Nejste přihlášen/a.
Ahoj, na NTB mám nainstalované WIN 8, z důvodu poruchy jsem musel koupit nový HDD, kolega, který mi jej instaloval i s WIN, tak mu tam nabíhalo vše v pořádku. Já když zapnu PC, tak mi nenaběhne tabulka s bootováním ale rovnou WIN logo s kolečkem, které se v půlce sekne a už se pak nic neděje. Musím tlačítkem na NTB tento natvrdo vypnout a znovu zapnout. Potom vše již jede jak má, zobrazí se bootování z biosu, potom naběhne logo s kolečkem, to se dotočí a jsem tam. Co by to mohlo být a jak to opravit? Díky.
Dobrý den, zkuste se dostat hned po zapnutí NTB klávesou Del do BIOSu a tam na poslední záložce nastavit "Load Default BIOS" (vyvolat výchozí). Uložit změny v BIOSu a restart. Pokud byl OS Windows instalován na HDD v jiném NTB, tak to může být problém, protože je to systém nepřenosný na jiný hardware (tedy, nepřenosný bez problémů). Potom by to asi chtělo opravit registr OS Windows. Zdravím!
doplněno 18.05.14 09:21:A jak to bylo s tou instalací? Ta proběhla v tomto NTB nebo byl HDD se systémem do tohoto NTB přenesen z jiného NTB?
Zapnu PC, nezačne se na monitoru vůbec načítat bios ale rovnou naběhne logo WIN8 a pod ním to načítací kolečko, to udělá tak 1/2 - 1 otáčku a zasekne se a už nic. Natvrdo tlačítkem musím NTB vypnout a zapnout. Potom začne načítat bios a pak se teprve zobrazí logo WIN 8 s načítacím kolečkem to udělá pár otáček a naběhne. Zkusím to s tím biosem zítra ...
Do biosu jedu F2, každopádně default bios nepomohlo, akorát jsem zazmatkoval a zbytečně dal obnovit systém. No alespoň jsem si znovu vypnul přihlašování heslem a přihlašování do dlaždic a vytvořil nový bod obnovení po instalaci potřebných programů. Každopádně můj úvodní problém bohužel nadále přetrvává. Najede bios, neukáže se DOSácký text o tom, jak to odněkud něco načítá, ale rovnou logo, to se sekne a nic. Vypnu, zapnu. Najede bios,načte to nějaký ten text v DOSu, copyright apod. a najede logo a krásně naběhne WIN. Myslím si ale, že tím vypínáním natvrdo se časem odkouří HDD, který mám cca týden starý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.