Nejste přihlášen/a.
dobrý den , mám kabelovy modem od upc a tím napájím switch 5 portový , mám otázku když si koupím alza.cz/... a zapojim to do switche kabelem tak bude mi ta wifi fungovat?
doplněno 05.06.14 16:43:alza.cz/... ten to typ wifi routeru staci jenom zapojit do internetoveho kabelove routeru ne , nepotrbuju mit switch?
Nevidím v tom problém, mám doma od UPC modem bez WIFI a do něj drátem napojenou wifinu a vše jede bez problémů. Ale ať ještě poradí další kolegové...
doplněno 04.06.14 19:37:...dříve kabeloví poskytovatelé omezovali počet připojení na lince pomocí blokování MAC adres, dnes už to nedělají, protože by je každý poslal do zadele...
Asi by se hodilo říct, že na switchi nic jiného v tom případě zapojené není (a tedy je tam víceméně zbytečný?).
Kdyby to mělo fungovat tak, že do switche (před routerem) i do routeru (a jeho wifi) bude připojeno vícero zařízení, tak bych skoro řekl, že to tak fungovat pořád ještě nebude. Řekl bych, že směrem ven k modemu musí pořád být vidět jen jedno zařízení - tedy router.
a když si zakoupím tento wifi router ke switchu a upc modemu alza.cz/... ide nejak zaheslovat aby mi sousedi se nepripojovali?
Samozřejmě, na každém WiFirouteru lze zvolit kódování, takže bez znalosti hesla se nikdo nepřipojí.
doplněno 04.06.14 20:31:S W8 by neměl být problém. Možná si jen budete muset z netu stáhnout aktuální SW, novější než byl dodán s wifkou...
doplněno 04.06.14 21:19:WiFi router je většinou potřeba nastavit, k tomu je ten ovládací software, v manuálu bývá popsáno, co je důležité pro ochranu připojení...
alza.cz/... tento jsem nasel u sebe doma , mam u toho i cd a manual ale uz jsem to zkousel nejmin 4x a furt to nejde
doplněno 04.06.14 21:20: doplněno 04.06.14 21:21:je to asus RT-G32
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.