Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, byl bych každému z Vás moc vděčný za pomoc při sestavení nového PC, který bude sloužit čistě pro hraní World of Warcraft, potažmo Diablo 3.
V hlavě mám zatím níže uvedenou konfiguraci (jedná se o konfiguraci převzatou z MMO-Champion), kterou bych s Vaší pomocí rád vyladil k dokonalosti a maximální spokojenosti. Buďte kritičtí, vyslovte vlastní názor o tom proč ano nebo proč vybrat něco jiného (např. toto je zbytečný luxus postačí ti tohle; tohle je zase málo, musíš připlatit a vylepšit tamto). Spíš bych se přikláněl srazit cenovku co nejníže, ale tak, aby WoW i Diablo běhalo na plné detaily naprosto plynule ve FULL-HD rozlišení. OS Windows 8.1.
Case: NZXT Source 210
Power Supply: Corsair CX500
CPU: AMD FX-6300
Heatsink: Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard: ASUS M5A97 R2.0
MemoryKingston: HyperX Blu 4GB 1333
Graphics Card: Gigabyte R7 260X
Hard Drive: Western Digital Caviar Blue 500GB
DVDAsus 24X SATA DVD+/-RW
Hurá do plodné diskuse
Podle dosavadních postřehů budu muset přitlačit na procesoru, grafické kartě a pravděpodobně i na RAM,
Pokud jde o chladič procesoru, mohl by být ponechán např. i pro AMD FX-8320? Grafickou kartu bych zkusil Gigabyte R9 270X, Pokud jde o RAM, je rozdíl mezi 1333 a 1600 tolik znatelný?
Pokud jde o další komponenty, tak Case a DVD bych zatím ponechal, o základních deskách moc nevím, takže zda je ASUS M5A97 R2.0 dobrou volbou si nejsem jist.
doplněno 28.05.14 23:23:Upřímně řečeno, myslel jsem si, že WoW nebude tak náročný na hardware.
Místo HDD bych dal 120GB SSD a RAM bych použil aspoň 8 GB a 1600 MHz.
doplněno 28.05.14 15:20:A přetaktování na aspoň 4 GHz je u tohoto CPU samozřejmost.
Nu 2x GTX 260 jsem nedávno ze svého PC vyřadil po 5 letech služby. Co si pamatuju, tak Diablo 3 na tom běhalo, ale jestli to bylo v plných detailych... za to ruku do ohně nedám.
D3 se mi místama dost cukalo, zřejmě kvůli fyzice, mezi nadprůměrným a minimálním nastavením nebyl žádný rozdíl. Teď s RoS už tenhle problém nepozoruju, ale v multiplayeru, když jsou na obrazovce čtyři lidi a pár desítek, ne-li stovka potvor, + extrémní množství efektu, se to prostě zpomaluje a pocukává. A to nemluvím o tom, že grafika topí a větráky řvou mnohem víc než u čehokoli jiného.
WoW bude hodně záležet na tom, kolik a jak špatně napsaných addonů poběží. Když se to trochu omezí, neměl by být problém.
Tak jako tak bych ale do nového pc vzal tuhle 4GB paměť dvakrát. U grafiky není podle názvu poznat, jestli to má být 1GB nebo 2GB verze, ale v obou případech by se na ni mohla nějaká tisícovka přihodit. A pokud se na tom nebude provádět nic, co by pořádně využilo 6 jader, mohlo by být lepší vzít 4jádrový procesor s vyšším taktem. Nebo Intel.
r7 260x je na wow v plných detailech málo... Minimálně vzít 270x a ktomu procesor FX-8350 nebo i5 4670. Zdroj šmejd - vybrat seasonic nebo enermax - ostatní jsou šunty. RAM v pořádku, někdo si stěžuje, že mu 4GB nestačí...
Já se 4 GB mám při pár spuštěných programech (Sleipnir, Skype a Steam) problém rozjet virtuální počítač s 1,5 GB... Upgrade neplánuji jenom proto, že po prázdninách si (jestli budou peníze) chci koupit novou desku + i5 4670k nebo FX-8350 a 8GB HyperX, později pak ještě nějakou slušnou GK.
Mě by právě zajímalo co máš za PC, Já mám 4GB a když spustím chrome (5 záložek), DOTA 2 a TS3 k tomu, tak ve správci úloh zabráno 3,2GB a PC běhá plynule...
5 záložek? Tak to se nedivím, já mívám 20 až 30. A stačí, aby 2 nebo 3 z nich byly YouTube nebo něco podobného a mám zabráno třeba 3,5 GB - a kde pak vezmu těch 1,5 GB pro VirtualBox?
Tak jsem na zkoušku otevřel 15 záložek z toho 7 youtube se spuštěnými videi - zabralo 2.3 GB a TS bere 200MB + dota 900MB - vychází mi to celkově 3.4GB. Navíc nevím kdo si normálně otevře více než 10 záložek. Já když potřebuji fakt hodně záložek, tak to je kolem 5-6... Víc jsem nikdy nevyužil.
mam bezne otevreno 200-300 zalozek rozdelenych v cca 4-5 oknech Firefoxu (prace, tutorialy, hledani, moje veci a ruzne momentalni nepozavirane kraviny, youtubka z vecera apod semtam, kdyz mam naladu tak to vycistim na neco okolo 100) a denne je nekolikrat obnovuju pri spusteni prohlizece... mam Intel i7 SSD a 12GB RAM, do 2 sekund muzu v prohlizeci pracovat a otvirat dalsi panely a tak vubec
Mohl byste být konkrétnější o výběru zdroje a nedoporučil byste mi několik konkrétních variant?
zdroj jedine seasonic, cenove dostupna vykonna grafika je alza.cz/... ... cele AMD bych vymenil za Intel + GeForce ale to uz je kazdeho vec, muj comp to neni :P
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.