Nejste přihlášen/a.
Mám starší počítač deska P4TSE a procesor pentium 4, pc je z roku 2004. Systémy Linux a Win XP.
Ještě dneska normálně běžel. Měl jsem ale problém s grafikou (byl hlučný ventilátor), tak jsem vyndal tu kartu, vyčistil a tak. Vrátím zpět a potom jsem zjistil, že ačkoliv oba disky i DVD ROM je v BIOSu nalezeno, bootovací menu na obou discích mi najíždí, ale pokud se pokusím zpustit jeden ze sytémů, tak Linux zatuhne nebo prostě nepokračuje ve spouštění a žádnou hlášku tam nevidím. Windows se restartuje. K Windows dodám, že když to opakuju tak se pak u bootovacího menu zobrazí, že systém nebyl řádně ukončen a jestli chci spustit Win v nouzovém režimu.
Ze závad jsem vyloučil grafickou kartu. Vyzkoušel jsem jinou GK s AGP a závada se opakuje. Ventilátor na kartu je připojen. Vlastně jsem nic neodpojoval. Moje zapojení je jeden sata disk a jeden disk ata na IDE, který sdílí CD-ROM. V minulosti jsem mělo problém třeba s tím, že jeden z kabelů na napájení měl špatný kontakt, ale to jsem vyřešil a tato závada to také nemůže být protože by se disky nezobrazili v BIOSu a nenajelo by bootovací menu.
Neumím si rady, tak snad někdo poradí.
Dobrý den, asi bych zkusil zajít do BIOSu a ten jen proběhnout a vzadu znovu uložit a restart.
Případně v BIOSu nastavit vzadu na výchozí (default), uložit a restart PC. Zdravím!
doplněno 28.05.14 21:37:Nějak nerozumím tomu, když jste jen čistil ventilátor u grafiky, kdo Vám v tom PC přestavěl ty HDD. V dotazu o tom nepíšete nic, ale samo se to asi neudělalo. Měl jste rovnou napsat, že tam máte na jedné "kšandě" 2x Master.
doplněno 29.05.14 08:39:Jo jo, divné to je. Ale, některé situace v oblasti PC jsou mezi nebem a zemí .
Ne ,tím to nebylo. Bylo to switchem. Disky se začali hádat protože oba byly Master. Proto jsem disk přeswitchoval na slave.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.