Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která flashka má větší využití?

Od: kaj* odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych se zepat, myslíte, že je lepší flashka, která podporuje mimo jiné Windows 7 a 8 nebo když podporuje Windows 7 a 2000?

Děkuji za odpověď.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Podle mne je nejlepší flashka, která není závislá ani na jednom. Naformátujete-li flashku systémem FAT32, bude dostupná pod všemi Windows a pod Linuxem. Netuším, jestli i pod Mac OS, BSD, ...

kaj*
hodnocení

Jde naformátovat každá flashka? Sháním nějakou s USB 3.0. A jak moc je to složité? Umím akorát vyhledat na netu návod a to si nejsem jistá, jestli by se mi to podařilo aplikovat.

Děkuji.

iz*

Měla by jít naformátovat každá. Stačí 2x kliknout na "Tento počítač", otevře se okno, v němž najdete flashku, kliknete na ni pravým tlačítkem myši a z kotextové nabídky vyberete "Naformátovat". Viz obrázek:

Která flashka má větší využití?
kaj*
hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, záleží na tom, který OS máte Vy. Zdá se, že ta první je pro novější OS. Zdravím!

doplněno 19.04.14 21:57:

kaj - naopak. OS WIN-8 je nejnovější. Ale, toto není podstatné. Flashka s USB 3.0 je plně využitelná (její přenosová rychlost) jen v portu USB 3.0 - pokud máte v PC porty USB 2.0, tak bude fungovat stejně rychle, jako flashka s USB 2.0. Formátovat jde každá flashka a filesystém FAT32 je jen pro soubory do velikosti 4 GB. Pokud chcete dostat na flasku i větší soubory, tak formátujte na novější filesystém NTFS.

doplněno 19.04.14 22:32:

kaj - zkusím to z hlavy. První OS Windows byl WIN-3.1, pak WIN-95, WIN-98, WIN-ME (nebo WIN-2000), WIN-XP, WIN-Vista, WIN-7 a WIN-8 (WIN-8.1). Ještě tam bude někde i WIN-NT a možná jsem něco vynechal nebo špatně seřadil. Pokud si budete kupovat nový PC, tak už asi bude mít porty USB 3.0, ale ta flashka (pokud si již nyní koupíte s USB 3.0) Vám bude normálně fungovat i v USB 2.0 - jen nebude tak rychlá.

kaj*
hodnocení

Windows 8 je starší než 2000? Opravdu?

pilivoj*

Win2000 a WinNT byly před WinXP tak jak píše ben. A poslední jsou Win8

kaj*
hodnocení

A když bych si chtěla koupit nový PC, co musí mít, aby mi fungovalo USB 3.0? USB port 3.0?

To je blbej dotaz asi.. :(

kaj*
hodnocení

A když by se seřadily? Tak budou- 2000, pak 7 a pak 8? Děkuji!

hodnocení

2x

USB flash není přeci vůbec závislá na operačním systému, ale na stadardech USB portu a pak na tom jak jí nafiormátujete.

doplněno 19.04.14 22:37:

ben:

není těžké seřadit WIN když polovina jich má v názvu rok :-D Jen bych doplnil, že win do 98 pracovaly jako nadstavba DOS 6, takže zásadní rozdíly v nich moc nebyly, spíš jen vzhed :)

ben®

Dobrý den, těžké netěžké - toť otázka. Hlavně si vzpomenout . Myslím, že mezi WIN-98 a WIN-ME také ještě nebyl rozdíl (měl jsem oba tyto OS), ale až WIN-XP byl výrazně jiný - a v podstatě dobrý ještě dnes. Zdravím!

doplněno 19.04.14 23:20:

kaj - v podstatě je to tak. Vybírejte podle velikosti v GB, rychlosti a snad i výrobce (např. Verbatim nebo Kingston). Koupená flashka je už naformátována (asi to bude na FAT32) a Vy ji můžete, ale nemusíte přeformátovat v PC. Jenom upozorním - flashku je docela snadné poškodit tím, že ji jen vytáhnete z portu USB. Vždy se musí nejdříve odpojit softwareově (ikona na hl. panelu u hodin) a až potom ji vytáhnout.

hm*

Jen detail: Výrazně jiné byly WIN 2000, ne WIN XP. WIN 2000 jsou první WIN řady NT pro všechny uživatele. Do té doby se běžným uživatelům dodávaly verze, které byly jen nadstavbou DOSu, servery ale využívaly právě řadu NT. WIN XP byl už jen takový "mírný pokrok v mezích zákona" po WIN 2000.

kaj*
hodnocení

Děkuji za radu, tak to jsem v životě nedělala, že bych vypínala ikonu. Jestli mi tam vůbec naskakuje nějaká.. Ani nevím.

Ikona tam naskakuje, ale je to zbytečné, stačí si dát pozor a nevytahovat flashku během zápisu, pak se nic nemůže stát.

kaj*
hodnocení

Takže vůbec nemusím číst u nabídek flashek, které operační systémy jsou podporovány? Musí se vždy ještě nějak naformátovat?

A prostě ji vybrat podle velikosti v GB a podle rychlosti zápisu a čtení dat?

Děkuji.

iz*

Přesně tak.

kangaroo*
hodnocení

0x

Tady si vyberete podle libosti a hodnocení uživatelů:

usb-flash-disky.heureka.c/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]