Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám nový modem CellPipe 22A-FX.Po zapnutí se vše rozsvítí ale kontrolka pro internet stále bliká a nepřipojí se.Do webového rozhraní se dostanu ale je tam toho plno a nevím co mám nastavit.Přiložil jsem hlavní stranu webové konfigurace ale nevím jestli se načte.
doplněno 02.05.14 14:28:Ten červený puntík status by měl být podle včeho zelený.
Dobrý den, měl jsem tento modem za 1 Kč v akci ve spojení se starým ADSL internetem.
Je výborný, ale když jsem chtěl přejít na rychlejší internet, tak jsem dostal informaci, že už ho tam nerozjedu - a tak jsem si koupil WEll. Pokud máte skutečně ještě staré ADSL (a ne ADSL2 nebo ADSL2+), tak viz odkaz je návod a manuál ke stažení. Dejte vědět, jestli jste modem rozjel. Zdravím!
doplněno 02.05.14 14:52:Je zvláštní, že píšete o novém modemu. Kde a kdy jste ho sehnal? Od O2?
doplněno 02.05.14 15:43:Já jsem to tušil. To jste si naběhl. Já ho má ještě někde doma - už asi 12 let. A byl od BlueTone, resp. provozovatel České radiokomunikace. Je jen pro ADSL, které už asi nikdo neposkytuje a tudíž je modem nepoužitelný. Navíc, je jen asi do 3 Mbps, takže není na rychlý internet. O2 nyní poskytuje až VDSL - záleží na tom, co máte napsáno ve smlouvě nebo na faktuře. Myslím, že ten CellPipe bude doma už jenom jako suvenýr. Rychlost svého internetu si změřte viz odkaz (je tam na to "budík"). http://www.dsl.cz/
doplněno 02.05.14 16:13:Jasně, finanční ztráta to naštěstí není, ale je to škoda. Jinak, rychlost máte dobrou a bude to ADSL2+. Mám stejný, ale naměřenou rychlost mám o něco menší. To už záleží na více okolnostech, ale to není teď podstatné. Ten druhý modem neznám, ale měl by se připojit přes http://192.168.1.1/ a jméno i heslo je admin - ale, jestli ho rozjedete nevím.
Koupil jsem ho v aukru jako nepoužitý ale typ je to starý,od jakého je původně provozovatele nevím.Ale nastavit se to nepovedlo.Nevím jestli mám ADSL nebo ADSL2 popř.ADSL2+.Jak se to dá zjistit?.Jinak mám ještě jeden modem,také starší typ XAVi X8821 ten podporuje ADSL2+,je v obalu od T-mobile,takže asi jejich nastavení,ale také si s tím nevím rady.Jinak je ale také nepoužitý.Tam se nemohu ani přihlásit do webového rozhraní.Adresa která je v návodu nejde.
No on stál 40,- tak ta ztráta není tak hrozná.Tady je údaj o mé rychlosti
doplněno 02.05.14 16:01:Ale pořád si nevím rady s modemem jinýn a to XAVi X8821.Je od T-mobile,také nový a má ADSL2+..Nejde se dostat do webového rozhraní přes adresu,kterou uvádějí v návodu a jestli se mi to nějak podaří,tak stejne nevím co nastavit.
To jsou věci.Tak jsem tam zadal tu adresu modemu,co jste napsal a jde to.Oni mají v návodu jinou.Ale nebylo potřeba nic nastavovat,jak jsem ho zapojil,tak najednou se připojil a docela rychle.Teď jak píšu,tak to je přes něj.Možná,že poprvé neseděl kabel.V každém případě děkuji moc za ochotu a pomoc.
já bych si opsal nastavení ze starého a podle toho to nastavil..jiná rada asi není...nenapsal jsi co je to zamodem, nenapsal jsi jak se připojuješ a ke komu a další...pdorobnosti by ti mohl dodat poskytovael internetu...
Nahoře v otázce je uveden typ modemu a jinak mám o2.Já bych to nastavil podle starého,jenže u každého je to různě pojmenováno.Ten starý je Zyxel a mám ho od o2 a ten byl asi přednastavený,nic jsem s ním nedělal a hned šel.V síťových připojeních mám nastavené -přidělovat IP adresy automaticky.Jinak podle toho,že jsem si sám neporadil ani s vložením obrázku asi můžete soudit jak jsem daleko se znalostmi.Ale úplné kopyto snad nejsem.
doplněno 02.05.14 14:42:Připojuji se přes ADSL.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.