Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modem se nechce připojit

Od: gamapolis* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Mám modem Well a od rána se nechce připojit k internetu.Všechny kontrolky svítí kromě internetu.Zkusil jsem restart i reset-nic.Po kliknutí na síťová připojení se objeví toto:Nelze komunikovat se serverem DNS(fe80:1%8).V tuto chvíli používám jiný modem,takže v kabelech to nebude.Zkoušel jsem je povytahat,zasunout,vypnoutl a zapnout počítač.Nevíte,čím by to mohlo být.Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a dostanete se při použití modemu Well do jeho konfigurace přes prohlížeč?

Adresa je http://192.168.1.1/ a jméno i heslo je admin. Zdravím!

doplněno 17.04.14 23:31:

Zkuste to znovu, ale dříve vypněte firewall a antivir (dočasně) - možná to blokují. Můj Well jede.

doplněno 17.04.14 23:55:

Nahoře je záložka Maintenance - tu odklepněte. Potom je záložka Reboot a tam tlačítko Reboot.

Vůbec nic nenastavujte a to tlačítko odklepněte. Bude to chvilku trvat, budou blikat LEDky a Well by se mohl připojit.

doplněno 18.04.14 00:21:

Myslím, že by tam stejně takové tlačítko někde mělo být. Jinak by nešel udělat reboot modemu.

Hledejte znovu, ale nic nenastavujte, ať si to nerozhodíte. Nebo zkuste (při vypnutém firewallu a antiviru) opět tlačítko Reset na modemu. To je vlastně původní nastavení.

gamapolis*
hodnocení

Tak bohužel nedostanu se do konfigurace.Objeví se toto:

Spojení přerušeno

Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno.

Server je dočasně nedostupný. Zkuste to prosím znovu za chvíli.
Pokud se vám nezobrazují ani ostatní stránky, zkontrolujte síťové připojení svého počítače.
Pokud je váš počítač chráněn firewallem nebo proxy serverem, zkontrolujte, zda má Firefox přístup na Internet.

Na tomto modemu,přes který teď jedu se do konfigurace dostanu.Jenže on zase dělá to,že několik dní jde OK a pak se najednou zamrazuje třeba 15x za den.Je to Zyxel.Ale ten Well jede v pohodě a proto bych ho rád používal.

gamapolis*
hodnocení

Tak po odpojení firewallu a a antiviru jsem se sice na internet pořád mepřipojil,ale dostanu se aspoň do konfigurace.Je tam toho ale tolik,že vůbec nevím co tam mí být nastavené.Jak jsem ho koupi,tak jsem ho zapojil a šlo to.Nic jsem tenkrát nenastavoval.

gamapolis*
hodnocení

Mám asi jiný typ.Tlačítka Maintenance a Rebbot tam nejsou.Na té hlavní stránce je mimo jiné SETUP a TOOLS.Ale Maintenance tam opravdu není.Na tomhle modemu,co jsem teď připojený Maintenance je.

gamapolis*
hodnocení

Tak reset při vypnutém firewallu a antiviru nepomohl.Po tom co vyplním admin admin a odkliknu to objeví se takový ten hlavní obrázek a na něm jsou možnosti:Home,SetUp,Advanced,Tools,Status a Help.Ale prohlédl jsem včechny a pod žádným se Maintenance neobjeví a ani slovo reboot jsem nenašel.Na Zyxelu slovo Mainenance je ale rebbot jsem tam taky nenašel.Ofotil bych to ale nejde mi vložit obrázek.

ben®

Dobrý den, na záložce Status jsou asi jen informace o stavu modemu a jestli je připojen.

Tam se můžete podívat. Pokud má modem více portů pro LAN kabel, tak zkuste i jiný.

A napište přesný typ modemu Well. Třeba by se dalo něco najít na stránkách výrobce nebo na Google. Zdravím!

doplněno 18.04.14 01:07:

Já jsem zatím našel toto. Jděte zpět do toho nastavení a na záložku TOOLS. Potom dále odklepněte System commands (hned první možnost) a tam Restart - a pak se uvidí.

doplněno 18.04.14 01:40:

Tak, bohužel, snad se pokusí poradit někdo jiný. A pak je ještě možnost, že je modem poškozen.

doplněno 18.04.14 01:53:

Ještě snad toto. Podívejte se, jestli jsou otevřeny porty - nahoře SETUP a dále Ethernet Switch.

Nastavte u všech Auto a 100/Half Duplex. A dole potom tlačítko Apply. Následně opět Restart přes záložku TOOLS.

gamapolis*
hodnocení

Zkoušel jsem všechny LAN vstupy-nic

gamapolis*
hodnocení

Tak jsem to nasel,restartoval ale nepomohlo.

gamapolis*
hodnocení

OK.Možná s ním něco je.Děkuji za Váš čas a ochotu.

gamapolis*
hodnocení

Tak ani tato varianta nepomohla,možná je modem opravdu rozbitý.Děkuji.

ben®

Dobrý den, je to možné - nic nevydrží věčně. Já mám také už druhý Well (první zničila bouřka, ale LEDky svítily). Snažil jsem se poradit, ale někdy to prostě nedám .

Zdravím!

doplněno 18.04.14 10:48:

Nemáte zač.

gamapolis*
hodnocení

Naštěstí mám ještě tenhle co přes něj teď jedu-Zyxel a pak ještě Huawei.V každém případě Vám moc děkuji za ochotu.Mějte se.

gamapolis*
hodnocení

alza.cz/...

To je odkaz na ten modem co mám.

gamapolis*
hodnocení

joyce.cz/...

Tady jsem našel manual a tam je ta hlavní stránka vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]