Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych si do svého staršího ntb dell latitude d520 dát ssd disk na místo cd mechaniky.Alespon 80gb na systém a programy.Původní zabudovaný HDD též 80gb nechat jen na data.
Chci se zeptat jestli je to možné a jak to vše udělat.Dočetl jsem se že je jakýsi rámeček který nový disk upevní do šuplíku místo cd mechaniky.Též je třeba něco pozměnit v biosu,aby byl nový disk upřednostněn jako systémový.A v neposlední řadě bych potřeboval poradit jak převést cd s win 7 na flash disk,když tam již cd mechaniku mít nebudu.A snad i nastavení bootování z usb.
Byl bych moc vděčný za návod jak to vše ke spokojenosti vyřešit.
předem díky.Uli
1.) SSD disk tedy dáte místo současného a současný disk pak dáte do toho rámečku na CD/DVD
2.) Rámeček se dá koupit všude i na Aukru, ale stojí docela dost a proto jsem před pár měsíci koupil v china eshopu 3ks za 9$ doprava letecky zdarma nebo zkuste to Aukru.
3.) Budete potřebovat min. 4GB flashdisk a nejlépe si vytvoříte boot flashdisk přes návod krok za krokem na Youtube jak v českém neno anglickém jazyce. Je tam toho mraky.
Je to možné.
Stačí si koupit tento adaptér (musíš na něj dát čelo své původní mechaniky). Pokud budeš mít OS jen na jednom disku, v BIOSu by nemělo být nutné nic měnit. Pro tvorbu bootovatelného USB disku se mi odvědčil tento program.
Díky za rady všem,
To bohužel nevim jak zjistit co tam mam za řadiče.Použil jsem soft aida64 a mam v tom trochu guláš.U něčeho mam napsáno sata,někde ata.Kdybych tam neměl teda sata řadič tak bych měl smůlu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.