Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
zajímalo by mě, jak je to s tím, když chci na nějaký web použít obrázek z netu, např. něco od Disneye (postavičku psa Pluta třeba). Je to povolené?
Předpokládám, že ne, že si jen tak vzít cizí obrázek jinde z webu nemůžu. Je to tak?
Moje navazující důležitější otázka je, jestli si můžu obrázek psa Pluta doma namalovat sám a tento obrázek (po digitalizaci) na webu použít. Je to v pořádku, když zobrazuju na webu Disneyho postavičku, ale vytvořenou vlastními silami?
Dělám web pro známého, asi bude mít větší návštěvnost a nerad bych se zapletl. Předem děkuji za odpovědi, pěkný den.
Zdravím
Jeden můj známý dostal fakturu jako pokutu jenom za to, že na svém webu jako upoutávku zveřejnil foto plynového kotle. Zhruba 50 000 Kč. Ve státě kde vládne OSA a podobné nesmyslné organizace je lepší nezveřejňovat nic, co by se jenom náznakem mohlo dotýkat autorských práv. Vyfoťte si svého psa, omalujte si ho a snad vás nikdo nenapadne. Ale kdo ví, ještě jsou zde Zelení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.