Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Switch + wifi

Od: danko* odpovědí: 13 změna:

dobrý den , mám kabelovy modem od upc a tím napájím switch 5 portový , mám otázku když si koupím alza.cz/... a zapojim to do switche kabelem tak bude mi ta wifi fungovat?

doplněno 05.06.14 16:43:

alza.cz/... ten to typ wifi routeru staci jenom zapojit do internetoveho kabelove routeru ne , nepotrbuju mit switch?

Switch + wifi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Nevidím v tom problém, mám doma od UPC modem bez WIFI a do něj drátem napojenou wifinu a vše jede bez problémů. Ale ať ještě poradí další kolegové...

doplněno 04.06.14 19:37:

...dříve kabeloví poskytovatelé omezovali počet připojení na lince pomocí blokování MAC adres, dnes už to nedělají, protože by je každý poslal do zadele... :)

ladinpraha*
hodnocení

2x

UPC modem - switch - wi-fi router = běžné zapojení. Funguje.

dzordz*
hodnocení

1x

Asi by se hodilo říct, že na switchi nic jiného v tom případě zapojené není (a tedy je tam víceméně zbytečný?).

Kdyby to mělo fungovat tak, že do switche (před routerem) i do routeru (a jeho wifi) bude připojeno vícero zařízení, tak bych skoro řekl, že to tak fungovat pořád ještě nebude. Řekl bych, že směrem ven k modemu musí pořád být vidět jen jedno zařízení - tedy router.

ladinpraha*

Upřesním: Z modemu do wi-fi routeru (WAN) a z wi-fi routeru (LAN) do switche.

Switch + wifi #2

danko*
hodnocení

díky moc lidi :)

danko*
hodnocení

a když si zakoupím tento wifi router ke switchu a upc modemu alza.cz/... ide nejak zaheslovat aby mi sousedi se nepripojovali?

Dobry den, zaheslovat jde kazdy router a to jak zaheslovani nastaveni routeru, tak samotna wifi sit ssid, doporucuji sifrovat minimalne WPA, nebo lepe WPA-2

danko*
hodnocení

bude to fungovat když mám na notasu win 8?

Ano, bez problemu

doplněno 04.06.14 20:31:

router UPC zapojte do WAN portu

hop®

Samozřejmě, na každém WiFirouteru lze zvolit kódování, takže bez znalosti hesla se nikdo nepřipojí.

doplněno 04.06.14 20:31:

S W8 by neměl být problém. Možná si jen budete muset z netu stáhnout aktuální SW, novější než byl dodán s wifkou...

doplněno 04.06.14 21:19:

WiFi router je většinou potřeba nastavit, k tomu je ten ovládací software, v manuálu bývá popsáno, co je důležité pro ochranu připojení...

danko*
hodnocení

ano , na tom obrázku mám všechno co vi , ale kdyz to tahle zapojim tak nemuzu furt najit internetovy pripojeni , vubec nwm jak to zapojit aby to fungovalo

danko*
hodnocení

pisemi to server dns neni spravny , a na tu ip co mam v manualu jsem se pripojil ale zase nwm co tam delat :/

danko*
hodnocení

alza.cz/... tento jsem nasel u sebe doma , mam u toho i cd a manual ale uz jsem to zkousel nejmin 4x a furt to nejde

doplněno 04.06.14 21:20:

alza.cz/...

doplněno 04.06.14 21:21:

je to asus RT-G32

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zaheslovat wifi

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]