Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace nového HDD

Od: dominik97® odpovědí: 2 změna:

Ahoj všem, potřebuji vyměnit starý HDD za nový, zapojené mám oba dva, nový je naformátovaný a rozdělený na dva oddíly ( systém, data) OS mám na flash disku, původně jsem chtěl vytvořit bitovou kopii, ale nakonec jsem se rozhodl pro čistou instalaci, už jsem to tady nedávno řešil, ale přesto bych chtěl s Vámi ještě probrat postup, zapojím nový HDD, zapnu PC, v Biosu nastavím spuštění OS z USB (je to Fixed Boot Order priorities?) a budu mít možnost si v průběhu instalace vybrat do kterého oddílu chci OS instalovat? Jak se po spuštění Windows dostanu k internetu, bude stačit nastavení protokolu, nebo je třeba instalovat ovladač pro sítovou kartu? Jestli ano kde ovladač vzít? Za rady předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi jenom obecně - HDD musí být v PC připojen a viditelný v BIOSu. Tam si také to bootvání z USB nastavíte (já tam mám něco jako "USB Device Boot First" nebo "Boot From USB Device First" - musel bych se podívat). Flashku zapojíte a po restartu PC by se měla začít instalace.

Vyberete instalaci bez formátování a správný HDD i jeho oddíl. Budete postupovat dle instrukcí, až do (snad) úspěšného dokončení instalace. Potom se zkusíte připojit na internet a když to nepůjde, tak si musíte nalézt správné ovladače pro správný systém a ty instalovat (a nebude to asi jen síť, ale i grafika či zvuk). Zdravím!

mys*
hodnocení

0x

Nejlépe z http://drp.su/ Je to zdarma a nainstaluje to všechny ovladače. stažení však trvá hodiny a celkem se stahuje asi 7GB. Na DVD se to nevejde, nebo použít dvě, nebo na externí disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]