Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám starý počítač na kterým nebyl nikdy zařízen internet, dnes ho chci zařídit, mám kabel, modem. vše funguje, ale když kabel z modemu zapojím do PC (klasické připojení) napíše mi to hlášku, že chybí síťový hardware. Nevíte zda se to dá řešit jiným způsobem, než nákupem wifi adaptéru nebo USB síťové karty? Např stažením nějakých ovladačů? Nebo tam ta síťová karta vůbec fyzicky není? Ale potom nechápu proč tam je díra na kabelové připojení. Děkuji
Napište více co máte za operační systém, připojení je USB nebo LAN? Zřejmě máte starou desku na Win XP a tam systém potřebuje stáhnout ovldače síťové karty z web stránek výrobce. A jde o wifi či ADSL/VDSL připojení nebo mobilní Internet?
doplněno 14.04.14 15:26:Z jiné počítače se přes ten modem na Internet dá připojit?
doplněno 14.04.14 15:28:Ovládací panel neukazuje žádný síťový adaptér a nebo ukazuje žlutý či červený ukazatel?
Když máte všechno zapojeno, tak na monitoru v dolní liště vám to ukazuje normální ikonku pro síť nebo s nějakou chybou?
doplněno 14.04.14 15:31:Napište název toho Internet modemu a nejlépe sem nahrajte fotku, jestli to máte vůbec dobře zapojené, taky budete potřebovat do počítače nahrát funkční web prohlížeč pro komunikaci na Internetu a s tím Internet modemem.
Mám tam 2 hardisky, na jednom windows 2000 a na druhém XP, neměl jsem čas vše zálohovat a 2000 už jsem nechtěl ani vidět. připojení je normálním kabelem UTP ( nevím jak se to jmenuje, snad ethernet ta koncovka). Připojení je normální, prostě takové, aby fungovalo přes kabel, modem vysílá i wifi, napojím se z notebooku i mobilu. Na ty ovládací panely se podívám, ale co si vzpomínám, tak tam neukazovalo nic a zkoušel sem vytvořit nové připojení síťové a pak mi to psalo tu hlášku.
Když máte všechno zapojeno, tak na monitoru v dolní liště vám to ukazuje normální ikonku pro síť nebo s nějakou chybou?
Re: To vím 100% Žádná ikonka se ani neobjeví. Jakoby to bylo mrtvé, ani nesvítí zelené světlo zezadu po připojení.
Tak modem a všechno mám naprosto v pořádku, z jíného počítače se normálně připojím, z notebooku také, z jiného PC i přes kabel. Nečekal jsem že bude potřeba tolik informací, nejsem momentálně u toho PC chtěl jsem právě stáhnout potřebné věci dokud jsem doma. Ale dnes tam zajedu, vše zjistím a napíšu večer přes mobilní telefon. Zatím děkuji
1.) Překontroloval bych ten LAN kabel a vyzkoušel jiný
2.) Zjistit jestli máte ten LAN konektor na základní desce PC nebo je sítovka v počítači jako přídavná karta hlavně zjistit název karty a u integrovaný sítovky zjistit název základní desky + typ?
3.) Když odpojíte kabel a pak ho znovu připojíte, tak ta dioda u konektoru vůbec nebliká ani nesvítí ani 1sekundu?
4.) Pokud máte v ovládacím panelu sítová karta- dejte vlastnosti a tam u TCP/IP nastavte přidělení DHCP adresy a modem se postará o zbytek OK a uložit.
Tohle si projděte ve svém počítači jestli to máte podobné viz odkaz níže:
Tady je ovladač pro sítovku té desky:
Nebo si projděte celou podporu včetně té autodetekce HW tady:
Další možnost je, že ta integrovaná LAN sítovka je KO nebo je vypnutá v BIOS Setupu, který naběhne po startu počítače.
Pak by se to rešilo koupením za pár korun sítovky 10/100MHz do PCI slotu nebo taky zkuste dat instalovat nový HW a tam vybrat nalezenou sítovku nebo jí vybrat ze seznamu karet.
Jinak by měl být název sítovky tento
Intel® 82562ET LAN (100 Mb)
doplněno 14.04.14 20:35:Ještě možná zkontrolujte jaký Service pack (SP) máte ve Windows XP nainstalovaný nejlépe by měl být SP3
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.