Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám takovej problém, sesypal se mi totálně počítač, při nabíhání windowsů se pokaždý znova a znova restartoval. Tak sem přikročil k reinstalu, všechno v pohodě všechno sem odsouhlasil, disk se zformátoval, pak se nakopírovali instalační soubory XP a pak je restart, normálně se to restartovalo, ale nenaběhnul mi instalátor windowsů, ale naskočí mi znova boot from cd a ani se mě to neptá jestli to chci, naskočí to samo od sebe a nabíhá to zase celý znova a zase znova se dostanu k odsouhlasení licenece F8 pak formát a reinstal a pořád dokola. Zkoušel jsem prohodit pořádí bootování i vypnout boot cd, ale pak mi to tam jenom napíše "A disk read error occured" a pak CTRL+ALT+DEL restart nevíte někdo co s tim?
Díky za odpovědi
V BIOSu nastav pořadí bootování na 1. CD-ROM, 2. HDD...
Restart. Nabútuj z CD a Spusť instalaci. Po prvním restartu nesmíš stisknout žádnou klávesu jinak to pojede zase od znovu. (Tzn. zase se nastartuje instalace z CD. ) Případně můžeš už v tomto kroku (po prvním restartu) v BIOSu zase přehodit pořadí na HDD - CD...
Ahoj,
jo to vím, že se má udělat tohle, nicméně ono samo si to nabootuje z CD aniž bych zmáčknul jakoukoliv klávesu
V biosu je disk videt v pohode? Zkousel jsi jen tak pro jistotu otestovat disk utilitkou od vyrobce? Strasne se mi libo od westernu utilitka na zero format- trochu lepsi format co ma western v utilitce na testovani disku, par disku se potom rozbehlo- chova se jako uplne cisty. Nebo zkusil jsi jen pro test jiny kabel k disku nebo jiny disk?
Ahoj,
nevím kde se mám na disk kromě názvu podívat v biosu, jsem amatér, a proto nevím co myslíš utilitkou od výrobce, jsem řekněme mírný začátečník takže vůbec nevím jak použít jakýkoliv program bez os tedy v biosu nebo kde. Jiný disk zkusit nemůžu ptž jiný nemám a jiný kabel sem nezkoušel, chci tě poprosit jestli bys mi neosvětlil používání programů od western v biosu nebo kde, když tam nemám žádný OS díky moc
No ale to je težký když neni na otestovaní jiná komponenta. Zero format je tušim v Data Lifeguard Tools 11.2 for DOS (CD) ale jelikož já to mam už připraveno tak si nejsem jistý, každopádně v nějakym je. Funguje samo i na jiné disky než western digital.
Tady je odkaz support.wdc.com/...
System nepotřebuješ protože existuji různé systémy co fungují bez instalace a to je i tento, stačí např v neru dát vypálit obraz cd, najdeš si ten iso soubor co stáhneš a pak z něj jen nabootuješ, toť vše
Jinak pro info utilitky od výrobců: linuxmafia.com/...
Mě napadá snad jen závada na disku (tj. že z něj nelze nabootovat - možno vadný boot sektor - HODNĚ pravděpodobné), nebo vybitá CMOS baterie (to v případě, že by se nastavení základní desky po každém odpojení počítače od elektřiny nulovalo, to je ale poměrně nepravděpodobné - pouze hypotéza) . Takže BIOS asi bootuje rovnou na CD, protože zavaděč na HDD je poškozen a nelze jej použít.
Proto nejdřív vyzkoušej nabootovat instalační CD a tam zvolit opravu zaváděcího oddílu (pokud máš Winy 2000, nebo NT, můžeš to udělat taky pomocí záchranné diskety, která se dá vytvořit), což by mělo pomoci.
Alternativní možností je využití opravné utilitky Super Grub Disk, která umí opravovat zavaděče jak Windowsácké, tak i linuxácké LILO a GRUB. Najdeš ji zde: supergrubdisk.org/...
Ahoj,
Chci se zeptat, kde si můžu nabootovat instalační cd a kde mám zvolit opravu zaváděcího oddílu?
díky moc
Mělo by to jít zprovoznit opravou systému skrze instalační CD Win2000/XP. To by mělo stačit po nabootování instalačního CD. Jakmile se úspěšně načte, tak stisknout klávesu R (dole v takovém tom proužku by měl být výčet možností, tak písmenko R musí být mezi nimi). Zde je to znázorněno: pcsupport.about.com/....
Pokud to nepomůže, doporučuji si stáhnout nejnovější verzi Super Grub Disk, která je k nalezení zde: forjamari.linex.org/..., tu vypálíš na funkčním počítači, nabootuješ a zvolíš opravu boot sektoru pro Windows (předpokládám že používáš ten standartní Windowsí zavaděč). Nemělo by to být nic těžkého, pokud se vyskytnou problémy (jako že by neměly - pokud není poškozen disk - napiš).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.