Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné restarty PC

Od: odynek odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, už asi měsíc má potíže se samovolným restartem PC ,většinou se mi to stáva při dvou a více spuštěných programech (např.: Winamp + Firefox 3.0 a nebo Winamp + hra (např.: DEFCON ). Při hře IL-2 Sturmovik 1946 po netu se mi restuje velmi často jako komunikaci použivám Teamspeak.
Už jsem zkusim projet PC : Avastem 4.8 Home
Ad-Awarem 2008
Spybot - Search & Destroy
Chtěl jsem PC ještě projet Memtestem ale nerozjela se kontrolo stále běželo 0 %
A porhledal jsem Zakladní desku jestli náhodou nevytekl ( y ) kondenzatory.
A taky jsem přeinstaloval Windows a restartoval BIOS . Nic nepomohl moc moc prosím o radu.

Děkuji předem za odpovědi.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Memtest ti musi jet memtest86.com/...

Mohla by to byt totiz vadna pamet, nebo treba zdroj...

maxan*

Řešil jsem kdysi něco podobného u compu který už nepoužívám , rovněž se restartoval při nějkterých kombinacích především typu zvukový program+plus ještě něco . Tehdy to vyřešilo omezení hardwarové akcelerace zvuku v direct X . Ale co bylo tím skutečným jádrem pudla (neb tohle bylo řešení z nouze) to jsem nikdy nezjistil ...

jirkahorak*
hodnocení

0x

zkusil bych pravým tlačítkm myši na tento počítač dát vlastnosti a záložku upřesnit a dole spuštění a zotavení systému, zmáčknout nastavení a tam zrušit zatržítko automaticky restartovat.pokud je tam nějaký problém mělo by místo restartu naběhnout modrá obrazovka"smrti" a pak by při troše štěstí mělo být napsané i ovladač který to způsobuje.podle ovladače zjistit k čemu patří

odynek
hodnocení

Zkusím ten memtest . A restarty se zhoršují pc se restartuji čím dál tím častěji. Zatím díky za rady.

Pak je něco špatně. Na vině může být software i hardware. Zkusil bych udělat čistou instalaci operačního systému. Pokud to nepomůže, hledal bych chybu v HW.

tesyk*
hodnocení

0x

Mě se začala podobná závada vyskytovat u PC v dílně, po nainstalování TV karty. Při zapnutí TV a souběžně běžícího Outloku musím nejdřív vypnout Outlok a pak teprve TV. V opačném případě mi to na 50% zrestartuje PC.

odynek
hodnocení

A jak jste to vyřešil? Protože TV kartu taky mam a jaký typ jste instaloval? Já mám WinFast 1800DTV.

tesyk*

Já používám WinFast DTV1000 S. A vyřešil jsem to tak, že nejdříve shodím ten Outlok a pak teprve vypnu TV. Takhle to funguje a protože na větší bádání nemám čas a ani rozum, tak po tom víc nepátrám.

odynek
hodnocení

Jo a ještě jednu dobu porestartech hodl WIndows chybovou hlášku která pocházele z tempu . Takže tenp jsem čistíl teměř pokaždém restartu.
A jestě vždycky když se počítač restartuje tak se na obrazovce objeví na monitoru " NO SIGNAL " a nebo něco podobného ale je to (monitor zčerná a text se obeví ve 3 zakladnich barvách. )jenom na par chvili potom se pc restartuje.

Paměť i zdroj patří k tomu jednoduchému co lze ozkoušet/pro test vyměnit, tak tu pořád nedebatuj a zkoušej ;)

odynek
hodnocení

Tak už jsem pc ozkoušel MEMTESTem a všechno OK . A zdorj nevím jak vyzkoušet a já nejsem až takový profík abych to udělal sám.

memtest nechat několik hodin a i tak nemusí závadu odhalit :) Zdroj nejlépe vyměnit za jiný, to je nejjistější metoda

To může dělat driver na grafiku, grafika samotná, wokna i ten tuner. Chce to očesta sestavu na základní nutné komponenty, odinstalovat nepotřebné ovladače a podívat se, jak se to chová. Pk postupně přidávat.

odynek
hodnocení

Takže zase se mi 2x restartoval PC ale tento krat na radu jednaho zvas se obevila MODRA SMRT a zase se objevila chybová hlaška

Samovolné restarty PC

Jakou máš myš?

odynek
hodnocení

trust ( MI-2950R ) už jsme to vyřešili z kamoše že to dělaji myši trust ale ted nevim jestli pomuže naistalovani nových ovladaču a nebo odstranění daneho souboru.

Je to tak. Odinstaluj driver, odstraň ještě případně tu knihovnu a zase driver nainstaluj, pokud ho potřebuješ. Pochlub se výsledkem.

odynek
hodnocení

Takže už den se mi nerestaltoval pc. Takže děkuji všem kdo se mi snašil pomoc. Fakt díky.

Není zač. Důležitý byl ten screen obrazovky. Ten "udal" pachatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]