Mě se v mobilu odmítá ten obrázek zvětšit ale tyhle hlášky se většinou týkaly malé velikosti virtuální paměti ne ramky. Je to tzv. swap kam si systém ukládá data ke kterým nemusí mít tak rychlý přístup jako do ramky. tím šetří prostor v ramkách. Já už jsem přes tři roky na linuxu takže nedám z hlavy postup ale google ti určitě poradí když dáš vyhledat "nastavení velikosti virtuální paměti "
lu4
Kolik mám nastavit počáteční a největší velikost tý virtuální paměti?
praivo*
Nech to na systému, jen se ujisti, že máš dost místa na HDD. Kolik máš RAM?
lu4
8 Gb a na systému když to nechám tak se mi to bude stále zobrazovat...teda aspoň myslím podle komentáře totaka, jestli jsem to dobře pochopila.
praivo*
A máš 64bitový systém (předpokládm, že ano, ale 32bitový OS s 8 GB RAM už jsem taky viděl)? Pokud ano, neměl by být problém virtuální paměť rovnou zakázat, 8 GB RAM by mělo stačit.
lu4
Takže mám dát nepoužívat stránkovací soubor?
praivo*
Pokud máš 32bitový OS, tak ano. doplněno 09.05.14 22:40: Sakra... Samozřejmě 64bitový.
Uvádělo se vždycky že kdo má víc jak 4 giga ram, může si dovolit to vypnout úplně ale v praxi se od toho pak zas ustoupilo a zas si to lidi poslušně zapínali. Jestli máš dost místa na disku tak se nic nestane když nastavíš 1024mb nebo i víc. To by tě mělo otravný chybový hlášky zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.