Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr tiskárny

Od: zuhud® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych prosím Vás radu:

Sháním tiskárnu, která bude mít následující věci:

- tisk, skener, a kopírování

- 4 náplně každou zvlášt (černou, žlutou, purpurová, azurová) - aby šly doplňovat doma inkoustem

- PC do 3000 kč.

- značka je mi jedno

Prosím Vás tímto o Vaše zkušenosti. Měli jsme Canon, ale byly samé potíže. (polámala se tisková hlava, byl plný zásobník inkoustu, neustále se čistí, tím pádem neustále doplňování inkoustů atd. proto už Canon nevěřím a nechci jej)

Děkuji předem.

Z.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Obávám se, že v dané cenové kategorii jsou pouze "tiskárny" na zlost.

hodnocení

Dobrý den,

No proto se ptám. Vůbec se v tom nevyznám.

to jsou jen řeči, že v této cenové relaci jsou tiskárny jen pro zlost:

kupte tuhle a budeta nad míru spokojen:

multifunkcni-zarizeni.heu/...

pro úplně laické dolévání inkoustu pak jsou dobré EPSON řada LX, ale ty začínají na dvojnásobku pořizovací ceny než ten Canon :-D

doplněno 24.05.14 16:40:

Záleží jaký Canon jste měl, já na něj nemohu dopustit vrcholná spokojenost a v kvalitě tisku jsou v inkoustových nejlepší,

doplněno 24.05.14 16:50:

To co píše rv platí tak od 1500Kč níže a pro tiskárny s nedělenými inkousty, ty jsou opravdu k vzteku...

hodnocení

Dobrý den,

napíši co mne potkalo:

Kdysi jsme měli inkoustový multifunkční Canon. (tiskárna, skener a kopírka) Nevzpomínám si přímo číslo modelu, ale vydržela 5 let. Plus mínus. Ta toho okopírovala, naskenovala a vytiskla hromadu. Měla oddělené tonery (všechny měly inkousty zvlášť), takže jsem jenom dolévala barvu, co došla. Vše bylo OK. Sice v ní cinkalo, chrastilo, a bůh ví co, ale fakt vydržela krásných 5 let. Byl plný nějáký zásobník inkoustu, oprava by podle servisu stála hodně - žeprý se to nevyplatí. Tak jsme koupili opět Canon a zůstali věrni značce - byli jsme spokojení 5 let si myslím, že bylo na domácí tiskárnu opravdu hodně v domnění, že mám vystarané na dalších 5 let, při stejném používání. A ejhle - polámala se po necelých 3 letech.Odešla hlava. Žeprý to bylo neoriginálníma zásobníkama. Tak jsem řekla no tak dobře. Koupili jsme třetí, a opět s tím, že jedna vlaštovka... jenže ta, i když měla originální zásobníky, tak odešla týden po záruce. Opět hlava. A oprava by byla drahá. Teďka mám na dotisknutí jednu Canonku, ale uvažuji o změně. I tato už byla na opravě hlavy.

Je mi divné, že ty dvě poslední moje dvě Canonky tak rychle odešly - chvíli po záruce oproti té první. Proto uvažuji o změně, ale do Canonu už prostě se bojím jít.

Tisknu hodně dokumenty, jak ČB tak i barevně, občas i ten obrázek a nárazově. (fotky ne) Po celou dobu.

O tiskárny jsem se vždy pravidelně starala, občas pročistila trysky. To jsem dělala u všech. Lituji dodnes, že to moje první chrastítko jsem nenechala opravit.

Proto zvažuji koupit jinou, ale nevyznám se v tom. Tak proto se tu ptám. Ale na tiskárnu za 20 tisíc opravdu nemám.

Děkuji

Někdo tvrdí, že je lepší ingoustovka, někdo zase že je lepší laserovka i když je dražší. Opravdu nevím, proto jsem tu dotaz vznesla, třeba se v tom někdo vyzná a poradí mi. Díky.

praivo*

Jestli tu první ještě někde máš, ta hláška o zásobníku se tu už řešila, dá se vypnout.

zahud:

jenže z inkoustovek mají Canon bezkonkurenčně nejkvalitnější tisk a precizní provedení, na druhém místě bych bral Epson, mají zcela jiný princip trysek a řada LX je výborná v tom, že se do nich inkoust doslova dolévá do nádržek a ty mají navíc velikánský obsah, takže se to nemusí dělat moc často, ale pokud je mi známo, tak trpí na zasycháním trysek, HP tiskárnu bych nechtěl ani kdyby byla zadarmo s doživotním zásobováním inkoustu zdarma - opravdu to ne.

Takže pokud nechcete Canon, tak si budete muset připlatit na Epson a i tak nebudete mít nikde zaručeno, že vám poběží do nekonečna. Dnes je vše vyráběno s takzvanou řízenou životností a vydží to většinou těsně po konci záruky. Já osobně už mám 6 tiskárnu a z toho polovina odešla bez varování po dvou letech (žádné opotřebení, prostě se to stopne a hlásí nějakou chybu, podrobným zkoumáním jsem téměř s jistotou zjistil, že dochází k umělému zablokování elektroniky základní desky) a přesto až budu kupovat novou koupím zase Canona, nebo půjdu za 2x tak velkou cenu do Epsona, ale ještě navyrábějí model co by mi po všech stránkách vyhovoval :)

doplněno 24.05.14 18:49:

...omlouvám se za překlep zuhud *hi*

hodnocení

0x

Má m osobní dobrou skušenost s epsonem SX110 (tiskárna,kopírka,scaner),koupil jsem jej v akci asi za 700kč ,k němu tenkrát ještě sadu náplní (4 barvy za á100kč? přibližně !) nyní již kupuji sadu 5 náplní (2X black a zbývale 3 barvy)za cca 150kč na aukru (neorigo) plnit jsem nezkoušel,za tu cenu pro mne ani nemá smysl.Předtím jsem mměl Lexmarka (název již nvn ) 1 nápln pro všechny a šlo plnit ale když bylo spotřebováno max do poloviny a cena za nápln přes 600kč§§§

PS Mám ji jen pro domácí použití,když je třeba doklad zkopírovat vytisknou něco z intu,atd

kangaroo*
hodnocení

0x

Já bych si připlatil a koupil multifunkční laser ČB nebo barevnou. Tam nehrozí problémy s barvou či časovou kvalitou tisku. Před měsícem jsem probíral dokumenty 5-10let staré laser a ink výtisky a skladované na sobě ve skříni bez manipulace a pokojové teplotě = ink výtisky katastrofa originál barvy a četl jsem nějaký mastný vodotisk :( Laser je laser :)

jo laserovka je do trvanlivosti tisku výborná, ale kvalitní fotografii na ní nevytisknu a že vybledne? Tak jí vytisknu znovu :) Kvalitní chemické fotopapíry taky blednou...

hodnocení

0x

Nedavno sem si poridil Brother MFC-J4510DW, byla neco lehce pres 3t a zatim jsem plne spokojeny.

4 odedelene ikousty, kvalita foto tisku zcela standardni = plne srovnatelna s konkurenci, dokaze tisknout na A3, pro skenovani lze vyuzit krome jednotliveho vkladani listu i zasobnik na vice listu na jednou, dalsi veci, jako automaticky oboustranny tisk, wifi, ctecky karet a pod. uz je dnes samozrejmy.

Canon lze za podobnou cenu sehnat s kvalitnejsim tiskem, 6 oddelenyma naplnema a lepsim rozlisenim = fototisk vetsich formatu, ale co na dnesnich Canonech nemuzu prekousnout je ta rozplacla velikost tiskaren. Jsou nizke a do vsech smeru strasne velke. Podle mne je to naprosto neprakticke.

Ten Brother ma prakticky pouze o fous vetsi velikost nez A4.

Kdyz bych chtel tisknout velke fotky, tak bych asi ten Canon prekousl, ale ten Brother je zkratka mnohem univerzalnejsi.

Brother je firma za kterou bych strčil ruku do ohně, trochu bych se obával ceny náplní, jak na tom je?

Origo sada vsech 4 naplni s uvadenym tiskem kazde 5% / 600stran v ceskych obchodech kolem 1400,-, na Amazonu za asi 960,-.

Kompatibilni sady se pohybuji do cca 750,-, podle vyrobce.

doplněno 25.05.14 13:07:

Jeste bych doplnil, ze tiskarna byla za tu cenu s plnyma naplnema. Zadne polovicni naplneni.

Je to pěkný stroj, ale jak jsem předpokládal cena náplní nic moc, dejme tomu, že za originály je to srovnatelné, ale alternativní náplně jsou do Canona za desetinu a když plním, tak ještě méně...

Je to mozne. Ja to beru tak, ze tech 1400,- mi trva vypotrebovat treba pul roku, trictvrte roku, rok?, zatimco napr. v aute to klidne propalim za vikend a kazdy vikend.

Asi zalezi, jak moc je tiskarna vyuzivana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]