Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objevila se tato hláška - je to podvod?

Od: hahanaj* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den všem radilům - před chvílí jsem zapnula pc a objevila se černá plocha místo tapety a na ní hláška viz obrázek ...ale pc normálně funguje vše běží jako dřív ... je to podvod nebo co byste s tím dělali - Nic neregulerního v pc nemám - aspoň si nejsem vědoma.

Objevila se tato hláška - je to podvod?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ala1970*
hodnocení

1x

No to vypadá tak, že nemáte originální windows a pak by to bylo pravdivé. Black screen takle vypadá, při tom, když dojdou na to,že máte cracknutý win.

toto podpod neni , mate nelegalni windows

joudic*
hodnocení

0x

staci to znova poresit bootloaderem :) reknete nekomu zkusenemu a nebo si je za 4k kupte :)

Oem home Windows 7 stojí cca 2tis

jj*
hodnocení

0x

My to máme na školním počítači a myslel jsem si, že je to podvod ale vypadá to stejně. Ještě se tam občas objeví nějaké okno. No to je pěkné.*plac*

achylles
hodnocení

0x

Mě se tohle stalo na legálně zakoupeném Windows, při instalaci antiviru (Avast), který byl také legálně zakoupen. Pomohl mi to vyřešit kamarád, který dělá v IT a říkal, že se to někdy stává. Otevřel pár oken, vložil znovu licenční klíč, aktualizoval to a vše šlo jak má.

Vím, že tato rada, není ani tak radou jako spíše uklidněním, že to není nic vážného. Zkuste se zeptat někoho kdo pc trochu rozumí a mělo by to být ok. Jak jsem psal výše- kamarádovi to zabralo max 15. minut, ale asi ani to ne

hahanaj*
hodnocení

achylles- to proběhne zřejmě zítra ... díky - mně se to dnes opravit nepovedlo" klíč -nebyl přijat" ...tak na to zítra sáhne ruka odborná.

jindra60
hodnocení

0x

V případě divných hlášek nejprve kontroluji reálný datum a čas. Netuším jak dochází nahodile k tomuto pro mě nepochopitelnému posuvu (skrytý vir?). Srovnáním data a času je poté najednou vše v pořádku.

K posuvu systémového času dochází obvykle kvůli baterii, která napájí CMOS. Buď když je počítač dlouho odpojen od zdroje elektřiny, nebo když prostě baterie začne docházet.

Hláška kterou zobrazil tazatel souvisí s ověřením legálnosti operačního systému Windows.

minato*
hodnocení

0x
Mě se to stalo již dříve a s dopomoci jednoho programu, který jsem si tehdá našel jsem se, jsem se toho opět zbavil. S ohledem na ukončenou podporu winXP se vám to může zobrazovat častěji i legálním win (pokud XP máte)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]