Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s instalací Linux Ubuntu z BIOSu

Od: mango69* odpovědí: 10 změna:
Ahoj,
potrebuji nainstalovat Linux Ubuntu pres BIOS.
Na flashce uz ho mám, ale instalace mi dela problemy.
Šel jsem do BIOSu, tam jsem dal USB Key na prvni misto (zkousel jsem i USB FDD - co je spravne?) a potom jsem PC restartoval, ale nic se nedelo. (Flashku jsem mel celou dobu v PC.)
V ĉem je chyba?
Predem diky .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Jak jsi dostal ten Linux na flash? Nemuzes tam jen tak prekopirovat ISO. To nebude fungovat.

mango69*
hodnocení

nahral jsem to z jinyho PC...
kamosovi se to normalne nainstalovalo...
jen potrebuji znat postup...
lmgify

Z te same flashky se kamaradovi spustila instalace Linuxu? V tom pripade je to na te flashce nahrane spravne. Jestli jsi to ale kopiroval na svoji flashku z jeho, tak jsi asi nezkopiroval vsechno.

V tvem BIOSu bych rekl, ze by bylo byt to USB-Key.

mango69*
hodnocení

diky-mam tu samou flashku, ale jak vis jaky mam BIOS?
a ted jsem se docetl, ze pry v nejakem okynku mam dat vše na automatic,aby instalace fungnovla...
lmgify

BIOS nevim, jaky mas, ale jestli ti to v seznamu bootovatelnych zarizeni nabizi jen "USB Key" a "USB FDD", tak odpoved je "USB Key", protoze "USB FDD" je neco jineho, co skoro nikdo nema a vetsina lidi to ani v zivote nevidela a uz hezkych par let je to prekonane zarizeni.

lmgify

Kde jsi se docetl o "automatic". Posli odkaz.

Co presne pocitac dela? Bootuje vubec? Pise to neco?

mango69*
hodnocení

takze...
automatic,to uz je kniha,ne PC :D
Kdyz jsem v BIOSu nastavil USB Key, po dalsim spusteni jsem zmackl F12 a nalezl jsem boot menu.
tam jsem nasel usb key zvolil jsem ho a vybizelo me to k instalaci,ale nemel jsem cas a PC jsem vypnul.
dalsi den po sepnuti F12 se tam usb key nezobrazil,at jsem ho dal na 1.nebo 6.misto z 8(je tam 8 mist,6 je obsazenych).
Tak takhle to je...
nevite , co s tim? Díky moc :D
poop

esi se tam druhej den neobjevil, tak esi není po něm?

host*
hodnocení

0x

Flash paměť /pendrive memory/ nebo SD karta musí být upravená pro bootování. Jsou na to různé prográmky, na googlu si zadej klíčové slovo Linux USB boot a najdeš několik odkazů, například

unetbootin.sourceforge.ne/... - prográmek pro vytvoření instalačního USB Flash disku

michalsika.cz/... - český stručný popis

techhive.com/... vytvoření bootovatelného flash disku ve třech kročích

pendrivelinux.com/... Pendrive Linux creator.

praivo*

Já mám nejradši LiLi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]