Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita značek notebooků

Od: pinnip odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, rád bych si pořídil nový notebook. Když jsem to řekl kmarádovi, poradil mi, abych si hledání vyfiltroval jen na značky MSI a ASUS. U ostatních arguentoval, že jsou prý ne tolik kvalitní a poruchové (samozřejmě ne všechny). Já tomu nerozumím, notebook bych si jinak vybral podle parametrů RAM, paměti grafické karty a frekvence procesoru v kombinaci s nějakou dobrou cenou. Značku bych ani neřešil. Jenže probém je v tom že když si vyhledám notebooky MSI či ASUS s parametry, které chci, pohybuje se cena na 20 000 - 22 000 Kč (měl jsem vyhlídnutý MSI se vším co se chtěl jen za 16 999 Kč, ale všude byl stažen z prodeje). Notebooky se stejnými prametry ostatních značek se pohybují v ceně o pár tisíc níže. Hledám hlavně na heuréce, takže si často čtu názory ostatních na daný notebook, které jsou snad u každého kladné. Ale ne každý tam samozřejmě napíše. Jsou ostatní značky opravdu méně kvalitní? Přeci jen takovou věc si nekupuju každý den, tak bych chtěl, aby mi vydržela.

Děkuji za odpověď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

4x

Soused dělá "Managera" přes kompy v Elektroworldu.

Když jsem tento problém v hospodě nastolil, tak mi řekl...

"Kup si co chceš, stejně se ti to za dva roky posere." :(

stirecek*
15.05.14 17:04
Tak tak :)

hodnocení

1x

U mě hraje roli krome jineho monitor, protoze ten leskly bych asi rozdupala. Nasla jsem si (uz je to 5 let) Dell, který jsem si postavila sama. Na jejich strankach ta moznost je a pak to spocita cenu. Krome jinyho mam podsvicenou klavesnici a nikdy uz bych bez ni nebyla. HD sice není zrovna velkokapacitni (250 GB) ale externi je stejne treba.

HP take dobre sezenes, hodne dobre! A servis take dobry.

Tak se spis porad co tvuj NB ma mit, nech si vse vysvetlit a takovy hledej. Nekupuj Acer, priserny servis, celkove shit! Lenovo ma leskly monitor, Asus nevim... ja bych jiny nez HP nebo Dell nikdy nechtela.

kangaroo*
hodnocení

0x

A co Lenovo notebooky?

ASUS, MSI - no problem. Aktuálně mám Lenovo, na to že ho tahám po truhlárnách je to nezmar, můžu jen chválit. Ze zkušeností můžu doporučit i Toshiby. Zato Acer obejít obloukem !

ntb
hodnocení

0x

Hlavně si nekupuj LENOVO ! Taky jsem si koupil před asi rokem lenovo a na prvním notebooku nešel levý repro (nejsem žádná lama v PC), tak jsem asi za hodinu šel NTB vrátit, protože to nebyla SW, ale HW chyba. Vyměnili mi ho za ten samý. Doma jsem další rozbalil a doufal, že už repro půjde, ale jak jinak, nešel. Takže lenovo neboli IBM už bych nekoupil, protože jsem si taky myslel, jaká je to značka a vyrábí sériově chybné NTB a kvalita zpracování taky nic moc, to jsem se divil. Tak jsem ho vrátil a pár korun připlatil a koupil ASUS a jede do dneška bezproblémově. Takže za mě ASUS !

ntb

Ještě doplním - mám doma dva NTB ASUS (jednomu už je 7let) a jeden monitor ASUS a vše jede do teď bez chybičky.

Žádná výměna ventilátoru a ostatního HW.

chrest*

U mě zase přesně naopak. Nejdřív jsem měl Asus - krám. Přehříval se, hučel, sekal se a panty a celkové šasi stálo za nic. Reklamoval jsem ho, vyměnili, co bylo třeba, ale stejně se rozpadl, přitom stál 25 000, takže by to snad neměl být krám. A nijak hrubě jsem s ním nezacházel. Teď mám druhým rokem lenovo a zatím bez problémů. Takže je to kus od kusu.

ntb

Přesně , asi je to kus od kusu. Co je dnes kvalitního, když v podstatě se vše vyrábí v Číně a v kvantech.

pinnip
hodnocení

Teď jsem na Heuréce objevil tento ntb:

notebooky.heureka.cz/...

Má přesně to, co bych chtěl co setýče RAM a grafiky, jenže vrtá mi hlavou proč je vlastně tak levný oproti ostatním. Je s ním něco špatně? Nezdá se mi že by byl nějaký nevýkonný.

Samozřejmě děkuji za názory, vypadá to, že se to liší kus od kusu :)

pinnip
hodnocení

A ještě bych se chtěl zeptat na jedu otázku na kterou jsem zapomněl, omlouvám se. Záeží nějak na tom, jestli á či nemá OS? Třeba po nějakém čase. Nevím proč mě to vlastně napadlo ale aspoň se zeptám.

pinnip
hodnocení

Tak už nic, omouvám se. Děkuji za vechny odpovědi.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Dobrý notebook se hledá špatně.Já hledám na CZC.cz a porovnávám na jiných webovkách a prodejců.Podle mě jsou dobré Asus a Lenovo a tu a tam Toshiba.Dají s enajít i dobré kolem 13 -15 tisíc.Hezký den.

doplněno 15.05.14 17:23:

A kupovat radši s operačním systémem!

dzordz*
hodnocení

0x

Jediný kvalitní notebook, který jsem kdy měl v ruce, byl IBM ThinkPad ještě s Celeronem a 512MB RAM, celokovový (no, nějakej kompozit či co) a velmi bytelný, rok výroby tak 2001. Všechny ostatní se jen tváří více či méně luxusně, takže jak psal 2kedar.

hodnocení

0x

Já můžu hodnotit jen Lenovo a to Ideapad Z580.Mám ho rok a půl a na to že jede celý den drží naprosto bez problému.

hodnocení

0x

Já mám tolik odsuzovaný ACER zítra přesně 6 let a ještě jsem neměl problém,kromě ucpaného větráku prachem.Po vyčištění vše v pohodě.Kolega má ACER 4 roky a taky v pohodě.Konkrétně mám ACER Aspire 5310 s OS Windows Vista 32bit.V roce 2008 stál 14.490,-Dneska za tu cenu koupíte NB,který bude mít aspoň aspoň 4G oper.pameť(já mám 2) a 500G HDD(já mám 160).Ale jakou značku koupit to neporadím,sám nevím jaký koupím,až tenhle odejde.Podle názorů druhých by asi vyhrál ASUS ale já bych nezatratil ani ten ACER.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]