Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvařit počítač

Od: sdfgs odpovědí: 16 změna:

Čau, chci se zeptat jak bych mohl... nwm. jak to říct ale uvařit počítač. Už blbne, mám prachy na novej, ale rodiče o tom nechcou ani slyšet. Prosím help.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

A až začne "blbnout" ten nový, budeš chtít další? Co kdybys trochu zapřemýšlel, něco si o PC a OS zjistil a PC vyčistil od zbytečného balastu? Uvidíš, jak zase poběží!

joudic*
hodnocení

1x

ozone3d.net/...

doplněno 17.04.14 20:20:

psal, ze penize na novy ma, cili jediny problem jsou rodice, kteri leckdy mohou vnimat PC jakoze obrazovka sviti, pocitac funguje, takze na co kupovat novy, coz u vypocetni techniky neni moc pravda, pokud tedy clovek nepotrebuje jen internet a Office

kockopizka
ale vy odbornici...
jestli chces vedet 100% softwarove oddelat ten tvuj komp, tak mi napis email, ja ti to napisu... ale sem to psat nebudu, pac to nemusi vsichni vedet ze...
praivo*

Extrémní OC + OV s vypnutým větrákem?

hodnocení

1x

Sorráč-nehelp *cert*

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Vaří se obvykle v hrnci, ovšem tady může být problém. (...)

A teď vážně. Proč chceš počítač ničit? Uvědom si, kolik dětí si počítač nemůže dovolit,. Jakýkoliv, i stařičký. Zkrátka rodiče na to nemají nebo tyto dědi nemají rodiče - jsou v dětských domovech.

Domluv se s rodiči, že svůj starý počítač prodáš či věnuješ těm, kteří si ho sami pořídit nemohou.

Peníze na nový sis určitě nevydělal sám, až si je vyděláš sám, určitě si za ně můžeš koupit, co budeš chtít, ale dokud sis sám peníze nevydělal, respektuj ty, co tě živí.

hodnocení

1x

Třeba vytáhnout kabel z disku a tvrdit, že počítač umřel. Výhoda je ta, že starý počítač zůstane defacto nepoškozený a může být využitý (nebo se dá po částech prodat).

Na druhou stranu jako rodič tě musím upozornit, že téměř všichni rodiče mají své ratolesti dost přečtený a málokdy se nechají jen tak snadno přečurat. Cesta férové dohody nebývá snadná ale je vždycky lepší.

hodnocení

1x

Normálně bych tam pustil nějakej benchmark procáku. Předtím odělal chladič, nebo aspoň odpojil větrák a žebra něčím obalil a navrch do bedny ještě pustil naplno fén. Ale bacha, mohlo by to taky blafnout.

doplněno 17.04.14 20:51:

Anebo vyndat procesor a dát ho do mikrovlnky a pak zpátky namontovat.

Ale upozorňuju, že tohle jsou návody z čistě technicky proveditelného hlediska, jinak odporujícím zdejším pravidlům a taky nebezpečné.

doplněno 17.04.14 20:57:

doplněno 17.04.14 21:03:

Ale taky se na procesoru dá dělat skvělé bárbekjů. viz Vaříme s Intelem, video dole

levlef*
hodnocení

1x

a prachy na novej mas svoje, nebo nejaky prachy usetreny rodici, kteri si utrhavali od huby pro tvou lepsi budoucnost a ne jen nejakou novou kraksnu?

promin, ale uzž jen napad neco znicit, co jeste funguje a muze poslouzit nekomu jinymu, je na pres hubu.

Rada: promluv si s rodici, vysvetli duvody, argumentuj a zjisti, proc o tom nechteji ani slyset.

kangaroo*
hodnocení

0x

Tak napiš jaký HW má ta stará sestava?

A zakolik chceš koupit nový a nač?

Možná bude stačit jen koupit větší pamět, grafiku,.. a hlavně přeinstalovat OS :)

sdfgs
hodnocení

Ne, jde o to že blbne softwaerově (sorry pokud jsem to napsal blbě) třeba dám flešku, načítá se asi 5 min. a pak každou min. blikne cosi disk G a H a A a já nevim co všechno, přeinstalovat jsem zkoušel, čistit pořádně (hardware i software) a mimochodem jak se tu někdo ptal jaký je hardware, to nwm ale mohla by pomoct informace, že prý slouží už asi 14 let

14 let? Tak to se nediv, že ti to dělá, co jsi popsal! Muhehe.

iz*

Já bych se ani starý PC nepokoušela zničit. Dá se na něj nainstalovat méně náročný OS (třeba některou Linuxovou distribuci) a na dokumenty (Office) + internet může sloužit dál. Na hry, grafiku, fiálmy/videa apod. by to už asi chtělo něco výkonnějšího.

Zkus si s rodiči znovu promluvit, vysvětlit jim, co je na PC nedostačující a nějak se s nimi dohodnout. Budeš-li rozumně argumentovat (nenadávat na nemožnost starého PC), určitě se na něčem domluvíte.

ukulele*
hodnocení

0x

Čau, zkus hrnec a jestli má díru, tak jí ucpi a čím jí máš ucpat? zkus slámu a že je sláma moc dlouhá , tak jí utni, tak jí utni, utní jí, no jó...

chizuru*
hodnocení

0x

Myslím, že je škoda cokoliv ničit, ať je to jakkoli staré, pokud to funguje.
Každopádně.. Když na to peníze máš, tak proč si to prostě nekoupíš, aniž by jsi o tom informoval rodiče? Já to také tak dělala. Ačkoli neznám tvé rodiče, tak můj otec sice vždycky zuřil, ale nic s tím už nenadělal.

chizuru*

Ještě jedna věc. Co je v tom počítači za komponenty? Ať alespoň víme, oč jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]