Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stáhnout fotke z fotoaparátu

Od: zavinac® odpovědí: 21 změna:

jak stáhnout fotky z foťáku ,,měla jsem xp a teď mám 7 nejde mi to .. díky/na plochu/

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

Já využívám tuto možnost : ( pokračování stejné jako u XP )

doplněno 01.05.14 13:25:

To zřejmě záleží na typu fotoaparátu. Mně se tam objeví nějaká písmenka a zkouším rozkliknout až najdu "OLYMPUS". Tam už se mi po rozkliknutí zobrazí fotky a z nich vybírám, kterou chci přenést do PC. Přenáší se pouhým přetahováním při zmáčknutém levém tlačítku myši. Musíš si to vyzkoušet, nic moc se na tom zkazit nedá.

Jak stáhnout fotke z fotoaparátu
hodnocení

,,ano,mi se to tam také ukáže,ale nevím nač kliknout dále to je právě to,,,

ladinpraha*

Já klikám zásadně na Otevřít a zobrazit soubory. Tam mám možnost si vybrat, jestli chci kopírovat jenom fotky nebo celý adresář. A vyberu si kam. Mám možnost si vedle otevřít složku v PC a fotky nebo složku jenom přetáhnout. Zásadně kopíruji, nepřesouvám. Teprve po kontrole, jestli se správně všechno zkopírovalo, smažu fotky ve foťáku. Než připajení foťáku kabelem, raději vyjmu kartu a vložím do čtečky. Zkopírování je pak mnohem rychlejší a tedy i méně náchylnější k poškození souborů.

hodnocení

já tam nemám možnost kopírování ,,mám tam jiné psaní,,už je mi z to nanic

ladinpraha*

Jaké jiné psaní? Dej sem fotku.

Tak jinak. Připoj foťák, rozklikni Tento počítač a foťák bys tam měla vidět. Klikni na něj 2x pro otevření a měla bys tam mít složku s fotkami. Stačí ji uchopit a přetáhnout na plochu nebo do složky, kterou si otevřeš vedle.

doplněno 01.05.14 15:05:

Složku s fotkami uchopím levým tlačítkem myši a přetáhnu na plochu. Nebo na ni kliknu pravým tlačítkem myši, dám Kopírovat a na ploše dám pravým tlačítkem Vložit. Jinou radu už nemám.

doplněno 01.05.14 15:27: Myšleno PrintScren toho, co ti to píše.
hodnocení

,,no ale já potřrebuji stáhnout z foťáku fotky do pc,,,a když kliknu na to co mi radíte oba , nevímpotom na co mám kliknout,abych stahla z toho fotáku nafocené fotky . To je foták,,ne mobil,,ale je to stejné ...Dělala jsem to bez problémů a teď nemohu najít jak..uf

praivo*

Klikni na text u ikony Průzkumníka, ten se pak otevře a přesouvat a kopírovat soubory snad umíš (a jestli ne, nebylo by od věci se to naučit).

doplněno 01.05.14 16:48:

hodnocení

ale já nemám žádnou fotku se s ložkami..

doplněno 01.05.14 15:49:

to nejde ...asi to poputuje z okna

praivo*

CO nejde? Na videu to máš krok po kroku, je to TOTÉŽ jako v XP.

Ukáže se ti tam ta tabulka?

hodnocení

nechám si opět xp,,,,,,,,,,,,tu 7 nezvládám

doplněno 02.05.14 00:10:

akorát zvládnu Photoshop ,ale Gimp ne ,,je to jiné.Ta tabulka je moc rychlá moc děkuji ,,,

praivo*

Všechno jde, když se chce. Jenom chtít...

hodnocení

jen bych potřebovala někoho, co mi to ukáže a pak by nebyl problém,,učený z nebe nespadne ,,a sama tady klikat na slova,kterým nerozumím nejde. Jsem samouk a tak mi to moc nejde. Já chci,,ale nejde to ať se snažím jakkoliv. Je to pro mne španělština ...

praivo*

Věšteckou kouli nemám. Nahrál jsem ti video, kde je postup nahraný krok po kroku. Můžeš mi už konečně napsat, CO z toho ti nejde?

hodnocení

,,Já Ti moc děkuji ,,ale jak jsem psala je to teď sedmička a je to jiné jak jsem byla zvyklá. Je jiná grafika,,Nejdou mi stáhnout fotky z foťáku i mobilu do PC.asunu drátek a pak se mi objeví ,,to,co je výše zašipkováno a já nevím jak dál.To video je moc rozmazané a rychlé,nejde to pojmout. Nikdo se mne na nic neptala nainstaloval mi tady tu 7 a tak se trápím. A mám strach na něco klikat,když nevím co mi to udělá a zas budu nahraná,,,

praivo*

Tak si to video pusť v maximálním rozlišení, ne? Je to v 720p, nahrával jsem při 1440×900...

doplněno 02.05.14 20:44:

Ale já teda nemám problém se čtením ani při 360p... Systém mám sice anglicky, ale ikona je všude stejná a název složky DCIM taky.

hodnocení

Opravdu to nejde vůbec přečíst ,,je to moc rozmazané a ta slova se mi zdají jiná na levé straně,já tak mám jiné úkony ,muzika video počitač knihovna to tam u sebe mám ,,ale to mi nic nedá

Zvětšila jsem si to,,,nejde to ,,opravdu

praivo*

Ach jo... Vpravo dole v přehrávači klikni na ozubené kolečko a vyber "720p".

hodnocení

praivo,,,já už to zvládám ,,moc,moc děkuji ,,,,,,

prduch*
hodnocení

1x

Nejjednodušší je vyndat paměťovou kartu z foťáku,vložit do PC a stáhnout.Nebo přloženým kabelem k fotoaparátu.

knifethrower*

Ano, rozhodně káblíkem. Po propojení a zapnutí foťáku by se na obrazovce měla objevit výzva, co uživatel hodlá učinit...zadá stažení obrázků a je to. Každý OS je pro tento případ nějak zařízen.

doplněno 01.05.14 09:42:

Nabídka dalšího postupu musí být velmi podobná jako na XP.

doplněno 01.05.14 13:19:

Pochopitelně kliknout na import obrázků a videí.

hodnocení

,,jo ,dělám to s tím káblíkem do ,ale nerozumím tomu,co oni mi píší. Bylo to úplně jiní na xp,,,bylo tam jiné slovní zadání..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]