Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 nebo ubuntu

Od: martinr* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,kdo mi prosím poradíte,mám Asus X5DC a nainstalovaný Windows 7 32bit,zajímalo by mě jak rychle by pracoval notas při jakékoliv činnosti pokud bych změnil operační pamět a nainstaloval do něho třeba Ubuntu,máte s tímto někdo zkušennosti v praxi,děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Teoreticky to můžeš vyzkoušet. Vypálený CD ubuntu jde spustit jako LiveCD bez toho že by se ti v počítači udělaly jakékoli změny. Samozřejmě že systém běžící jen z RAM nebude mít plný výkon jako když ho instaluješ ale pro vyzkoušení to stačí. Další možnost je udělat dualboot kdy se instaluje ubuntu vedle stávajícího systému a při spuštění počítače musíš vždy zvolit co má naběhnout. jestli linux nebo widle. Třetí možnost je udělat instalačku ubuntu na flešku a zkusit linux z flešky. Je to skoro stejné jako z CD ale fleška dovolí i zápis takže si můžeš vyzkoušet i stažení aktualizací a tzv. nesvobodných ovladačů.
doplněno 10.05.14 09:24:

Koukám, že co se týče procesoru ten acer není žádný dělo, možná by stálo za to uvažovat spíš o Lubuntu, nebo Xubuntu. To jsou deriváty Ubuntu dělaný právě pro méně výkonné stroje. I když mi Ubuntu 12 běželo bezchybně na podobném procesoru s pohými 512mb Ram, ale život jde dál a Ubuntu vydává novou vezi každý rok, takže aktuální čtrnáctka toho asi s procesorem 1.2 moc nepředvede. Nemluvím o přehrávání fimů nebo brouzdání po netu, to bude v pohodě, ale nějaké konverze videa z formátu do formátu, nebo náročnější hry to už asi bude sotva stíhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]