Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plný externí disk - doopravdy není plný

Od: astik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, nevím co se stalo, ale z jednoho externího disku 500GB jsem vymazala pár filmů a chtěla jsem do něj z jiného vložit jiné filmy. Bohužel mi tento disk neustále ukazuje, že má nedostatek místa - 322MB, což je nemožné, když jsem z něj vymazala cca 6 filmů. Proč? Děkuji za radu. :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkus vysypat koš.
astik
hodnocení

Vysypat koš? Tohle je ale na externím disku, tam "koš" není...

Ale ano, je, Prostě ten koš na ploše vysypte a uvidíte.

plaky*

skus si to vsetko ulozit inde ...trebars do pocitaca a naformatuj na novo cely HDD...ci to bude k niecomu neviem...

hodnocení

0x
Podívej se fo koše, zdali t ty filmy jsou a nebo ne...
doplněno 24.04.14 17:02: t = tam. Nějak mě vypadly písmenka.
astik
hodnocení

Moc děkuji za radu - opravdu to pomohlo ;) Většinou ten koš vysypávám, ale když mažu z e.disku, tak se to maže rovnou - bez uložení do koše, proto jsem ho nevysypala. Ještě jednou díky. S tím přeformátováním by to bylo horší - nemám kam ten obsah uložit, aby se vše nesmazalo, takže jsem ráda za "koš" :)

Rovnou se mažou větší soubory, které se "nevejdou" do koše.
astik
hodnocení

To je pravda, ale mně se maže z e.d. i jen něco menšího ... *ee*

Stáhni si jednoduchý program Spacemonger vyber správné písmeno pod kterým se ti exterák hlásí a spust analýzu. Program ti ukáže graficky co ti zabírá kolik místa. Přímo z něj můžeš nepotřebné věci i mazat. Funkce mazání je sice oficiálně až v placené verzi takže ti vyskočí nějaká hláška že to nejde ale stačí odkliknout "pokračovat" a normálně to funguje.
Program není žádný wárez je normálně oficiálně na slunecnice.cz
Co se týče koše - velké soubory se mažou SHIFT+DEL je to daleko rychlejší než mazání do koše ale je to nevratný proces. Když se uklikneš tak soubor nejde obnovit. ( bez použití programu na záchranu dat )
astik
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]