U ingoustové si musíš dát pozor, aby ti nezaschla tisková hlava a nevyschl ingoust. Musí se občas použít, zatímco laserová může ležet rok a pak ji v pohodě rozeběhneš. Ale je krapek dražší.
lui*
Nebo kup laserovou a ještě hned jeden toner k tomu a budeš na tom tisknout celý život (toner vydrží většinou 1-3 tis listů)
dagmar*
Mám inkoustovku, ale tisknu denně tak 50 listů. Koupím si vždy náplně - jsou to 2 injenkční stříkačky naplněné barvou - cena kolem 250,- Kč, obsah 2x20ml, to ti vydrží na dlouho a průběžně barvu doplňuješ.
Takže cartridge mě vydržela celé 3 roky - ale to byla si vyjímka.
zdenek*
Laserovou nemůžeš amatérsky doplnit, což zejména při doplňování černou razítkovou barvou dělá inkoustovou tiskárnu ideální pro Čechy. Ale laserová zase tiskne i na slide do Meotaru a po vyjetí z mašiny se nic nerozmázne při neopatrném doteku prstu. Jo a laserové jsou MOC drahé.
derek*
MOC drahe? V Makru ted maji Xeroxe pro domaci pouziti za 4k. Nizsi Minolty nebo HP se pohybujou kolem 5k. Coz je cena novyho toneru (a valce) a tim padem je cena ve stejnym pomeru jako u inkjetu, pac tam je cena novy tiskarny taky vetsinou stejna (nebo nizsi) nez cena novy kazety.
Pak je to o druhu vyuziti a ochote k vyssi pocatecni investici. Snaha usetrit se mi ale u inkoustu muze pri vetsim objemu tisku dost vymstit, protoze doplnovat cartridge taky nejde donekonecna, casem zaschne hlava. To at si ale kazdej spocita sam ...
Vlastním již několik let (asi 8) laserovou tiskárnu a pořídil jsem si tenkrát i náhradní toner. Tisknu řádově 2-3 desítky papírů měsíčně a náhradní toner jsem ještě nepoužil. Pokud bych si měl znovu vybrat, pořídil bych si zase laserovou.
A proč nepoužít jehličkárnu- pokud je to jen text tak při tak malym využití skvělá volba- páska vydrží tak půl roku až rok a tiskárna je téměř nezničitelná, samozřejmě pokud jde o grafiku tak to už pak beru zpět
Mám inkoustovou tiskárnu hp asi 5 let, plním si ji sám a není žádnýproblém. Jen jsem zkoušel naplnit barevnou cartridge originál náplní a nepovedlo se ,takže se mi barva dost prodražila, ale černá je v pohodě. Tisknu taky málo, jen pro domácí použití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.