Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budeme se již brzy stěhovat do nově postaveného domku, ale ještě stále nemáme vyřešený jak příjem TV, tak internet.
Můžete mi poradit, co je V DNEŠNÍ době nejlepší nebo spíše nejvýhodnější? Variant je hodně, doba se mění nedávno byly super satelity, dnes je ale i u Skylinku stále více poplatků, výpadků (vidím u nás) a na anténu se chytá více a více TV. Samozřejmě pro každého je vhodně něco, proto Vám zkusím popsat co nejvíce naši situaci.
TV - sledujeme jen zřídka, bude nám stačit pár základních, řekněme 8-10 kanálů
Internet - podnikám, sledujeme filmy, asi nějaký rychlejší by byl vhodný, ale vystačím si i se 4M jako dnes
volání - mám neomezený paušál 750 Kč měsíčně, manželka by si ho dala klidně taky, nyní platí 400 Kč, muselo by to být ale výhodné.
Proč do TV a internetu montuji paušály? Protože je také varianta jít k O2 a dát si u nich přes pevnou linku, kterou v domě nataženou máme O2 jak intenet, tak paušály, tak TV, ale muselo by to být výhodné.
Druhá varianta je, dát na střechu anténu (provoz zdarma), internet za 300 Kč a nechat jeden paušál za 750 kč.
Děkuji za každou radu a připomínku.
Dobrý den, jako první bych se podíval po okolních domech, jaké jsou na střechách TV antény.
Nebo se rovnou zeptat sousedů na kvalitu příjmu. Pokud je tam signál dobrý, tak bych volil venkovní směrovou anténu (Logaro). Pokud je tam se signálem problém, tak vlastní satelit.
Internet od O2 (ADSL nebo rychlejší VDSL), ale zjistit si propustnost pevné linky, resp. vzdálenost od ústředny (bodu) - v městské zástavbě by problém být neměl. O2 nabízí i balíčky služeb, kde se vybere třeba internet na doma + volání. Zdravím!
doplněno 22.05.14 12:38:Již jen k té TV - rozhodně se dobře vyptejte toho souseda (tím si ušetříte čas a peníze). Jaký má příjem, jakou anténu a kde umístěnou, kam je anténa nasměrována a jaká je délka svodu. Ten signál je "záludný". Také mám anténu pod střechou (Logaro). Měl jsem síto a v pohodě, ale když byl spuštěn vysílač z boku, tak jsem byl bez signálu - musel jsem koupit tu směrovou anténu. Vy můžete mít štěstí, že budete chytat signál na kus drátu (nebo ten chladič) a také to možná vyřeší až nákup satelitu. Je to loterie.
Pokud máte pevnou linku (lze zavést) a pojede VDSL, tak bych šel do komplet výhodné nabídky TV+Internet+VoIP+mobil s cenou dohodou
Ještě nepíšete odkud jste, alge hodně se rozšiřuje MAN sítě (městské vysokorychlostní sítě), kdy místní poskytovatel může nabídnout kabelovou TV+ rychlý Internet + VoIP volání a někdy i mobilní paušál, tak se poptejte ve svém okolí nebo na Internetu
Mal som Wifi, ale istejšie je cez kábel , aj TV. Mám ADSL na internet, najnižšiu taxu, celkom mi stačí. A na TV satelit od Digi-TV, ale rozmýšľam aj v TV na prechod ku káblovej , Magio od ST. Pri búrke, daždi a mrazoch už satelit prerušuje signál a aj stromy začínajú rásť a zakrývajú mi azimut. Pokiaľ máte telefónnu linku , lepší je kábel.
Zdravím ještě jednou,
tak jsem se mezitím dovolal na O2 a nepustí mi víc jak 2MB, takže odpadá jak internet, tak TV.
Což znamená, že net budu řešit určitě přes místního poskytovatele, 5MB za 250kč/měsíc. Paušál si nechám a zbývá vyřešit už jen TV.
Anténa musí být vždy na zdi nebo na střeše? Nemůže být i pod střechou? Máme starou skřidli, nemáme plech.
Máme jen jedny sousedy, jinak samota...
Ještě jsem někde slyšel, že si nějací šílenci dávají na půdu vyřazený chladič s kamiónu Že na to chytí vše, jen nevím, jestli je to za A pravda a za B, jeslti by něco chytli ti jedni sousedi
)
Dobrý den.Satelit si pořizovat je zbytečné/moc programů a stejně všechny nepoužijete/.Internet od 02 je drahý.Zkuste se podívat na free-wifi.cz/... .Nebo internet přes mobilního operátora.V krajích jsou firmy které poskytují jak Internet tak i televizi a k tomu různé balíčky.Na Ostravsku je to Poda.Má levné služby.Nevím kde bydlíte tak se podívejte na internet - internetprovsechny.cz/... .Třeba UPC aj. Hezký den.
Chtělo by to nějaké reference v místě bydliště, najděte někoho ve vaší blízkosti, kdo už televizi po internetu má.
Druhá věc, dobře se poptejte na O2, kolik MB/s vám pevná linka propustí a jestli uživí i připojení PC.
U nás v hopspodě na Kovárně si pořídili televizi přes internet a nedá se na ni dívat. Jak se obraz příliš rychle mění, pak se objevují kostičky a občas se obrazovka zatmí úplně.
Taky jsem měl myšlenky na televizi po internetu, ale raději jsme zůstali u satelitu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.