalitní? :) Je mezi těmi pěti *.avi formáty nějaký rozdíl?

janplinto*

Spíše bych přihlížel k přehrávači, do nějž stažené video půjde, z důvodu (in)kompatibility. Z uvedené nabídky bych si vybral buď první, nebo to poslední. *placni*

hodnocení

0x

Má televize má USB vstup pro přehrávání médií.Nahrál jsem nedávno na flash disk 10 filmů ve stejném formátu AVI,ale jen u poloviny z nich šel zvuk,ostatní němý.Nevíte proč?

hm*

To bude tím, že AVI není formát, ale kontejner (jen synchronizační obal). Při přehrávání záleží mj. na formátech videa a zvuku, které jsou do toho AVI zabalené.

takjan*

V těhle formátech je děsný bordel. Je divný, že to došlo tak daleko. Když jsem upravoval formáty filmů v PC, aby je uměla přehrát TV (po síti, ale to je jedno), zjistil jsem, jaký je to děs. Něco uměla přeformátovat Formát faktory, ale někdy blbě a trvalo to, něco umělo zas jiný program. Nakonec jsem zjistil, že pokud je to možné, je lepší ten film znovu stáhnout. Na ten převod z YT je asi nejlepší : clipconverter.cc/...

Záleží na kodeku zvuku a obrazu přehrávaného média, který televize dovolí přehrát. U videa taky na rozlišení. Je potřeba vyzkoušet různé formáty a ten který půjde bezchybně, tak ten používat. Konvertovat se dá například ve FormatFactory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]