Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přizpůsobení buňky textu v excelu

Od: sintro odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

je nějak možné nastavit, aby se mi výška buňky (několika sloučených buňek) přizpůsobovala textu?

Mám formulář, kde většinou stačí v kolonce 3 řádky textu. Někdy tam ale řádků potřebuji 6 a potřeboval bych tedy, aby se výška tohoto řádku automaticky zvětšovala podle toho, kolik řádků napíšu. Momentálně mi řádky, které přesahují výšku řádku, mizí.

Za pomoc předem díky

Robert N.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Označte si buňky, které potřebujete upravit, pravým tlačítkem klikněte na jednu z nich a v kontextové nabídce vyberte "formát buněk". Karta "Zarovnání"> zde si nastavíte vodorovné i svislé zarovnání a vyberte si zda zaškrtnete okénko před "Zalomit text" nebo před "Přizpůsobit buňce" (druhá možnost zmenší písmo).

Postup je pro Excel 97, ale v novějších to je podobné.

Přizpůsobení buňky textu v excelu
netrval

Díky za odpověď, tohle je mi jasné, ale úzpůsobuje to text buňce. Já potřebuji, aby se s přibývajícím textem rozšiřovala výška buňky. Ona se rozšíří, ale text, který se do buňky nevejde se "sroluje" a není vidět.

figurek*
hodnocení

0x

jestli dobře rozumím, vy poptáváte automatické přizpůsobení velikosti buňky délce textu, čím delší text, tím vyšší buňka. Tato funkce funguje jen pro jednotlivé buňky, u spojených buněk ne.

hodnocení

0x

Pokud to jde, a většinou ano, tak se vyhněte sloučeným buňkám. Např. společná hlavička pro 5 sloupců, kde chcete mít nadpis uprostřed stačí napsat text do levé a pomocí odsazení text posunete uplně do jiné bunky.

Sloučené bunky komplikují výpočty.

janrossi
hodnocení

0x

Tazatele zajímá něco uplně jiného. Potřebuje, aby se mu buňky samy zvětšovaly podle množství textu.

Tedy: Klikněte na kartu "DOMŮ" pak na "FORMÁT", ten najdete nahoře v sekci "Buňky" společně s "VLOŽIT" a "ODSTRANIT". Tam, po označení všech buňek, klikněte na "Přizpůsobit výšku řádku", nebo "Přizpůsobit šířku sloupce". Takto to uděláte u všech najednou. Jak to dělat automaticky bohužel nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]