Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, chci se zeptat jaký typ zálohy popř. jakým sw provést zálohu HDD před jeho výměnou, váhám jestli se do výměny pouštět svépomocí, mechanicky ku za kus není problém, trochu se děsím té sw části, poku by jste měli nějakou radu popř. odkaz jak postupovat, za pomoc předem děkuji
1. Připojte nový HDD a ten starý tam nechte.(snad máte volný napájecí + datový kabel v PC)
2. Z windows nový HDD zprovozněte
3. Zkopírujte si na něj co chcete
4. Vypněte PC, starý HDD vyndejte, nabootujte z instalačního CD/DVD/USB stick a nainstalujte nový systém BEZ formátování disku.
Jde to samozřejmě i jinak.
5.
Já bych teda nejprve nainstaloval Windows na ten nový disk a až potom bych tam zkopíroval data ze starého disku. (Jen pozor, při instalaci na formát toho starého disku.)
doplněno 25.05.14 12:58:Pokud bys instalační CD nenašel, tak to zas takový problém není. To můžeš stáhnout z internetu a vypálit. (Nesmí to být nijak cracknuté, či jinak upravené.) Pokud to nebudeš dále šířit, je to legální. Přepokládám samozdřejmě, že máš na PC nalepený licenční štítek s platným klíčem.
Někdy výrobci mají na stránkách šikovný software, který dokáže obsah celého disku přemigrovat na jiný disk. Jestli máš Western Digital, tak máš k dispozici True Image WD Edition. Ten by ti mohl pomoci. Záleží ale na rozsahu poškození. Pokud bych měl opravdu obavy, že se disk každou chvíli rozpadne, volil bych PC vypnout, odpojit starý disk (nebude se zapínat, roztáčet atp.), nový disk připojit, nainstalovat na něj Windows, vypnout PC, starý disk poté připojit a zkopírovat data, která půjdou. Pokud bych si věřil, tak bych to zkusil přemigrovat tím True Image WD Edition nebo jiným softwarem. Pokud nemáš instalačku Win, tak ti asi nezbývá než migrovat nebo ji najít. Hodně štěstí.
Pání rádcové a znáte nějaký jednoduchý prográmek co porovná dva disky a co na jednom chybí nakopíruje na druhý a co chybí na druhém nakopíruje na první?
Dobrý den, svou radu myslím napůl v žertu a napůl vážně - dělal bych to v Total Commanderu.
Dvě okna, kopírování, co už tam je přeskočí nebo přepíše novějším souborem. Ale, musí se to dělat ručně a používat hlavu . Zdravím!
bmbx - jo, já jsem nechtěl prudit. Ale, já ten Total Commander nebo v OS Linux Krusader používám opravdu na vše. Určitě to umí i pokročilé funkce, ale ani je nevyužiji. Dávám přednost ruční práci a hlavě.
doplněno 25.05.14 18:44:bmbx - to určitě ano. Ale, když já mám to své PC rád, tak mu ulevuji a pomáhám .
Já, ovšem, nemám takové množství souborů, které bych musel kopírovat. Také jsem pod OS Linux kopíroval celý HDD s OS Windows a šlo to vcelku rychle. Byla to jen záloha a bez možnosti bootování, tak jsem to moc neřešil.
Opravdu děkuju, to by mne nenapadlo ani ve snu - dobrá rada nad zlato
Když se jedná o zálohu tisíce fotografií, které jsou ne všechny na dvou diskách a potřeboval bych je sjednotit...
Jde o jednotlivé soubory, které se mohou vyskytovat i v různých složkách.
doplněno 25.05.14 18:37:Tohle na ruční práci opravdu není a myslím, že počítače jsou od toho aby nás takovéto ruční, otrocké práce snad zbavily , ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.