Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Prosím Vás dokázal by jste někdo obnovit identifikační data na Raptoru Externího disku Seagate ST2000DL001 P/N 9VT 156-570 F/N CC97? Po připojení externího disky přes USB se disk nedetekuje ale hlásí to USB nerozpoznáno a ve Správci zařízení a v záložce podrobnosti jsem na ID INSTANCE ID HW je napsáno to: USB/device _descriptor failure a na STAV Zažízení je psáno toto: zařízení bylo pozastaveno, protože oznámilo potíže kod 43.
Prosím dokázal by to někdo opravit?Nejlépe z Prahy a blízském okolí. Předem Vám děkuji za odpověď.
Pozn.: Pokoušel jsem se jiný zařízení opravit s programem VID PID FIX a je možné že jsem v počítači zapoměl Externí disk zapojení přes USB. Tak je možné že se to tím poškodilo.
A co kdyby se to neopravilo? Co bych mohl zkusit něco jiného. Tedka mě napadlo co kdybych se to pokusit přes ten vid pid fix jak jsem to tu psal? Nebo napadá někoho něco dalšího? Díky
Nevim, co je "vid pid fix". Google mi nic rozumneho nenasel, takze tezko poradit, co to vlastne dela nebo ma delat.
Jestli se ti to nepovede zprovoznit, tak disk vyndas z krabicky a normalne ten disk pripojis do pocitace na SATA sbernici jako kterykoliv jiny pevny disk. Tak se zjisti, jestli je neco spatne s tim diskem nebo jestli je problem v komunikaci pres USB radic.
Ja nevim, cemu kdo rika HEX CAN kabel a co je pro nej VID PID FIX. To jsou vymyslene nicnerikajici nazvy. Jestli neco, tak v lepsim pripade bych si predstavit, ze VID PID FIX je program na upravu (poskozeneho) VPID nejakeho video streamu ulozeneho na disku. Co ale ten tvuj VID PID FIX dela doopravdy, co my nevime.
Disk ti zjevne funguje, takze chyba je v komunikaci pres USB. Muzes take ve Spravci zarizeni odebrat cely USB Root a nechat Windows znova vyhledat kompletni sbernici USB a vsechna zarizeni na ni. Jestli se tim neco spravi nebo, to ja nevim.
Jo a vyndanej ho už mám. Po připojení disku jako interní mě funguje. Ale já ho také potřebuji používat na SET TOP BOX na USB. Tak proto stím problémem tak soupeřím.Jinak dávno už bych ho tam dal. Jinak je to 2TB disk.
Ten Set top box s tim diskem take nemuze pracovat? Nebo to je jen Windows?
Jinak je to 2TB disk.
My vime. Je to v nazvu toho disku (ST2000...)
Ne neodešlo.Ale stačí to jenom naprogramovat ale nemám možnost jak. Přečti si pořádně všechny moje popisi problému.
Jo tak to ses netrefil. Koukám že i kdybys měl ten samý problém jako já taky bys to tu řešil.A neříkej že ne.Já nikdy nic nevzdávám jako ty. A všechno jde když se chce. I to naprogramovat tak aby se po připojení identifikalo.
Je to SATA disk. Já si stejnak myslím že se tam akorát smazala identifikace toho disku. Ne že by se tam něco spálilo.Jak si asi myslíš ty.A existujou i nějaká zařízení na programování. Vyděl jsem to na youtube.
Žádná identifikace disku se nesmazala. Disk přece funguje bez problémů jako interní přes SATA rozhraní. Problém je v tom USB zařízení, tedy v externím boxu. Jestli se v něm dá něco pomocí nějakého obskurního programu omylem něco přeprogramovat, to tedy nevím, možné to asi je. Neřešte problém s diskem, řešte problém s boxem.
To vím že to je v tom boxu. A to zařízení se jmenuje RAPTOR USB SATA. A tam se smazala ta identifikace.
Software se sám od sebe nepoškodí, příčinou je na 99 % hardware. A opakuji: Tohle nemá smysl opravovat.
doplněno 12.05.14 16:35:V tom řadiči totiž žádná data o disku uložena nejsou, ten funguje jen jako převaděč USB/SATA (což znamená, že disk můžeš bez problémů nahradit jiným nebo připojit do jiného boxu). Pokud se disk nehlásí, může být chyba buď ve firmwaru řadiče (dost nepravděpodobné) nebo v jeho hardwaru (což je docela pravděpodobné).
doplněno 12.05.14 21:16:Omlouvám se, že jsem si špatně přečetl jeden z předchozích příspěvků...
Koukám,že mě vůbec nerozumíš. Psal jsem že jsem si to asi poškodil programem VID PID FIX,když jsem opravoval kabel HEX CAN. Už tomu rozumíš? Jo a nějaký IO obvod tam musí bejt co má nastarosti identifikaci disku
Jsi natvrdlý? Opakuji: V samotném rámečku není kromě jeho vlastního firmwaru uloženo vůbec NIC, slouží jen jako převaděč SATA/USB - identifikační (a jiná) data čte přes SATA z připojeného HDD a po USB posílá do počítače nebo jiného zařízení, ke kterému je připojen. Pokud došlo k poškození (ať už HW nebo SW), nemá smysl to řešit, protože by to stejně nevyřešil, a je nejlepší za malý obnos koupit rámeček nový.
doplněno 12.05.14 21:15:Pokud si ten firmware smazal (i když nechápu, jak by se ti to mohlo povést), nový neseženeš.
Nedělej chytrého, když jsi to jenom opsal...
Když to teda podle tebe jde opravit, proč si to neopravíš? Proč se ptáš tady, ldyž vidíš, že to, co chceš, ti tu nikdo nenapíše, protože to ještě nikdo z nás nedělal? My všichni ostatní víme to, co jsem už několikrát napsal...
Možná že by to šlo tímto způsobem viz odkaz: translate.google.cz/... Ale nějak nemám odvahu to zkusit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.