Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook bez operačního systému

Od: gamapolis® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat:pokud si koupím notebook bez operačního systému,to tam pak můžu nainstalovat jakýkoli operační systém?Třeba Windows XP,Vista,7,8,Linux?A je jedno jestli 32 nebo 64 bit?Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Přesně tak. Do NB bez OS můžete nainstalovat libovolný OS. Půjde-li o nový NB, mělo by být i jedno, jestli 32 nebo 64 bit (nové výrobky by měly zvládat obojí). Já tomuhle fandím. "Politika" Microsoftu, který se cpe úplně všude, mne už štve. Windows sice používám také, ale chci mít možnost si vybrat sama.

rv*
hodnocení

0x

Ano. Něco z toho je i zdarma. Potřebujete ovladače (software) k jednotlivým komponentám notebooku pro zvolený operační systém. Buď jsou součástí operačního systému, nebo na stránkách výrobce notebooku, nebo třeba ani neexistují a máte smůlu, musíte zvolit jiný systém.

anonym0
hodnocení

0x

Pozor na to. S dnesnim UEFI biosem a blbostma prosazenyma micro$oftem to nemusi byt mozne, proto opartne a zjistete si to u konkretniho modelu notebooku dopredu.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.Když koupím NB bez OS tak tam něco musí jít nainstalovat a když tam nejde třeba kvůli BIOSU vše,tak proč tam nenainstalují co tam jde.Já tomu vůbec nerozumím,tak mě to zajímá,protože prodejci nabízejí notebooky nez OS a já mám doma na disku Vista 32bit a na jiném disku ovladače.Tak jestli by mě to stačilo.Už jsem 2x přeinstaloval z těchto disků,pak jsem to legalizoval a jede to v pohodě.Tento NB jsem koupil už s OS ale ty disky mě dal kamarád,jen jsem při legalizaci zadal na pevné lince asi 7 skupin různých čísel a systém mě sdělil jiná čísla,která jsem zadal do NB a pak mě to sdělilo,že systém je aktivován.

anonym0

NB bez OS je dnes spise rarita a rozhodne neni takovy vyber jako u NB s OS. Na NB bez OS si muzete nainstalovat bud placenou krabicovou verzi OS nebo nebo nejaky OS, ktery je zdarma. NB bez OS je zpravidla o par korun levnejsi, protoze do jeho ceny neni promitnuta cena OS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]