Nejste přihlášen/a.
V počítači jsem měnil vypalovací jednotku CD za DVD. Vše bylo v pořádku, jednotka DVD fungovala. Měnil jsem je mezi sebou vícekrát. Po opětovném připojení jednotky CD mně nenastartoval počítač. Zdroj fungoval, ale obrazovka nezapnula. Na nefunkčnost reagoval počítač pípáním. Vrátil jsem zpátky jednotku DVD a počítač se rozjel a byl plně funkční. Ještě jednou jsem zkoušel mezi sebou jednotky vyměnit a to už se mně počítač nerozjel ani na DVD, zase ta samá porucha. Mám Windows XP.Poradí mně někdo? Díky.
To pipani ma svuj smysl: poku vis jaky tam mas bios a jak to pipa tak zjistis co je to za chybu,tady je moznosti dost
Nejsem moc dobrý znalec, slovo bios mně nic neříká. Doufám, že to nebude velká a finančně náročná porucha.
Pokud se to pípání opakuje neustále a máš AWARD BIOS (jako já), tak se jedná o chybu operační paměti RAM a je třeba zkontrolovat paměťové moduly, jestli jsou správně zasazené (měly by být zacvaknuté v těch cvočcích), ovšem docela mě udivuje, že to takhle souvisí s optickou mechanikou, opravdu zvláštní.
Zaposlouchej se ještě do toho pípání, jestli se opakuje pravidelně, nebo mezi nimi bývají i nějaké větší pauzy. Jinak aby ses v tom vyznal, tady máš seznam pro různé značky BIOSů: www.computerhope./...
Opravdu byl špatný kontakt na paměti RAM. Znovu jsem ji zasadil a už to chodí. Ale nastal zase nový problém. Při hledání závady jsem asi zase o něco zavadil nebo něco špatně udělal a nefunguje mi myš. Vůbec nesvítí, ve druhém počítači chodí dokonale. Zkoušel jsem i kuličkovou do kulaté zásuvky, ale bezúspěšně. Co by to mohlo být? Díky.
Myš máš do té kulaté (PS/2) nebo do usb? Pokud máš usb a dal jsi kulatou tak tu pujde až po restartu pc páč pak se teprve zaktivuje ps/2
Díky za dobrou radu. Myš (optická i kuličková) byla v tomto počítači zapojená pouze v PS2 a já jsem zapojil jinou myš do USB. Při zkoušce druhé myši do PS2 jsem nerestartoval počítač, teď už mně to funguje. Ale stejně je mně divné, proč na tomto počítači nechodí myš se zástrčkou USB?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.