Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych si nechat od někoho zkušeného poradit... Mám doma dva staré počítače... Jeden stolní s procesorem AMD Sempron 3000+ 1.7Ghz jedno jádro, 1,5 GG RAM, Grafika ATI Radeon X1950 2x256MB 500-900Mhz vč. GPU, tři disky 2xSata a jeden klasický IDE Počítač je zn. HP (konkrétně: dx5150 MT - verze na platformě AMD) Má to v sobě jen 200W zdroj a grafiku napájím externě přes podomácku vyráběný zdroj, přes který mimochodem napajím i jeden z monitorů... Vyměněno chlazení za lepší... Na tomto pc linux jede sotva... Pravděpodobně z důvodů nekompatibility...
Druhý pc je notebook bez obrazovky pouze spodek... Jedná se o dvoujádro intel pentium 1,72 Ghz, 2Gb RAM, 250GB satadisk, grafika 256MB sdíleno z ram na 3D grafiku téměr nepoužitelná... dají se na tom hrát hry typu CS 1.6, apod... Právě na tom jedu Windows 8 x64 a jede to krásně plynule... Linux též jede perfektně...
No a v čem je teda ten problém? - Je to v tom že se nevím co bych do těch strojů nacpal...
Mám v záměru ten polo-notebook používat na práci, typu programování (pro windows) apod... A prostě se mi zdá že ty Win 8 jsou tam jinak k ničemu... A pak dotaz druhý co dělat s tím stolním šrotem, Hry se na něm dají hrát celkem dobře (kvůli grafice) ale nějak moc se rozšoupnout nemůžu... na tom notebooku bych se chtěl zeptat jestli by mělo cenu investovat do nové obrazovky, která stojí cca 2000,- )trochu mimo mísu...
Zkrátka bych se chtěl zeptat co na tom noťasu pojede líp jestli linux nebo windows 7,8,xp... od systému bych očekával vzhledovou jednoduchost... (už jsme zkoušel kubuntu 12.04 LTS a výše) ale chci něco co pojede rychle, nějak to vypadalo a bylo to stabilní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.