Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám jeden HDD z kterého bych potřeboval dostat data. Je to SATA 2,5 Western digital WD5000BEVT.
Problém je, že na ntb v kterém původně byl spadlo něco težšího za chodu a zlomila se základní deska.
Pokud vezmu HDD a připojím ho přímo do pc tak mi nenajede windows a vyhodí se modrá obrazovka a pc se restartuje. Teď jsem si půjčil sata -> usb adapter a hdd se po zapojení do PC začne točit, párkrát tak zvláště ťukne a pak se přestane točit úplně.
Zde je to na videu slyšet:
Je nějaká realna možnost opravu takového hdd? Vypadá to asi na mechanické poškození, že?
Díky
Pokud jde o data nenahraditelná,fota z dovolených atd... jinak to nemé cenu
Tak pošlete disk sem, dá se s mima domluvit, ale počítejte vyšší cenu 3 - 5000Kč - kolega tam disk měl opravdu to dovedou.Nebo najít někoho, kamaráda kdo dovede vyměnit mechaniku tohoto disku za stejnou mechaniku z jiného funkčního disku.
doplněno 21.04.14 16:35:promiňte zapoměl jsem vložit odkaz,
Nepotěším tě. Stalo se mi to samé, z ničeho nic. Dala jsem ho na záchranu dat. Po zjištění ceny mě málem odvezli. Když bych si počkala (čas neurčen, já bych jim asi dala max měsíc), tak 5.000,- a to jen jedna složka, která pro mě byla nejdůležitější.
Jinak cena začíná na 10.000,-
Je to na zvážení, jak moc jsou data důležitá.
Jinak platí základní pravidlo - zálohovat, zálohovat, zálohovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.