Nejste přihlášen/a.
Zdravím,máte někdo zkušenosti s Profisearch s.r.o.? Už jste někdo od nich něco testoval? Nebo to je jen tahání pěnez z lidí?Za registrace se totiž u nich platí...
Už chvíli si jejich nabídky procházím a nešla bych do toho. Inzerují pod záminkou nabídky práce, přestože o práci nejde. (Nenabízejí pracovně právní vztah.) Inzerují dvě nabídky:
První hledá spolupracovníky pro vyhledávání testerů. Tam byste musel zaplatit "vratnou kauci" 1.000 Kč a dále si vyřídit živnostenské oprávnění. Spolupráce pak probíhá na základě smlouvy o spolupráci (neřídí se zákoníkem práce). Tzn., že byste podnikal vlastním jménem a na vlastní náklady.
Druhá "nabídka" je rafinovanější: Tváří se, že nabízí testování výrobků/produktů za peníze, ale pokud si pročtete jejich VOP, zjistíte, že nabízejí zařazení do databáze testerů na 10 let.
Kdyby opravdu hledali spolupracovníky a testery pro zahraniční firmu/y, nic by jim nebránilo uzavřít se spolupracovníky dohodu o provedení práce, z níž by samozřejmě nemohli vybírat žádné poplatky!
------- U firmy, jejíž "nabídka" je mírně řečeno diskutabilní, se ani nemůžete spolehnout na ochranu svých osobních údajů.
Pokud jim za zařazení do databáze zaplatíte, můžete za pár dnů/týdnů/měsíců/let zjistit, že firma Vaše údaje prodala "třetím stranám.
doplněno 31.10.14 00:34:–––––––––––––– K druhé nabídce:
Placené zařazení do databáze testerů samozřejmě neznamená, že by Vám Profisearch musel nějaké testování "dohodit". Zaplatí-li někdo za "zařazení do databáze", obdrží, to, co si objednal a zaplatil – bude zařazen do databáze.
Připomíná mi to weby, tahající z lidí peníze pod záminkou nabídky "inzerce na auto" nebo zařazení do různýh katalogů, databází apod. ...
–––––––––––––– Zástupcům Profisearch doporučím kurz čtení s porozuměním. Kdyby rozuměli přečtenému, věděli by, že vycházím z jejich VOP.
Dobrý večer,
promiňte, ale nemohu nereagovat na informace, které jsem si zde přečetl. Je celkem příznačné, že tu o něčem diskutujete, rozebíráte nás, co děláme, a jak vás určitě chceme podvést, ale ANI JEDEN Z VÁS neudělal tu nejjednodušší věc která šla, tj. nezeptal se přímo nás, jak že se věci mají. Proč se nezeptáte, pokud vám něco není jasné? My zcela běžně s lidmi komunikujeme a odpovídámě na jejich dotazy. Někoho odpověď uspokojí, někoho ne, ale tak už to v životě zkrátka chodí. Na rozdíl např. od operátorů nebo pojišťoven, naše VOP jsou dostupné každému, a jdou i reálně přečíst, vejdou se totiž na jednu stranu A4. Kdo z vás si skutečně prostudoval pojistné podmínky např. u pojišťovny? Hmmm? Sáhněte si do svědomí ... Ale telefonovat a pojistit auto musíte, že? Takže radši sklapnete a podepíšete ... tak se ptám ... proč tu nepranýřujete třeba tu pojišťovnu? Možná proto, že pojišťovně nebudete stát ani za odpověď ... )
Nyní k vašim dotazům a úvahám, které tu píšete:
1. tahání peněz z lidí - ano registrace je podmíněna uhrazení poplatku 270,- Kč. Důvod naleznete na testovanizapenize.cz/... , pokud to někomu nestojí za kliknutí, tak jen krátce. Poplatek je především filtr proti zájemcům, kteří nevědí, co vlastně chtějí. Co je u nás zdarma, na to všichni kašlou. A my opravdu nemůžeme nabízet testování firmám, a žít ve strachu, jestli si někdo, kdo se před dvěma měsíci zaregistroval, bude mít zrovna chuť a náladu testovat. Nebo nám třeba aspoň jenom odpovědět. Z vašeho pohledu to možná vypadá jako tahání peněz z lidí, ale věřte, že nás k tomu dovedly naše více než dvacetileté zkušenosti s uchazeči o různé pracovní pozice. Možná, až jednou někdo z vás bude hledat pracovníky, a z domluvených uchazečů se jich dostaví 20%, a zbylí vám ani nezvednou telefon, začnete si vážit svého pracovního času, a také začnete používat nějaký "filtr". A co se týká výše poplatku, přijde vám 270,- Kč jako závratná suma? Nedávno nám jeden zájemce napsal, že pokud by 270,- Kč poslalo např. tisíc lidí, jsou to prý už slušné peníze ... To si snad opravdu myslíte? Ani ne průměrný roční příjem jednoho zaměstnance podle statistik, mají být pro nás slušné peníze? Proboha ) Opravdu slušné peníze budeme mít, pokud se testovat bude. Co nejvíc a co nejčastěji. Pokud by se netestovalo, tak naopak o balík peněz přijdeme. A to bychom ale opravdu neradi.
2. dohoda o provedení práce - diskutující "ivzez"zkušeně vysvětluje jak jsme na to vyzráli, ale jelikož se neobtěžoval/-a informovat o tom, jak testování bude probíhat, píše ve skutečnosti nesmysly. Testěři pocházejí ze všech krajů ČR, a na jednotlivá testování budou vybíráni podle svého profilu, tak aby testovali výrobky, které jsou schopni testovat. Těžko asi dáte testovat rybářské náčiní někomu, kdo v životě nebyl na rybách, že? Nebudou tedy všichni v daném čase testovat všechno, ale pouze to, co odpovídá jejich profilu (více viz. www.testovanizape/...). A umíte si představit jak by toto mělo fungovat s dohodou o provedení práce? Diskutující totiž jaksi již neuvedl skutečnost, že každou dohodu o provedení práce musíte vždy registrovat k sociálnímu a zdravotnímu pojištění v místě bydliště dotyčného, a navíc musí splňovat následující podmínky:
a) dohoda musí být uzavřena písemně a musí v ní být uvedena doba, na kterou se tato dohoda uzavírá (na dobu od ... do ..., nebo na dobu neurčitou)
b) v dohodě je nutné sjednat předmět a je omezena na maximálně 300 hodin v kalendářním roce s jedním zaměstnancem u jednoho zaměstnavatele
c) dále musí být sjednána odměna, která nesmí být nižší než minimální mzda.
Jak budete toto řešit několikrát ročně s lidmi ze všech koutů republiky? Asi trochu nesmysl, že? Tak prosím, příště, až budete někoho poučovat, tak si alespoň zjistěte všechny informace.
3. prodej údajů třetím osobám - Jsme vázáni zákonem o ochraně osobních údajů, a s údaji, které nám zájemce sdělí musíme nakládat tak, abychom vyhověli požadavkům tohoto zákona. O tom všem jsou zájemci zcela jasně informováni. A praktická poznámka. Diskutující "ivzez"opět naprosto zkušeně píše, ovšem opět nesmysl, protože patrně nezná základní informace. Zajímal/-a jste se někdy o oblast directmailingu? Asi ne. Pokud by tomu tak bylo, zjistil/-a byste, že společnosti, které tyto služby nabízejí, používají databáze čítající cca 400000 a více adres. Naše databáze i po naplnění bude mít pouze malý zlomek tohoto počtu. Pro tyto firmy, je tedy naprosto nezajímavá, a tudíž neprodejná. A kdeže se berou takové velké databáze? Opět jsme u toho ... tel.operátoři, pojišťovny, zákaznické karty (např.Penny) ... a jsme opět zpátky u VOP ... že jste si je nepřečetli, protože paní u pokladny říkala, že tam nic důležitého není, ale ušetříte až 20,- Kč za nákup? Tak se pak se nedivte, že máte mailovou schránku plnou hovadin a virů. Schválně si přečtěte VOP na Penny kartu. Já je četl, a opravdu to stojí za to.
Tolik asi k informacím, které se tu o nás objevily. Nikoho ke spolupráci s námi nenutíme, koho zajímají nějaké inormace, může nám kdykoliv napsat, rádi mu odpovíme. Názor ať si udělá každý podle sebe, nemáme potřebu někoho za každou cenu přesvědčovat, pouze jsem se chtěl za naši společnost vyjádřit k informacím, které se zde objevují.
R.Peremilovský, Profisearch s.r.o.
Pane Peremilovský, moje odpověď výše vychází z informací ve Vašich VOP a z webu Profisearch (nebyl důvod se ptát na to, co jste sami zveřejnili) a ze znalosti pracovně právních předpisů(, jež Vám nic – zdá se – nic neříkají).
To, co jste nazval "nesmysly", jsou informace z Vašich webů, a to včetně VOP, jež jsem si před napsáním odpovědi samozřejmě důkladně pročetla. Oceňuji však, že jste schopen informace z VOP i z webu Profisearch nazvat pravým jménem.
Na základě DPP lze pro jednoho zaměstnavatele v kalendářním roce odpracovat 300 hodin (stačí tedy DPP sjednat na rok a na 300 hodin). Pokud odměna z DPP nepřesáhne 10.000 korun měsíčně, neodvádí se z ní sociální ani zdravotní pojištění. (A samozřejmě se neuzavírá několikrát ročně.)
Pochybuji, že by testeři odpracovali více než 300 hodin v kalendářním roce, a pochybuji, že by odměna z testování překročila 10.000 Kč měsíčně.
Pokud byste musel zaměstnance přihlásit k sociálnímu a zdravotnímu pojištění, pak v místě sídla zaměstnavatele. Jenže to v případě DPP pravděpodobně nebude nutné (odměna bude nižší než 10.000 Kč za měsíc).
Inzerujete v nabídkách práce, že nabízíte práci. Pracovně právní vztahy se řídí zákoníkem práce. Ten, kdo nabízí práci, nesmí po potenciálních zaměstnancích požadovat žádné peníze.
Lžete v inzertních portálech, lžete na vlastním webu a lžete (plus navíc spamujete) i zde. Nezlobte se, ale Vaše reakce je zcela příznačná pro všechny podvodníky a spammery ...
doplněno 30.10.14 23:21:––––––––– K odměně: Odměna ve výši minimální mzdy by přicházela v úvahu při plném úvazku, tj. 40 hodin týdně. čtyřicetihodinovém pracovním úvazku. Nechcete doufám tvrdit, že "práce testera" obnáší 40 hodin týdně?!?
Svoji reakci jsem napsala, na základě zkušenosti, kdy jsem volala na dané tel číslo, a bylo mi zděleno, že si mám vše přečíst na vašich stránkách. Ano, to je ta vaše komunikace.
Uhrazení poplatku 270,- Kč, který slouží dle Vás jako filrt pro opravdu vážné zájemce? Já mám jiný názor. Mám zkušenosti v myster shoppingu, tester a nikdy jsem nic neplatila předem. Firmy které nabízejí obdobné služby, mají určitě zájemců dost. Od toho je dobře napsaná smlouva.
Tvrzení " každou dohodu o provedení práce musíte vždy registrovat k sociálnímu a zdravotnímu pojištění v místě bydliště dotyčného" není pravda. Příjmy do 10.000 Kč jsou osvobozeny od platby sociálního a zdravotního pojištění. Jedině, že by příjem byl vyšší, než zmíněných 10.000 Kč, což pochybuji.
Pojištění a úvěry, to bude asi Vaše hobby. Historie firmy taky není moc přesvěčivá. Nic ve zlém, určitě budeme všichni rádi, že nás přesvědčíte skutky, že pravdu máte vy.
K doplnění obrázku o firmě Profisearch s.r.o.: Včera jsem zjistila, že web, na který sem pan Peremilovský ve svém spamu vložil dva odkazy, byl pozastaven.
Screenshot jsem upravila, "vyhodila" jsem z něj prostřední část s reklamou poskytovatele hostingu.
O pozastavení webu se můžete přesvědčit na adrese www.testovanizapenize.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.