Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nestartuje pc

Od: h4ever® odpovědí: 3 změna:

Mám starší počítač deska P4TSE a procesor pentium 4, pc je z roku 2004. Systémy Linux a Win XP.

Ještě dneska normálně běžel. Měl jsem ale problém s grafikou (byl hlučný ventilátor), tak jsem vyndal tu kartu, vyčistil a tak. Vrátím zpět a potom jsem zjistil, že ačkoliv oba disky i DVD ROM je v BIOSu nalezeno, bootovací menu na obou discích mi najíždí, ale pokud se pokusím zpustit jeden ze sytémů, tak Linux zatuhne nebo prostě nepokračuje ve spouštění a žádnou hlášku tam nevidím. Windows se restartuje. K Windows dodám, že když to opakuju tak se pak u bootovacího menu zobrazí, že systém nebyl řádně ukončen a jestli chci spustit Win v nouzovém režimu.

Ze závad jsem vyloučil grafickou kartu. Vyzkoušel jsem jinou GK s AGP a závada se opakuje. Ventilátor na kartu je připojen. Vlastně jsem nic neodpojoval. Moje zapojení je jeden sata disk a jeden disk ata na IDE, který sdílí CD-ROM. V minulosti jsem mělo problém třeba s tím, že jeden z kabelů na napájení měl špatný kontakt, ale to jsem vyřešil a tato závada to také nemůže být protože by se disky nezobrazili v BIOSu a nenajelo by bootovací menu.

Neumím si rady, tak snad někdo poradí.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi bych zkusil zajít do BIOSu a ten jen proběhnout a vzadu znovu uložit a restart.

Případně v BIOSu nastavit vzadu na výchozí (default), uložit a restart PC. Zdravím!

doplněno 28.05.14 21:37:

Nějak nerozumím tomu, když jste jen čistil ventilátor u grafiky, kdo Vám v tom PC přestavěl ty HDD. V dotazu o tom nepíšete nic, ale samo se to asi neudělalo. Měl jste rovnou napsat, že tam máte na jedné "kšandě" 2x Master.

doplněno 29.05.14 08:39:

Jo jo, divné to je. Ale, některé situace v oblasti PC jsou mezi nebem a zemí .

hodnocení

Ne ,tím to nebylo. Bylo to switchem. Disky se začali hádat protože oba byly Master. Proto jsem disk přeswitchoval na slave.

hodnocení

To jsem si nevšiml. Nikdo je přestavoval prostě "samo" se to rozhodilo. Je mi to záhadou úplně stejně jako vám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]