Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne všem rádcům.Prosím
o radu.
Dceři k 15.narozeninám chceme koupit notebook. A jeden IT nám doporučil tento.
Cena i s rozšířenou zárukou na 4roky 16tis.Takže žádná láce.
Co si o něm myslíte?
Dcera pujde na obor graficky design.
Je to zlatá střední cesta?
Nebo máte tip na lepší či výkonnější za tuto cenu.
Dekuji za odpovědi. Cuca
doplněno 26.05.14 15:30:
Paměť se u HPček většinou dá bez problémů rozšířit, přístup je k ní dobrý. A rozdíl ve výkonu je značný.
Dekuju za tip, smim jako naprosty laik vedet, v čem je lepší než ta toshiba? mate zkusenost s hp co se tyce spolehlivosti?
Dekuji predem za doplnění.
doplněno 26.05.14 21:24:Ještě jednou díky. Pokud ještě někdo přihodí tip, budu ráda, zatim tedy vitezi tento, , protoze jste mi jiný nepredhodili
Opravdu to není jednoduche, , když o tom člověk prd ví a investice je to nemalá, tedy pro mě.
Lepší procesor, samostatná grafická karta, větší pevný disk. HP Compaq 610 mám už skoro 4,5 roku a až teď budu muset měnit klávesnici (je v ní bordel co nejde vyčistit), jinak mu nic není. Mechanická odolnost taky slušná (pád ze zhruba 50 cm znamenal jen ulomený roh, hardware přežil). Jenom se blbě rozebírá...
Dekuji za tip, asus mame několik let a jsme spokojeni.Doufám
, ze tento tip ohodnotí @praivo, az bude znovu online.Klidne poprosím další tipy od jinych radcu, treba se dopracujeme kýženého vysledku.dcera ma narozeniny 22.6.
Mate v povědomí lepšího, než i3, myslim asuse, nebo stale vitezi to HP?
Neohodnotím, protože co do výkonu za tím HPčkem dost zaostává.
doplněno 26.05.14 21:59:Notebooky HP mají prakticky nejlepší poměr cena/konfigurace. Hledal jsem podle parametrů na Alze a nejlépe vyšel tento.
Cena/výkon teda nic moc, zbytečně dva operační systémy, za které platí (WIN7 + WIN8.1), na grafickou práci určitě něco s lepší grafickou kartou, za ty prachy toho opravdu moc nenabídne.
I mně přijde nesmyslné platit za dva operační systémy, k práci bude používat jenom jeden. Spíše bych se poohlédla po kvalitním programovém vybavení (míním pro práci s grafikou), což Vás vyjde o dost dráž než NB s OS a prodlouženou zárukou dohromady...
doplněno 26.05.14 17:07:--- Jinak mi ta Toshiba špatná nepřijde.
I vam Děkuji ivzez, ja jen dostala tip, ovšem potřebuji se rozhodnout zda ho koupit či ne.
Proto budu vdecna komukoliv, kdo do toho děla, kdo mi sem da odkaz na notebook, o kterém si myslí, ze je tedy výkonnější.
Pc dcera nechce, to se dá prece jenom poskládat lépe.
Chci ji udělat radost, a hlavně bych nerada vyhodila penize za něco, co zvladne třeba i notebook o pulku levnější. Rozumíme si?
Takze Prosím další rady Děkuji všem, co si najdou chvilku neco najít, poradit
Lidičky, vic lidi vic ví, poradi mi někdo koupit či nekoupit? Popřípadě co? Díky
Pokud bude delat vetsinou "staticke" obrazky a ne intenzivne video a 3D animace, tak staci i notebook o par tis.levnejsi. Pokud tedy neni/nejste z tech, co si vidi problem, ze neco bude trvat o par vterin dele. Co bych koupil urcite, je externi monitor. Delat grafiku na 15.6" dispeji pri prijde dost nepohodlne. Osobni nazor.
Takze myslite ze pomer cena vykon je dobry?Tak to je dobré.horsi by bylo, kdybyste napsal, ze za ty penize nestoji.
Rozhodli jsme se,, že když už na tu školu jde, aby se na tom dalo pracovat.
Jinak by stačil na bezne uzivani nejaky model do 10 tisíc.
Jsem přesvědčena, ze si ho bude hledět, takže tech penez nelituji.hlavne aby dlouho vydržel...Děkuji
a uděluji virtuální bodíky
Muj nazor se kterym asi nebudou ostatni souhlasit je ten, ze na normalni praci staci jakykoliv notebook, prevedeno do reci penez od 10tis. vyse. Grafiku, pokud tedy pominu profi 2D nebo narocnou 3D, povazuji za normalni praci. Radeji si vyberu notebook, ktery mi sedne ergonomicky, klavesnice/displej/vaha, nez abych si koupil o par procent vykonejsi pocitac, ktery vykonostne nebude mit na moji praci prakticky vliv. Dle meho jsou davno pryc doby, kdy byl potreba na grafiku vykonny pocitac, zejmena pamet. Dulezite by to bylo v pripade, kdy vite, ze budete potrebovat urcity graficky program, ktery potrebuje se strany notebooku nejakou podporu grafickych operaci, pak by bylo vhodne to zkontrolovat oproti konkretnimu modelu. Coz ale predpokladam, ze ted nevite.
To, jestli dlouho vydrzi je sazka do loterie a pokud nema nekdo dlouhodobe zkusenosti s vetsim mnozstvim urciteho modelu od urciteho vyrobce, tak asi ani nemuze dobre poradit. Ja mam dobre zkusenosti s HP a Fujitsu.
No my mame asus na bezne uzivani ok, 5 let stary. Typ už nevím. Proto chci výkonnější, právě aby to zvládlo nejake graf.programy.
Ale holka jde teprv do školy a těžko hned bude pracovat na nejakych ohromne složitých věcech. . Graficke programy - ve skole budou mít Adobe- ale prebytecne i desetitisíce na tyto drahe programy fakt nemáme. Dekuji a cekam na tip od mikihanse
Ja jsem delal cca pred 10lety jako privydelek grafiku, sazba navodu, foto a barevne katalogy. Nezivim se tim, ale pokud mate 5 let (i v dobe davno predtim se delala grafika) stary notebook, "nezaflakany OS", tak i ten by byl v pohode, pokud by jste pouzivali programy umerne stari toho pocitace. Nejnovejsi a take narocne verze vam toho podle meho nic moc noveho neprinesou, uz jen proto ze vas to nebude zivit.
No právě, ze jeho stav je neunosny. Potřebuju, aby ho dcera mela zvlášť. Kluk tam stahuje furt nejake nesmysle, a ikdyz jsme ho museli jednou nechat preinstalovat neda pokoj. Takze tak.
Proste ten notebook bude jen její. Ja než bych ten starší notebook rozohnila, , radši pisu z tabletu. Chápete ?
@praivo, Prosím, Prosím
Ten HP ma windows 8. Chtela bych 7, nedal by se najit? Nechce se mi kupovat navíc licenci.Děkuji
i.
Dobre odpoledne.
Co si myslíte (@praivo, predem dekuji) na tento notebook. Je lepší nez ten muj puvodne vybrany, viz otázka?
Uvazovala bych i o tom hp, ale pry kvalita posledni dobou poklesla.
Nasla jsem tento, bohuzel je bez OS. Dcera chce windows 7, ale ten stoji 2 tis. I vic.
Poradi někdo co dělat? Zda postačí ten původní, nebo tento?Děkuji
. Nechci se unahlit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.