Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám si nechat windows XP nebo přejít na 8

Od: 2fidler* odpovědí: 29 změna:

mám problém já jako bych si ho zvýšil na 8 jenže na windows xp mám microsoft office 2007 a dost se mi to hodí do školy,*klik* ale kdybych přešel na windows 8 tak se mi to smaže a jsem v háji :( ale kdybych si nechal windows xp tak bych to tam stále měl ale na windows 8 asi ne.

poradte jak si to mám dát na windows 8 aniž by se mi smazal microsoft office 2007

nebo nechat windows XP

přikládám fotku jenom tak našeho pejska:)

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

2x

Pokud nepotřebujete nutně windows 8 zůstal bych u XP nevidím žádný problém.

isteron

Budú problémy s bezpečnosťou, nebude sa aktualizovať !

Byly a jsou snad tisíce počítačů s XP co nebyly nikdy aktualizované a šlapou dodnes!Takže XP budou šlapat do té doby než se za:

A) rozhodnu pro jiný (Linux,Win 7 8 ...)

B) než zkolabuje něco na počítači a ten půjde do kopru!

Přičemž pro mne (od 95,98,...k XP Pro) je nejlepší XP a to i se zkušeností s jinými OS

A doposial sú neni?

hodnocení

0x

A ono nejde dat office na win 8?

Jde, ale musíte mít instalaci. Ne počítač s ukradenou kopií XP a Office.

joudic*
hodnocení

0x

eh proc hned debilni W8, nejlepsi system vsech dob od Microsoftu je W7

Nechápu proč debilní, že s tím neumíte, je váš problém. Je to dost dobrý systém a v ledasčem lepší (aspoň pro mne) než W7.

praivo*

A v čem? Jediné, čeho jsem si všiml, je trochu vyšší rychlost.

1. vyšší rychlost, 2. menší náročnost na RAMky a disk (proto ta větší rychlost), 3. "odlehčenost" oproti sedmičkám (ty mi prostě přijdou moc těžkopádné, 4. metro je lepší než start (lépe se v něm hledá), 5. lepší přehlednost (ať už ono metro nebo taky najetí myši tam či onam a vyjetí nabídky = nemusím to hledat po všech čertech), 6. lepší systém vyhledávání souborů, složek a aplikací (přehlednější), 7. nemusím instalovat programy třetích stran na zjištění vytížení disku atd. - je to přímo ve správci úloh defaultně, 8. nemusím instalovat antivirus (je tam už zabudovaný, i u sedmiček se musel minimálně MSE doinstalovat, jinak to tam psalo, že PC je nechráněný), 9. lepší ovládání celkově (lepší rozvržení, vychytání nedostatků, které byly v sedmičkách), 10. vzhledově jsou taky lepší (i když tohle záleží člověk od člověka, jestli se jim to líbí), 11. lepší přihlašovací obrazovka, 12. lepší způsob změny tapety přihlašovací obrazovky (díky bohu) a tak dále a tak dále. Jako největší plus beru právě to "metro", to mi přijde opravdu skvělé, protože jak nepoužívám příkazové řádky, tak jsem dřív všechno hrozně dlouho hledala, protože se to ve startu ukládalo do složek složek (navíc různě pojmenovaných) a než to člověk přeorganizoval... takhle vidím přímo ty aplikace a je mi fuk, v jakých složkách jsou nainstalované.

praivo*

1. Ve W7 taky nic nehledám, hledá to za mě nabídka Start.

2. Vytížení disku zjistíš i ve W7 - v Průzkumníkovi, případně ve Správci disků.

3. Pokud tím AV myslíš Windows Defender, tak ten je ve W7 taky a jako AV se to teda použít nedá.

1. nainstaluju nějaký program a nechci zástupce na ploše... po nějaké době ho chci spustit, ale už si nepamatuju, jak se jmenuje (mám např. několik programů na tvorbu titulek a rozeznávám je podle ikony, ne podle názvu)... ve Win7 kliknu na start a musím hledat ručně ve složkách - a pokud ten program vydala nějaká společnost, tak musím rozkliknout skoro všechny složky s názvy společností, protože samozřejmě netuším, jaká společnost zrovna tenhle program udělala. Kdežto ve Win8 si otevřu metro, kliknu pravým myšítkem a dám "zobrazit všechny aplikace" a mám hned všecky naistalované programy i s ikonkou = hned vidím ten, který potřebuju.

2. zbytečně zahrabané. prostě správce úloh je ve Win8 lepší než ve Win7... nejen vytíženost disků, ale i lepší správa procesů, výkonu, aplikací po spuštění a další (s Win8 už nepotřebuju na půlku věcí CCleaner, který byl dřív nezbytnou nutností, protože než by člověk všecky ty věci a nastavení v sedmičkách našel, tak by uplynulo sto let..)

3. Ano Win Defender, který ale v osmičkách je jako plnohodnotný antivirus (ne jako dřív na sedmičkách atd.) - umí rozpoznat viry, provádí údržbu... (prostě jako normální antivirus) a je tam nainstalován automaticky s instalací systému, navíc "neoxiduje" jako Avast nebo MSE (jen jednou za čas proběhne kontrola, jinak o něm skoro nevím)

praivo*

1. Že si nepamatuješ názvy nainstalovaných programů, to není chyba OS. Celkem by mě zajímalo, jak bys ten program hledala v mém počítači mezi>100 dalšími... A hledat podle ikony se ve W7 dá taky jeno trochu oklikou: Otevřít "Programy a funkce", najít daný program, jeho název napsat do vyhledávače v nabídce Start a je to...

2. Jediné, co tam vidím nového (kromě sloučení karet Aplikace a Procesy) je integrace Konfigurace systému (msconfig.exe). Nic, co by ve W8 nebylo, byť jako samostatný program.

3. Defender ve W8 je prakticky přejmenovaný Security Essentials, o kterém sám Microsoft prohlásil, že to není plnohodnotná ochrana a lidi by si radši měli nainstalovat jiný AV.

petr02
hodnocení

0x

W8 je dle mého názoru zcela na nic. W7 je jasná volba.

W7 se ovšem už od podzima neprodává.

praivo*

Že se něco už oficiálně neprodává ještě neznamená, že to nejde sehnat: alfacomp.cz/...

No, ono se to dá sehnat i zadara, když už jsme u těch neoficialit.

buss
hodnocení

0x

Vytáhnu náhradní počitadlo s W98 a uvidím.

pilivoj*
hodnocení

0x

Když dokážete přeinstalovat system tak zvládnete i přeinstalovat office.Taky záleží na ostatních komponentech,

aby Vám vyšší systém šel v pohodě.Nemusí se přejít hned na Win8 stačí Win7.

kangaroo*
hodnocení

0x

Nainstaluj si Win7 (legální Win7 koupíš i za 1000Kč) pak po letech přejdi na Win9 nebo co bude dalšího. Ale docela by mě zajímalo, čím chtějí technicky nalákat na další verze Windows (rozhodně kvůli nějaké grafické či utilit p*čovině bych nepřecházel :-D )

danner12*

Chtějí nás tam nalákat že budou strašit že končí podpora.

Čtu na netu Rychle se blíží podpora Windows 7 Kupte si ihnet windows8 Podpora w7 končí 2020 a vista 2017

Ach jo.

doplněno 21.04.14 13:29:

*Konec podpory sry

také mám Windouws XP profesional SP 3 explorer 8, Přestaly mi fungovAT aktualizace, nejdou ani ručně, když na to kliknu, nabízí mi to vše placenou verzi, adobe reader, flasch player, a nemohu se dostat abych prodloužila u avastu registraci, nabízí mi to nějaký klíč, který nemám kam vložit. Jak to řešíte Vy? jinak vše jde zatím, ale banku používám přes Mozzilu firefox, která se sama nabídla, ale když přes tento prohlížeč najdu nějakou stránku a chci si ji přečíst, občas mozzila schodí počítač, nevím co se děje.

danner12*
hodnocení

0x

No tak nehádejte se kluci Windows 7 je nej. systém ale windows 8 taky nění špatná (chce si to jen zvyknout). Kdybych si kupoval nový pc tak bych zvolil 8 ale kdybych to jen přeinstalovával tak W7.

Nech si tam nějakej ted rok ten windows Xp 8 dubna skončila podpora takže nebudou vycházet aktulizace nepude tě antivirus a pc muže být se nakazit virem ale když si budeš dávat pozor a nestahovat kraviny tak tě tam xp pude na pohodu.

Kdyby si si to přeinstalovával tak Windows 7 je méně náročná a w8 by tě ten pc nemusel snést je to novej systém oproti xp.

S pozdravem Danner12

2fidler*
hodnocení

máte pravdu windows 7 je taky dobrý ale nechám si XP a nějak seženu ochranu kdyžtak přejdu na windows 7*jasne*:)

doplněno 21.04.14 16:25:

ochrana teda není ale budu si dávat pozor a nestahovat kraviny:( :)

hodnocení

0x

Jsem celkem tolerantní, ale už mě s*rou zuřiví "sedmičkáři", kteří bez důvodu plivají na Win8. Také se mi nelíbí Metro, ale stačí čistá, neobtěžující utilita Classic Start Menu classicshell.net/... kde si můžete nastavit klasický start jako v XP až Win7 a dlaždice prakticky neuvidíte. Win7 má hrozně vykradené funkce v průzkumníku - horní lišta proti Win98 a XP. Měl jsem v PC současně XP i Win7, ale ve Win7 hrozná práce v třídění, přesouvání tisíců fotek, stovek filmů. Win8 má v průzkumníku horní lištu s bohatými nástroji pro práci se soubory. Znám osobně pár fanatických "sedmičkářů", kteří mají stovky fotografií ve složkách na ploše, fotky přesouvají v nějakém commanderu bez možnosti náhledu, ale jsou větší fanatici než linuxáci.

Pro zájemnce o nové Win - Win 8 budou mít delší podporu, výrobci hardware budou dodávat ovladače hlavně pro poslední Win.

Pracoval jsem ve Win 3.11 až po Win 8. Win 8 jsou podle mě nejpříjemnější systém, až pak XP

Mám si nechat windows XP nebo přejít na 8
Mám si nechat windows XP nebo přejít na 8 #2

praivo*
Kdo zná základní klávesové zkratky, ten tu lištu nepotřebuje. Osobně dávám přednost jednoduchosti. A ne, na ploše nic neskladuji, mám ji úplně prázdnou.
joudic*

taktez, desktop mam skoro prazdny, od Win potrebuju jen, aby mi dole zobrazoval otevrena okna, a jinak neotravoval... cili jen rozhrani pro spousteni SW, a ze otravny umi byt i v Save dialogu :) coz je skoro, ne-li uplne jedina cast Win prostredi, kterou musim denne pouzivat...
Pro mne PC == Total commander (uz od DOSu, kde to byl Volkov commander) tam mam zalozky na discich a ikony snadneho spusteni programu, je to prvni vec, co na PC denne spoustim...

doplněno 22.04.14 14:29:

zato nechapu, jak nekdo, kdo pracoval v kazdem systemu od 3.11, je schopny presouvat soubory v pruzkumnikovi... a jeste potrebuje mit nahore vypsane ukony :) hlavne ve W3.11 a v W95 se clovek bez commandera ani nehnul :) (v DOSu ani nemluve, psat kazdou kravinu slozite v prikazovem radku se nikomu nechtelo)

doplněno 22.04.14 21:24:

@jura2 toz dyt prave v TCMD je prehravani souboru naprosty luxus, v jednom okne (levem nebo pravem) otevru zdrojovou slozku, v druhem otevru cilovou F5 (kopirovani) nebo F6 (presunuti)> Enter a hotovo, zadne tahani, klikani :) a pravym tlacitkem (nebo insertem) vyberu pripadne, co chci konkretne presunout/kopirovat.. okamzite vidim co mam ve slozkach na discich, jak je to velke atd (jen prepnuti ve Win Radit soubory podle Modified je na snad 8kroku, radi to blbec podle data vytvoreni souboru a Modified se musi teprv pridat :-D ), mam tam vcelku poklizeno (a troufnu si tvrdit, ze nikdo, kdo pouziva total commander, nema nic na desktopu, protoze se do te slozky pitome leze, Desktop je schovany az v Users (coz me ostatne na Win taky sere) neni lepsi napr D:FOTO? :) ) jinak lze v nem zapnout, aby obrazky zobrazoval jako ikony, ale to ja osobne nesnasim :) na to staci irfanview

tcmd ma spustu pluginu jako napriklad pro me dulezite FTP (ctrl+F), umi zobrazit (F3) a menit (F4) obsah souboru (jako text), zmenit priponu, umi zobrazit pres plugin nahled 3D souboru atd, porovnavat soubory v oknech (shift+F2) (mj i podle obsahu), rozbalovat, luxusne hledat vcetne regularu (alt+F7), hromadne prejmenovavat(ctrl+M), zobrazit vsechny soubory ze slozek najednou (ctrl+B) atd, to jsem vyjmenoval jen par veci :-D proste mistr sveta amoleta, ktery se jen usmiva nad hornim pruhem v pruzkumniku Win8 :) navic tyto funkce ma v sobe commander uz od W3.11 :)

Mám si nechat windows XP nebo přejít na 8 #3

to @joudic nejsem expert na PC - jen uživatel. Ano psával jsem v T602, pracoval v M602, ve Win jsem opovrhoval průzkumníkem a požíval commandery. Ale zobrazení, přehrátí souborů v commanderech - nepraktické. Na HDD mám skoro 3 TB dat - kdo si má k tomu proklikávat cestu. Já dědek dobré přijmu a používám - vy "mladíci" poněkud zkostnatělí. Pokud vám váš způsob vyhovuje - Ok, ale pracovat v PC lze i jiným stylem.

ladin*
Není pravda, že antivirová ochrana pro XP není! Třeba AVG Free ( zadarmo) případně sám upraví instalaci ( pokud počítač nesplňuje min. konfiguraci). Já ho používám také ( mám Win7) a dcera ho má na notebooku( starém) s XP a naprostá spokojenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]